Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

kolmapäev, 17. mai 2023

Maailm on hukas

Huvitav, kas Jüri tõuseb mõnel hommikul üles, vaatab peeglisse ja kahetseb, et võttis omal ajal Martini endaga valitsusse?
Huvitav, kas Kaja tõuseb mõnel hommikul, vaatab peeglisse ja kahetseb, et andis järgi Isamaa väljapressimisele?
Ja nii edasi.
Või millal see kõik algas? Jevgenist ja Margusest? Või äkki siis, kui Edgari võitu ei tunnistatud?

See, kuhu me täna oleme jõudnud, on lihtsalt. Uskumatu. Ma loen Facebookist Juku-Kalle följetone, naeran, aga tegelikult tahaksin nutta.
Mina andsin oma hääle sellele koalitsioonile, et nad teeksid seda, mida mina soovisin ja milles neid usaldasin. Lisaks minule andsid  53,8% valijatest  ja 34% kõikidest valimisõiguslikest elanikest oma hääle samuti sellele koalitsioonile. Eelarvetasakaal. Julgeolek. Euroopalikus. Eestikeelne kool. Liberaalne maailmavaade. Roheline tulevik. Ja kui mõned valijad on tänaseks ümber mõelnud (appi, meile valetati!), siis oli vist Tõnu Runnel see, kes reitinguid vaadates retooriliselt küsis- kallid isamaalased ja ekrelased, miks te siis reformierakonda valisite? Tulevikus lugege ikka programme ka.. aga see selleks.

Miks ma ei saa enam olla kindel, et kui ma annan oma hääle ja kui rahvas annab oma hääled, siis olemegi kuni järgmiste valimisteni rahus. Mingil põhjusel oleme me ikkagi vähemuse pantvangis. Kõik valimisprogrammid-diskussioonid võib tulevikus ära unustada, sest need on mõttetud. Elu on näidanud, et valimiste võitja ei tarvitse võita, et koalitsioonileping paneb tegema poliitilisele suunale vastupidist jne  Ei saa enam ka soovitada, et tänase opositsiooni programmi elluviimiseks ja tänase koalitsiooni soovitu  takistamiseks tuleks lihtsalt töötada oma valijatega ja võita järgmised valimised. Kõlab loogiliselt, aga nii paraku pole. Õudne.

Tegelikult olen ma nõus nendega- mitte midagi ei peaks (koalitsioon) tegema kuni nt jaanipäevani. Ajakirjandus ei peaks samuti midagi kajastama ( st esilehtedel ja juhtkirjades) ja et parlament võiks ning peakski olema vaidlemise koht ( iseasi, kui palju võib diskussiooniks nimetada küsimust- palun vetsu). Ja las siis tulevadki erakorralised valimised, sest pretsedent on loodud. Võitja ei võta kõike. Tulevad järgmised jne. Euroopaski on riike, kus aasta jooksul on toimunud viied valimised. Kurb on, et mida rohkem sellist jama, seda polariseerunumaks me muutume.

Nagu keegi kusagil juba nalja viskas- aasta 2023 sõna valimine saab olema keeruline, sest on nii palju kandidaate- liiderlik osavõtlik obstruktsioon... :)

Mul mängib töö taustaks Vikerraadio, kuulad ja imestad kui palju kurje inimesi ikka Eestis elab. Kultuuritegelased nõuavad traditsioonilist abielu. Jättes tähelepanuta, et paljud, kes alla kirjutasid ei ole oma laste emaga abielus. Aga nõuame ikkagi. Sest abielu.
See on nagu ameeriklaste aborditeema ( ja ma ei imesta, et kui asjad niimoodi jätkuvad, on Eesti varsti samas punktis, aga õnneks me loome praegu pretsedenti, et sellised asjad läbi ei läheks).
Mingid taadid tahavad, et kõik oleks nagu varem, saamata aru, et pall on meeste endi käes. Ei ole vaja petitsioone, vaja on tegutseda ja näidata eeskuju.
Eestis on üksikvanemaga perekondi  kokku 61 465 ehk 18%  ja vabaabielupaare, kellel on vähemalt üks alla 25-aastane laps – 64 025 ning nad moodustavad 19% kõigist perekondadest. ( allikas: Statistikaamet).
Kus on need 61 tuhat isa, et võiks potentsiaalselt sündida 61 tuhat last?
Miks ei ole 64 tuhat meest teinud oma kaasale abieluettepanekut, kui tegemist on olulise " institutsiooni ja pereväärtusega"? Mehed. Võtke vastutus.


Veel pealkirju

"Veganid on marus: kuidas saab lüpsja olla aasta ema." "Martin Helme: protsest liigub tänavale.", "... Riigikogu töö taastamine käis kisa ja jalgade trampimise saatel"

Ja lõpuks

Karjused tapsid maailma vanima lõvi.

Jääb vaid elukogenud inimesena ohata. Maailm on hukas.

7 kommentaari :

  1. Ei ole :)
    Sellist jama on olnud alati ja kogu aeg ja igal pool. Nüüd lihtsalt on see meedia ja sots-meedia tõttu rohkem nähtaval.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. +1
      (Kuigi ma ise oigan kah ühtepuhku, et maailm on hukas.)

      Kustuta
    2. ja Taageperaga tehtud intekast (millele Ülle Madise viitab) hea tsitaat:

      "Demokraatiaga on selline narr lugu, et mida paremini ta toimib, seda halvem ta teinekord paistab. Kui suured probleemid ära lahendada, hakkavad üha rohkem esile tungima suhtelised pisiasjad. Ning rahval tekib mulje, et pisiasju lahendaks diktatuur paremini. Ei nähta enam demokraatia soodsaid külgi, sest neid peetakse enesestmõistetavaks."

      Kustuta
  2. Ma ei tea parlamendi kodukorda aga kas häälteenamust omav koalitsioon ei saaks jõuga seda jampsi ära lõpetada. Martini jutt tänavale tulekust on vähem tõsiseltvõetav kui vova tuumapeaga kindzhalli raketiga ähvardamine. Mind eriti ärritab, et asjaga läheb kaasa Isamaa, kesikutest ja ekrest poleks ju muud oodata. Näitemängu koht on teater mitte parlament!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Isamaa on juba pikemat aega EKRE Light.
      Ja Riigikogu juhatus panigi lõpuks ette hääletuse, kas lõpetada uute ettepanekute esitamine, mille koalitsioon siis ka läbi hääletas. Opositsioon läheb nüüd selle peale Riigikohtusse (mis on see, mille kohta Ülle Madise märkis, et ongi hea, saab selguse majja).

      Kustuta
  3. Ei tea, kas Kaja hommikul ärgates kahetseb, et 200 jõuguga kampa lõi?

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!