Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

teisipäev, 4. juuni 2024

märgid

Lauluväljakul oli nädalavahetusel mingi söögiüritus, mõtlesime, et läheks. Panime kenad riided selga ja..  hakkas müristama ja välku lööma. Sõime siis kodus. Niipea, kui kõht täis, tuli päike välja.
Proovime pühapäeval uuesti, otsustasime. Ja uskumatu. Täpselt sama.  Päev otsa pidas kuiva. Niipea kui autosse istusime, hakkas kallama. Lõpuks sõime ühes suvalises kohvikus. Lõpetades auto juurde lonkides säras taevas päike.

Kas tavalist laiskust on veel olemas või pean ma leidma mingi diagnoosi? Terve nimekiri, mida tegema peaks. Riided läbi sorteerima ja tuimalt ikkagi jäätmejaama viima. ei ole ega tule seda kohta, kes vajaks kaltse. Vaja oleks uurida, millal ma viimati puugisüsti sain ja nii edasi, nii edasi. Ei viitsi.

Mind siiralt huvitab, kas Isamaa saab KOV valimistel mõne hääle, ilma lubaduseta, et Järvanit kuhugi ametisse ei luba? Uskumatu mees. Aga vähemalt aus ja siiras.

Eurovalimiste osas olen kõhklev. Ma ei saa sellest süsteemist aru, pole suutnud enda jaoks sõnastada. Head inimest ei tahaks Euroopasse nn raisata, aga ludride saatmisel pole samuti mõtet. Ma vist ei valigi.

Mul Susan kirjutab juba pikemat aega, et lill ja lust ja kõik hea. Mu tuttavate sama tähemärgi inimeste osas kehtibki. Aga mina muudkui ootan ja ootan ja ootan... Sel kuul tuli siis asjalik meeldetuletus. .. pead välja mõtlema, mida sa tahad, siis saad selle. No päriselt, sherlock. Aga ma ju ei tea!!!! 

ja teine soovitus oli. Sulle tuleb palju palju pakkumisi, aga sea proriteedid (ja mõtle välja, mida sa tahad), sest muidu killustad end mitme asja vahel.

Mul on praegu pooleli projekt- loe uuesti läbi kodus juba olevad vanad head raamatud. Lugesin Neitsi Maarjat  (mis on endiselt geniaalne ja homeeriliselt naljakas), aga huvitava kokkusattumusena on seal ju analoogne tsitaat- ära killusta end. Vali. Kas see on märk? Hmm?

Praegu loen Triumfikaart. Huvitav, kas maailmas on mõni inimene, kes on sellest raamatust impulsi saanuna mitte proovinud calvadosi ning seejärel proovides mitte pettunud?

Ma olen nii väsinud 

Ühel üritusel kohtusin uue noorukese linnaosavanemaga. Teate, (ma olen nüüd juba selles vanuses, et võin emalikult soovitata, lapsekene...) teil on kuni valimisteni ainult üks ülesanne. unustage trammid ja augud ja muu. Eestikeelne haridus. Hmm, naerab ta vastu: teate, kui mitu prouat on tulnud mu peale karjuma, et me hävitame vene koolid ja paneme need kinni...

Kolmandal üritusel oli meil atraktsioon väikestele lasteaia-ealistele lastele. Viisaka inimesena uurin ( eesti keeles) vanemalt et kas laps räägib eesti või vene keeles. 90% vastas- ta saab eesti keelest aru aga vene keeles on mugavam. Räägin siis lapsukestega vene keeles. Õhtul mõtlesin, et kui mina poleks seda teinud, siis oleks nendega rääägitud eesti keeles, sest mu nooremad kaaslased lihtsalt ei oska vene keelt. Meil saab olema ainsa riigikeelena eesti keel, siis, kui sureb maha minu põlvkond.

ma ikkagi väga igatsen sellist äppi või telefoninumbrit, kus saaks vastuseid.  Või peaks siis rahvaülikoolis olema "eneseravimise algkursused". Mul valutab randme ja küünarnuki vahel käsi, jalad ja selg. Kas külm või kuum? Kas rahu ja puhkus või siiski liigutamine? Kas valu tuleks ära võtta või lasta olla? Kas samad põhjused mis varem, või uued? Kas vajaks arstiabi või läheb ise üle? Kas vanad harjutused või teen neid valesti ja see ongi põhjus? Ja nii edasi.

Ma katsun nüüd siis vähem killustuda. 

15 kommentaari :

  1. Miks peaks kalvadosis pettuma...?

    Küünarnukkide ja muude valuga võib olla see, et vahet lihtsalt polegi - tee ükskõik mida, tulemus puudub või on siis juhuslik või nihkub probleem lihtsalt uue kehaosa peale üle.

