Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

reede, 12. mai 2023

Eurovision 2023



10.05.2023
Ma tean, kes võidab sel aastal Eurovisiooni. Sa ei tea? Kuidas nii, kas sa siis kihlveokontorite ennustusi ei vaata?

Olen sel teemal ka varem urisenud, aga päriselt. Mulle tõsiselt ka ei meeldi.
Inimesed, keda teema huvitab, vaatavad ära videod ning panustavad mingi kogemuse põhjal, kes võiks olla võitja.

Seejärel astub artist lavale. Ta võib seal laval minna närvi, võib laulda mööda. Võib üldse mitte laulda. Sest saatejuhid alustavad lausega- sellele artistile ennustatakse X kohta. Ja ikka kuulad oo- aga mulle ei meeldi/meeldib. Ja see teine, keda niimoodi sisse ei juhatata või siis -oo, tegemist on täieliku luuseriga, kuuladki  teistmoodi.

Majanduses nimetatakse seda juhitud ootusteks. Ilmub artikkel sellest, et on tulemas kehv suhkruaasta ning hind tõuseb. Inimene loeb ja mõtleb... mm.. kolme kuu pärast on mul suhkrut vaja, peaks vist ette ära ostma. Ilmub veel ja kolmas artikkel, mis sama lugu räägib ja nüüd on inimene juba kindel. Ruttu poodi suhkrut ostma. Nõudlus suureneb hüppeliselt, börs reageerib, hind tõuseb. Me oleme seda korduvalt näinud.

Miks mulle meeldib- meeldis Eurovisioon. Meeldib see show- sel aastal on lausa suu-ammuli-vau valgust ja trikke. Meeldib vaadata ja kuulata, mida mujal maailmas tehakse ning arvatakse. Meeldivad vaheklipid, kas ja kui andekalt oskab võõrustav riik end tutvustada. Ja meeldis hääletamine.
See poliitiline nüanss- hmm, kas Kreeka annab Küprosele 12 või 10? Kuidas Serbia tegemised sel aastal teisi Balkani naabreid mõjutavad. Mismõttes Soome meile punkte ei anna?? jne.

Ning kui see viimane, hääletamise ootusärevus mult ära võetakse, siis.. miks üldse? Võikski ju auhindu jagada kihlveokontorite tulemuste põhjal ning rahvale esitada ainult kontsert . Milleks üldse see hääletamine.

Võtsin huvi pärast välja statistika. Ehk siis eelmise aasta kihlveokontorite lemmikud, kes ka siis tippu jõudsid. Kahjuks ei saa vaadata kuulatavust kuupäevade järgi st et kui paljud neist klikkidest on saadud peale Eurovisiooni toimumist, ja paljud enne seda.
Kuna igal laulul on mitu versiooni, siis võtsin kõige kõrgema numbri ( st ei summeerinud)
Vaatame siis.

2022 võitja Kalush                                                             Spotify 48,3 mln + youtube 54 mln
2. koht Sam Ryder                                                                           50,7 mln + 9,9 mln
3. koht Slo Mo- mäletate, see hüpnootiline pepp (züriilt! 2. koht)   62,2 mln + 31 mln 

ja 20. koha omanik Rosa Linn Snap... 629,8 mln + 73 mln

Seega, on sel kõigel üldse mingit tähtsust? 20. koha omanikul Rosal oli suurepärane aasta ning Sam Ryderit ei mäleta enam keegi.
Suva tegelikult. Lihtsalt tahtsin südamelt ära ..:)

UPDATE 12.05.2023
nonii, kihlveokontorid?! Albaania? Eesti?? !! Just sellist Eurovisooni ma olen tahtnud. Täis positiivseid üllatusi.
Minu isiklik lemmik, peale Alika, oli Austria. Selle aasta märksõnad tunduvadki olema räpp, rokk, karjumine ja trikitamine. Ilmselgelt oli meie Leto Svet ja leedukate We are the winners, ajast ees... Mulle tundub, et järgmisel aastal on aeg küps Winny Puhhiks..
No ja muidugi dance break. Huvitav, kui Alika viskaks nüüd finaalis paar saltot, kas see parandaks meie positsioone? ( vt ka Poola, Iisrael, Armeenia jne). 
Vana hea  tuli muidugi ka = pääs finaali. Ükskord leiame ka meie selleks raha :)

UPDATE 14.05.2023.
Ja seljatasimegi kihlveokontorid. Alikalt super 8.koht!!!
Ristiriikide züriidest andis hinde vaid Rootsi... Tundub, et me peaksime Balkaniga liituma, seal elavad meie tõelised sõbrad... :) #mõttekoht

Minu lemmikud olid Soome, Eesti, Hispaania, Tšehhi.
Show oli vägev, brittidele suur kummardus ja aplaus. 
Loreenile palju õnne ja inspiratsiooni pisut originaalsemateks etteasteteks.. ❤️

Teema lõpetuseks, tsiteerides Ollit- tegelik võidulaul. Super.





15 kommentaari :

  1. Nõus, see saate sees ennustamine on nõme.

    Kihlveokontoritest ei tea ma midagi ja ette ka midagi ei vaata, nii et sellest on mul ükskõik. Ma usun või loodan, et enamik inimesi on minu moodi - ei viitsi süveneda, nende jaoks on see lihtsalt ühe õhtu telesaade.

