Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

teisipäev, 7. mai 2024

Väärtused ja ritsikad.

Paar olulist lühiinfot veel.

Londonis käisime Arsenali staadionil. Barcelona samalaadne tuur jättis vingema mulje, võimalik, muidugi, et hakkas mängima nn esimese korra efekt.
Aga huvitava nüansina jäi silma üks erinevus.

Kui FC Barcelona väärtused olid respect, effort, ambition, teamwork and humility. Toona Camp Nous käies olen kirjutanudVõimalik, et see oli ainult PR jutt, aga mulle läksid tõesti südamesse Barca klubi väärtused. Kuidas nad on Kataloonia poolt, Franco neid ahistas, kasvatavad noorte järelkasvu, on rohelised, toitumisprogrammid jne. 

Siis Arsenali väärtused on: discipline, leadership, dominate, compete. Või vähemalt oli nii seina peal suurelt ja punaselt kirjas. 
Ma ei tea jalgpallist ja  nimetatud meeskondade väärtustest mitte midagi.  Ainult siis seda,. mida nad ise oma staadionituuril mulle on näidanud ja öelnud. Aga pean tunnistama, et mõlema klubi väljapanekud väljendasid kirjapandut täiesti selgelt. Sõna jõud on suur. Laenates klassikutelt- mõtlemapanev..


Mu köögi kinniehitatud rõdul elab ritsikas. 
Kass pikutas mõnusasti päikeselaigus, kui järsku muutus ebaharilikult aktiivseks, nuuskis ringi ja ühel hetkel sai ilmselt haiget, raputas pead ja käppa. Tulemuseks oli pooleldi amputeeritud jäsemetega elutu põrnikas. Mille lensi abil tuvastasin umbes võsaritsikaks. Või midagi sellist  Vaene loom oli täpseks vasteks liiga rapitud. Aga kindlasti ei olnud ta minu suureks kergenduseks ei tarakan, ega ka ka prussakas.

Hüva. Saabus õhtu. Ja köögist hakkab kostma. Tsirts.Tsirts.Tsirts.Tsirts. Kõvasti. KÕVASTI. Alguses mõtlesin, et mu sõber varblane on hulluks läinud. Aga varblane magas. Kui teleka heli enam kõvemaks ei andnud keerata, läksime uurima.
Tõstsime mööbli ümber, nagu tõeline CSI taskulambiga valgust näidates. Kedagi ei leia. Mees pihustas nurka, kust kõige kõvem heli tuli, putukamürki. 

Hommikul oli vaikne. Rõõmustame. Ma armastan loodust ja putukaid, aga oma kööki ma neid ei taha

Kogu protseduuri kordamine. Kogu protseduuri kordamine kolmandat korda.

Ritsikas on elus ja igal õhtul kui läheb pimedaks pasundab kui pöörane. Kuidas ta üles leida? 

Huvitav küsimus on muidugi ka, et kuidas ta üldse mu kööki kolis. Guugle arvas, et Ritsikad munevad mulla sisse ning kevadel sirguvad sealt pojad. Kuna ma just istutasin (rõdule) maha tomatitaimed, siis kardetavasti just selle mulla sees nad võisidki olla. Vist.

5 kommentaari :

  1. Vastused
    1. Kilgil on omapärane sirin. Ammu pole kuulnud. Paarkümmend aastat tagasi võis kilgilaulu veel kuulda Tartu keskkatlamaja müüride seest.

      Kuidas nad levivad ja kas talutares ahju taga pesitsenud kilk tänapäevastes kortermajades ka toime tuleb, ei oska arvata.

      Kustuta
    2. https://www.facebook.com/watch/?v=424513595570117

      Kustuta
  2. - Armastan loodust ja putukaid, aga esimene lahendusvariant on mürk. - Nojah. Väärtrused.

    VastaKustuta
  3. Sipelgatega meil sama lugu, et tore ju nende askeldamist vaadata - telekast, aga kööki kohe kuidagi neid ei taha. Net pakub igasugu lahendusi, kaasa arvatud psühholoogiline nõustamine ja loitsimine, paraku töötab kindlalt vaid üks, mis rahvusvaheliste konventsioonidega isegi sõjas keelatud - keemiarelv.

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!