    Me saime laupäeval niimoodi vihma, et jäime söögikoha ukse ees seisma - hakkas sadama ja siis kallama - sõime kaks tundi - täpselt siis, kui meil istumistest villand sai, läks taevas taas selgeks. Keegi kusagil jälgib meid. Meil polnud mingit autot ka, kuhu varjuda :)

    Ma nüüd lähen otsin need soovitatud kohvikud üles - Mimoosa ja Maarjamäe. On hea, kui jagatakse soovitusi (kirjandus, kõhutäide, muusika..), mis on su tavalistelt radadelt kõrval.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Calvadosi osas- sest ta maitseb oluliselt halvemini, kui raamatus joodavate koguste põhjal võiks oletada :)

      Kustuta
    2. Odav kalvados (kaaga, ilma tseeta, kui su sissekanne juba osaliselt keeleteemal on) olla erakordselt halb jook. Hea kalvados on nagu tuntava puuviljamaitsega magusapoolne brändi. Kui brändi üldse ei meeldi, siis ei meeldi ka kalvados. Kui aga brändi meeldib ja siis hangid osava halva kalvadose, on põrumine vist eriti põhjalik.

      Kaur

      Kustuta
    3. Ma olen kalvaadost joonud, aga miskipärast ei mäleta sellest midagi... huvitav küll, miks? :D

      Klari

      Kustuta
    4. 1975 aasta väljaandes on calvados. hulga fänsim juu :)
      mu mälu järgi oli tavaline puskar. Peakski uuesti proovima. Idee järgi õunaviin. Ploomiviin ( ja viinamarja...)on ju päris joodav, miks siis õun ei peaks olema.

      Kustuta
    5. Ma olen vist saanud miskist peent proovida ja see polnud üldse halb. *Ütleb mina, kes ma kanget alkot sugugi ei joo*

      Kustuta
    6. meil oli ep-ga eile pea sama lugu: läksime linna peale korraks sööma, võtsime raekoja platsile suure varju alla koha sisse, saime oma söögid kätte ja kus siis tuli valge sein taevast alla! imekombel olime sattunud just sellesse lauda, mis jäi kõige kuivemaks, ühest teisest pidi laudkond põgenema, sest nende taga rebenes varjuserv renni vahelt välja, nende kõrvallauda tabas vinge survega veejuga ja siis polnud ka neil pikka pidu.

      Kustuta
  2. Teismelisena lugesin Triumfikaart ja hakkasin calvadost otsima. Nõuka ajal muidugi pea lootusetu aga siiski leidsin, mis marki ja mis päritolu ei mäleta aga ei pettunud. Olen täiskasvanunagi aeg-ajalt lennujaama tollivabast pudeli kaasa haaranud.

    Nõustamistelefoni asemel saab ju tänapäeval edukalt tehisarult pea igal teemal nõu küsida. Üldiselt väga asjalikud vastused. Eile nägin Californias roniva lapse käes madu, mis tundus kahtlase värvikombinatsiooniga (korallmadu). Tehisaru tundis kohe sissesöödetud pildi pealt ära, et hoopiski ohutu Kingsnake.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. ahaa, AI on küll hea mõte, miks ma ise selle peale ei tulnud. Täna on tegelikult juba parem .. eks vanus vanus vanus :) :) :)

      Kustuta
  3. mu ema tellis kunagi Prantsusmaal kah "Triumfikaare" mõjul calvadosi ja kelneri reaktsioonist jäi mu vanematele mulje, et see on pigem nagu töölisklassi jook, sest kelner küsinud mitu korda üle, et kas tõesti madame tahab seda, kas ta on ikka kindel.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. :) :) no jah, selle raamatu avaldamisest on vist liiga palju aega möödas. Itaalias ( lihtsalt viimane reis) on küll kõik võimalikud raamatud turistile kättesaadavaks tehtud ( a la Inferno jälgedes, Stone raamatu jälgedes jne jne).

      Kustuta
    2. Internet kinnitab:
      "Calvados was at one time considered a working-class drink for farmers and laborers, added to coffee before long shifts." Maigret joob seda ka suvakates nurgatagustes kõrtsides, midagi oodates või kedagi passides või jälgides.

      Kustuta
    3. Mul oli Saksamaal kelneri reaktsiooniga täpselt sama kogemus, aga mulle jäi mulje, et see pole pigem nagu naiste jook, et see peab ikka mingi eriline naisjota olema, kes siukest asja tellib (no umbes nagu Eestis telliks mõni naine klaasi viina ja liitri õlut korraga vms). Ja mina sobin täpselt sinna Indigoaalase kategooriasse: proovisin "Triumfikaare" mõjul ja seejärel pettusin :D

      Kustuta
  4. Naabrinaine laenas meilt eile jalgratta, et sõbrannaga sõitma minna. Õhtul tõi tagasi. Sõitma nad ei saanud, sest "sadas vihma". Ma töötasin eile kodus akna all ja minu arust ei sadanud küll kordagi midagi, hetkeks oli taevas selline vihmale viitavalt tume ja ma pidin toas tule põlema panema. A näe, nemad leidsid siis selle hetke üles...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. või selle koha. Isegi kompaktses Tartus juhtub, et ühel pool jõge sajab vihma ja teisel pool on kuiv, mis siis veel suurest laiast kikilipsu kujuga Tallinnast rääkida.

      Kustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!