Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

neljapäev, 28. märts 2024

Tviit 3

Juba teist korda panin olmeprügisse mõeldud nutsaka kogemata bioprügisse... meil on sellised sügavad tsisternid, sinna ei sukeldu järgi ka. 

Kuidas ma niimoodi maailma päästan?

Alles hiljuti kuulasin head loengut vandenõuteooriatest, jätan allapoole lingi. 
Ning siis ilmus Soome teadlaste uuring, et sooja kraanivett ei tohiks ei juua ning ka keetmine ei anna ohutut tulemust. Niipalju siis kampaaniast " Joo kraanivett". Kui lihtne on lihtsalt ühe uudisega rikkuda ja lõhkuda aastakümneid vaevaga üles ehitatud usaldus. Ja tekitada pinnas vandenõuteooriaks.
Ainult külm on ohutu? Aga kas ikka on? Ehk selgub ka sellega seoses midagi? Ja soe ning kuum vesi. Ok, lõpetan joomise. Aga nõudepesu, puuviljade pesu? Milline on migratsioon pindadelt? Kellele on kasulik, et ma tarbiksin pudelivett? Ostaksin filtreid? 

Kuidas ma niimoodi maailma päästan?




5 kommentaari :

  1. See veeuuring ütleb ju sama ka plastpudelivee kohta (mis oli enne uudise lõpunilugemist ka mu enda esimene mõte - plastpudeli-bisfenoolidest on ammuilma juttu olnud).

    vaevalt, et sina ja teised nüüd selle peale ainult klaaspudeliveest suppi keetma hakkavad.

    notsu

    VastaKustuta
  2. Ja kes seda klaasi tassida viitsib. Ma ei ole isegi harjunud neid spetsiaalseid veepudeleid kasutama, kuigi neid on koju tulnud küll reklaamkingitustena ja olen ise ostnud. Lihtsalt nn "käsipagas" käekotis läheb liiga raskeks ja ma ei salli seda tassimist.

    VastaKustuta
  3. Julgen kinnitada, et enamuse arenenud riikide kraanivesi on oluliselt puhtam ja ohutum kui pudelivesi. Seda lihtsal põhjusel, et kraaniveele kehtivad palju karmimad normid, mida kontrollitakse ja jälgitakse. Pudelivee normid on väga laialivalguvad, tegu ju "allikaveega".

    Olin kunagi laborijuhataja, mõned faktid päriselust: Ühe tuntud ja laialt promotud veefirma pudelitesse tekkisid vetikad kui olime paariks kuuks laborinurka unustanud. Teine maailmanimega firma sattus skandaali, sest tuli välja, et ühe brändi jaoks kasutas mingi väikelinna veevärgi kraanivett ... mis oli ilmselt puhtam kui keskmine pudelivesi :D

    Ainus pea täiesti puhas vesi on "destilleeritud vesi", paraku on teatavate mineraalide sisaldus organismile kasulik, samas igale inimesele isesuguste ja ise kontsentratsioonis. Ise olen alati kraanivett tarbinud, vajadusel ka arengumaades, kus tegelt peaks ettevaatlikum olema, eelkõige bioloogilise saaste poole pealt.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mul oli veeohutusega seotud sõber, keemik. Tema ütles, et Euroopa veenormide allikas on kodumasinate (pesumasinad nõudepesumasinad jne) tootjad, kelle põhi mure on, et masinad ei ummistuks ja vajaks vähem hooldust. Põhja-Eesti kare vesi olla nende jaoks õudus, sest palju tekitab masinates sadet (veekeedukannu põhja vaadake). Inimese tervisele olla aga kare vesi selgelt tervislik...

      Kustuta
  4. Oleneb, mida keegi vandenõuks peab. https://www.spiked-online.com/podcast-episode/the-covid-lab-leak-and-the-corruption-of-science/

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!