    VastaKustuta
  2. Mina mäletan Sam Ryderit ja isegi hääletasin tema poolt (elus esimene kord üldse Eurovisioonil hääletada), nii et ei ole midagi, et keegi ei mäleta :D

    Ma kihlveokontorite ennustustega ei ole kursis. Vist Rootsit ennustatakse võitma? Eile kuulasin, et noh enam vähem ju. Aga mulle tohutult meeldib Soome. See võiks küll võita. Hoian pöialt praeguse seisuga, äkki homme üllatab veel keegi.

    Rosa Linni lugu on Snap :) Mitte Slap. Ja see mulle üldse näiteks ei meeldi.

    kristallkuul

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Muidugi!!parandasin ära
      Kle, loomulikult. Sami teab vähemalt 70 mln inimest, point on, et.Rosat teab 10x rohkem :) :)
      Momendil on vist Soome kröömike eespool, kuna Loreen on ikkagi eelmise laulu kehvem koopia. Aga tugev vaieldamatult.
      Samas oleks lahe, kui Euroopa parimaks lauluks saaks üleskutse rohkem napsi võtta :)
      Aga noh, Eurovisioon.. hullematki nähtud.

      Kustuta
    2. Ikka parem kui "hakka korraga nii meheks kui naiseks" :)

      Kustuta
    3. Ma käisin just täna õhtul feministlikku vodevillibluusikali vaatamas, seal oli see "korraga nii mees kui naine" teema vägagi olemas :)

      Kustuta
    4. nii harva, kui ma euroviisu ajal telefoni olen haaranud, on see olnud just siis, kui ma näen midagi huvitavat, millele ma eeldan halbu šansse.

      eelmine aasta nt Gruusia. Seekord eelvoorus oleks Läti poolt hääletanud, kui oleks saanud.

      Kustuta
    5. Mulle ka meeldis Läti :)

      Soome laul on tõesti väga napsise sõnumiga, aga ise sama maailmanurga rahvana teame, et see tegelikult peab ju väga paika nii soomlaste kui eestlaste puhul. Enne see cha-cha-cha väga ei tule, kui mõned Pina Coladada hinge all. Kusjuures kohalike oludega tuttav olles saame ju nentida, et see sõnum on isegi väga poleeritud kujul laulu saanud :D Minu meelest oli naljakas, värske, aus ja meeldejääva meloodiaga. Artist ka karismaatiline ja lisapunktid selle eest, et laudli soome keeles.

      Alikale hoian ka pöialt, öelgu need kihlveokontorid, mida tahes. Kui ma ei eksi, siis eelmisel aastal esines küll ennustuste ja reaalse tulemuse vahel väikseid erisusi. Loodame, et Alikast saab sel aastal samasugune erand :)

      kristallkuul

      Kustuta
  3. Ilma igasuguste eelteadmisteta ja kihlveokontorita meeldisid mulle sealt poolfinaalist need kaksikud. Lugu ja esitus ja nende loomulik ja siiras olek. Muidugi nad edasi ei saanud. Aga see Rootsi lugu oli mu arvates kui mannetu katsetus eelnenust. Igatepidi. Nii laul, esitus, kui ka liikumine, ma üldse ei saa aru, mis seal meeldida võiks.
    Tervitustega, palavatega..kellakägu..

    VastaKustuta
    Vastused
    1. osa ukrainlasi olevat vihased, et võidulaul on pmst ühe nende artisti Mika Newtoni varasema laulu koopia, õigemini nad protestisid juba enne lõppvõistlust, et see laul disklahvi saaks.

      võrdle:
      https://www.youtube.com/watch?v=zb9DlvgHuwI

      See Ukraina artist ise olevat sealjuures suht ükskõikne, et ah las laulab, mis siis, kui on sarnane.

      Kustuta
    2. Vauuu, misasja! See on täiesti ebareaalne sarnasus ju. Kuidas ei saanud disklahvi, jääb küll mõistetamatuks... :/

      kristallkuul

      Kustuta
  4. Vaatasin. Päris palju ilusaid laule oli :) Ikkagi hea hulk Euroopa lauluseppi ja koreograafe on oma pead tööle pannud, nii et igaüks võiks sealt midagi leida.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. ma olen ep-ga koos juba mitu aastat vaadanud ja kui enamasti on see mu jaoks peamiselt seltskonnaüritus, siis seekord oli kuidagi palju selliseid lugusid, mida ma kuulasin pärast ise üle.

      Kustuta
  5. Hea show oli seekord, kuidagi kiire ja raamides.
    Ma ei saanud juba Loreeni eelmise loo fenomenist aru, igav.
    Soome osas oli twitteris hea kokkuvõte lõputust nüristavast töörügamisest siin elus, ainus hetk kui end inimesena tunned, on nädalavahetusel peale mõnda napsu ja cha cha cha-d :) Laul jääb kummitama. Aga mida ma õudselt fännasin, oli see kuidas soomlased ise teemaga kaasa läksid. KÕik see roheline möll ja varrukad. Kuidagi oskasid nii hästi selle üle nalja visata. Isegi Soome šoti terjeri kasvataja oli oma ühele koerale teinud rohelised varrukad laupäeva õhtuks ja pani sellekohase pildi feissi :D Ja roheline kangas oli poest otsast!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. ning Käärijä ja Bojan lapsendasidki päriselt hülgepoja.

      Kustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!