Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

pühapäev, 25. september 2022

Ma olen venelane


Mul on väga vähe põhimõtteid. (Okei, sain aru. Kui ma nii alustan, siis järelikult on neid palju.).

Üks neist on, et rahvamassidesse ei tohiks kaasa võtta koeri. Sest ma kohutavalt kardan, et keegi astub neile peale. Ja ei tohiks süüa jäätist ning juua topsist. Ning kõik kahe - ja neljarattalised pole ka hea mõte.

Teine põhimõte: mitte rääkida vene keeles.  Mis on väga raske. Sest misiganes riigis olen ma venelane. Tallinnas ma mõistan - kaaselanikud muud keelt lihtsalt ei oska. 

Nüüd jälle.Ma küsisin inglise keeles. Siin on väga palju briti turiste. Kuna mu inglise keel on arusaadav, siis ilmselgelt ma britt pole. Aga mida teeb teenindaja. Vastab kehvas vene keeles. 

Ma ei ole venelane, rääkige inglist, palun.. 

Kas tõesti, imestas.. 

Hiljem, üks sõstrasilmne poiss koristab laudu. Ta pole sõnagi minuga vahetanud. Ta ei tunne mind. Ja- mozno? spasibo! 

KAS MA TÕESTI NÄEN VÄLJA NAGU VENELANE????

Ma pole meigitud. Mul on seljas keskmine euroopa riie ( H&M, Nikkolo, Keens, M&S). Ma ei lärma, mu juuksed on hiljuti lõigatud - värvitud... EKRE rõõmustaks mu üle, sest alates 1632 olen ma 100% eesti.

Kõige rohkem solvab just eeldamine. Mu head lugejad, kel on käepärast "Kuidas suhelda klientidega" käsiraamat. Kas uues trükis ei ole enam esilehel kirjas - ära eelda ( kliendi maksejõudu, rahvust jne) ??

Putini agendid, nagunii. Russki mir. 

7 kommentaari :

  1. Huvitav jah mille alusel lambist rahvust eeldatakse. Vanasti (30 a tagasi) võis küll 90% venelase Tallinnas ära tunda, enam mitte, vähemalt mina ei tunne. Mind on Eestis nii soome kui inglise keeles kõnetatud, vahel olen nalja pärast veidi aega kaasa rääkinud, et lõpus puhta eesti keele peale üle minna ja teise kohmetuse peale muiata.

    VastaKustuta
  2. Eestis kõnetavad mind müüjad vahel soome keeles, vene rahvusest müüjad. Eriti sellistes kohtades, kuhu kohalik vist sageli ei satu (ma ka ei satuks, aga kuidagi juhtub). Aga Narvas pursiti hambad ristis eesti keelt, ma ei eeldanud ja vastasin vajadusel venes.

    VastaKustuta
  3. Hmm, ma ei tea, ma enamasti tunnen küll ära Ida-Eurooplase ja Lääne-Eurooplase. Ja kui juba Ida-Eurooplane, siis ilmselt oskab vene keelt. Neid on lihtsalt nii palju igal pool. (Marca, ei lase mul Googlega sisse logida miskipärast)

    VastaKustuta
  4. Mind (notsut, juhuks, kui blogi mind jälle ära ei tunne) on Euroopa eri kohtades - nii Kesk- kui ka Lääne-Euroopas - väga palju kohalikuks peetud. Mis avaldub sellest, et minu käest tullakse teed küsima. Nii välismaalased kui omamaalased, kes on samas linnas siseturismi harrastamas, kus mina välisturismi harrastan.

    Ainult Piiteris küsis Kaukaasia aktsendiga poeomanik kohe kogenult: Eestist, jah?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Vene keeles? Eestlastel pidi olema selgelt äratuntav aktsent, räägivad.

      Kustuta
    2. Mult on Euroopas ka hämmastavalt palju teed küsitud, isegi kui enda arvates täitsa turisti välimusega ringi käin. Enamasti on küsimused sellised, et vastust teaks tõesti vaid kohalik.

      Kustuta
  5. Ei arva, et sind venelaseks peetakse, lihtsalt teenindajad ei oska eesti keelt ja enesekindla ülbusega arvavad, et kõik peavad vene keelest aru saama. The Times`is oli lugu Georgiast, kuhu viimasel ajal hulganisti rahakaid venelasi saabunud. Kohe nõudvat , et nendega "rahvaste vahelise suhtlemise" keeles räägitaks.

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!