Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

neljapäev, 17. detsember 2009

Blue Christmas

Juba ligi paarkümmend (mooses, kui vana ma olen...) aastat on mul traditsioon aasta lõpus teha mööduvast aastast kokkuvõte- mis toimus, muutus jne.
Lugesin eile möödunud aastate kokkuvõtteid ja üllatus-üllatus- läbi aastate kordub kolm küsimust, mis senini ootavad vastust:
kelleks saada (elukutse mõttes)
miks ma ei võiks olla normaalne
milline on normaalne- ehk siis mida ma peaksin ja oleksin nõus enda juures muutma...(rõhk sõnadel "oleksin nõus")

Ehk 2010 annab vastused...:)

Minu kõige lemmikum jõululaul
Tegelikult meeldib see laul mulle eesti keeles V.Salumetsa tekstiga, Meelis Punderi esituses Karavani jõuluplaadilt. Aga Kelly Clarkson annab enam-vähem sama meeleolu edasi.
Pühendan selle laulu heade mõtetega kõigile lastele, kelle isad mustavad meedias nende ema ning kelle isad lärmavad kommentaariumites, kuidas naised on moodustanud meeste vastu ringkaitse, kuid ei vaevu  võtma telefonitoru või tegema msn kontot, et oma lapsega ise suhelda ....

4 kommentaari :

  1. Normaalne - tuleneb sõnast norm - seega tähendab see mahtumist mingitesse normidesse, seadustesse ja muud taolist, seega Sa ei pea ja parem kui Sa ei teaha enam korrata seda küsimust "miks ma ei võiks olla normaalne?"
    Ole lihtsalt loomulik, sest ainult nii saad Sa olla see kes oled tegelikult :)
    Miks ma nii ütlen, sest minu laps on loomulik, mis tähendab tavamõistes, et ta ei ole normaalne ja et kogu süsteem tema ümber üritab teda maha suruda kõikvõimalike vahenditega.
    Vahetasin lapsel kooli ja tead - teda võetakse seal sellisena nagu ta on, pisut energilisem, loomingulisem, kiirem ja alati valmis midagi huvitavat korraldama.
    Nii, et ole kes Sa olla tahad ja iga tegu selles on alati õige ja kelle veel kui mitte Sinu enda jaoks.
    Parimate soovidega :)

    VastaKustuta
  2. Ma juba arvasin kirjelduse järgi, et ehk see on SEE laul. Oligi. Minu absoluutne lemmik ka, samamoodi nagu kogu see Karavani plaat. Mul on ta küll kasseti kujul, tulekski uuendada.

    Mina olen aga juba nii vana, et palju ette enam ei planeeri. Mis tuleb, see tuleb. Ja mõnikord võib elu ise pakkuda selliseid üllatusi, mida ise kavandada ei oskaks või julgekski...

    VastaKustuta
  3. Karmen:
    Kes otsustab, mis on normaalne? Nende otsustajate pädevus normaaluse osas? Kas on normaalsed nt meie uudised? Minu jaoks on see kollektiivne hullumeelsus. Minu jaoks ei ole suur osa elukorraldusest normaalne, aga millegi pärast nii elatakse.
    Olen viimaseid hetki 39 ja alles paar kuud tagasi nö avastasin oma tõelise elukutse ehk kuhu miu elu mind kutsub. Mis siin salata, eks ma ole seda salajas kogu aeg teadnud, kuid mitte julgenud läbikukkumise hirmus tunnistada. Ma ei tea kui vana sa oled, kuid ilmselt mitte 95 - vot siis võib olla vähe keeruline tegelma hakata oma unelmate tööga.

    VastaKustuta
  4. Karmen, Sa oled õnnelik inimene. Ausalt. Eks mulgi ole unistusi, aga paraku ei õnnestuks neist end ära elatada. Liskas olen ma liiga pragmaatiline ja ega liigsed kogemusedki kasuks tule..:(

    Sulle, aga, hoian pöialt, et kõik õnnestuks!

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!