Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

esmaspäev, 15. märts 2021

Vaktsineeritud.

Õhtul saatsin perearstile kirja ja hommikul tuli kõne. Tuldagu, tehtagu. 
A mu mees tahaks ka, küsisin? Palun.

Kuidas ma ennast tunnen?

Tajun kinnisilmi satelliitide liikumist, 5G seadmed saavutavad minu läheduses maksimumlevi, arvutid ja valitsus suudavad mulle käsklusi anda, ja oma Huawei telefoniga saan läbi vastava äpi abikaasat juhtida, öösiti helendan, nahk muutub rohekamaks, tunnen suurt vajadust viibida päevast olulise osa vees, juba suudan olla tund aega hingamata vee all. Igapäevast elu võib veel pisut segada see, et olen ka surnud, aga muid kõrvaltoimeid ei näi esinevat. (Internetist)

Ooteruum oli täis u 30- 50 aastaseid inimesi. Perearst ütles, et nad teevad täna kokku 220 süsti ja kuna 10 doosi asemel tuleb välja 11, siis selle 11. doosi me saamegi. 

Midagi ei küsitud, palavikku ei mõõdetud. Aga ooteruumis oli selline sõbralik ja mõnus meeleolu. Mõni küsis küsimusi, arstil oli aega vastata. Võttis aega max 2 minutit ja pärast pidi 15 min ootama. Ning puugisüstiga võiks mingi 4 nädalat vahe olla, ütles arst.

Ja pärast tuli meilile riigiportaalist kiri järgmise doosi kohta. Töötab küll :)

Mul oli kenasti paratsetamool valmis pandud. Aga, ei mul, ega mu mehel- absoluutselt mitte midagi !

Siin on kaks võimalust. Kas jooksebki piir nr 5 juurest. Mu 2 aastat nooremal õel läks täpselt stsenaariumi järgi. Nagu lubatud, siis 6 tundi hiljem tõusis 39 palavik ja oli väga karm öö. 

Teine võimalus, et kuigi lubati Astrat, siis tegelikult süstiti sputnikut või platseebot. Mul oli tõeline energiapuhang. Terve öö oli nagu Ritsik ütles - soekullus ( kas pole tore sõna). Ma ei suutnud magada ( ootasin millal palavik algab :)?). Ma pole iial oma elus nädalavahetusel nii vara ärganud Ja järgmine päev oleks võinud müüre lõhkuda :) kuna müüre polnud, siis tegin pika tiiru väljas ja õhtuks oli adrenaliin lahtunud ning 2.öö magasin kui lapsuke.
Kolleegide kogemus ütleb, et 50 + vanusegrupis tekib reaktsioon 3.-4. päeval. Õnneks peavalu, mitte palavik. Näis siis :)

Ausalt öeldes on mul seda postitust tehes väga kahetised tunded. Mul on päriselt, siiralt, kahju kõikidest vanainimestest, töölistest. teenindajatest,  kultuuritöötajatest ja noortest, kes tahaksid pidutseda ja  kes tahaks, aga pole saanud vaktsiini.
Aga see ei ole ju minu süü? Õigustuseks ehk see, et ma oleks olnud nagunii järgmises detsiilis.

Teisalt on mul ülevoolavalt hea meel. 
Jah. Ma tean. Ma endiselt nakkun ja nakatan. Aga. Ma tahan normaalsust. 

Sõritsa kirjutas viimases LPs hea tähelepaneku. Kui me istume kodus ja ei puutu kokku võõraste bakterite, keskkondade ja inimestega. Oleme järjest haavatavamad. Nüüd on mu organismil vähemalt know how, kuidas hakkama saada.

Ma saan lõpuks ometi minna töö juurde, vanemate juurde. Mu mehel on tööalaselt palju kontakte, enam ei pea põdema, et tassib midagi koju. Me saame taas pidada sünnipäevi. Ja puhkus!! ma pole aasta aega võtnud puhkust, sest kui oled nagunii kodus, mis mõte on võtta puhkus, et olla... kodus.
Meiega on nüüd korras. 

mu vanemad ok
mu mehe venna pere ok
minu õe pere ok
ja minu pere ok

meil on vaktsineerimata ainult täisealised ja alaealised lapsed. Täiskasvanud lapsi on meil kamba peale kokku 4. 
Neist üks on koroona läbi põdenud; üks on korda 4-5 olnud lähikontaktne ja selle põhjal tundub, et immuunne :) ja üks ( minu oma:)) on vaktsiinivastane.

Nii. Ja nüüd hakkan ma unistama sellest, et istuda lennukisse või autosse ja sõita... kuhugi...

Sõitsin täna liftiga. Lift peatus. Mu venelasest naaber heitis küsiva pilgu, nagu praegu kombeks. Et kas on ok liituda. Jah, noogutan armulikult. Ma olen vaktsineeritud. See pilk oli hindamatu...


12 kommentaari :

  1. Huvitav on see, et mina ei ole siiamaani aru saanud, keda siis praegu vaktsineeritakse. Algul sain aru, et ainult 65+. Nüüd vaatan, et üha enam alla selle vanuse tuttavaid on ära vaktsineeritud. Kas ma saan ka kuhugi ennast kirja panna? Mu ema väidab, et neil on kogu vaktsiin otsas ja juurde pole antud olenemata tellimisest. Kes mind siis vaktsineeriks?
    Statistika mõttes, ema ja ämm, Pfizer, ei mingeid kõrvalmõjusid, isa Astra Zeneca, samal õhtul pea- ja liigesvalu, väsimus, aga mitte palavikku, hommikuks oli ok. Kõik üle 60.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. mitte midagi muud ei oska soovitada, kui et tee nagu mina. Saada perearstile kiri, et oled vajadusel olemas. Mu õe perearstil on kodulehel lausa vastav vorm.
      Ametlikult on vist nii, et ootad, kuna riik annab teada, et saime digiregistratuuri valmis ja registreeritagu.

      Samas, sa oled vast liiga noor. Mul paar tuttavat 20-30 aastast saatsid ammu soovi, aga valiti mind :) nii et ju nad ikka vaatavad, et vanemad saaks varem, kui võimalus avaneb.

      Kustuta
  2. Saatsin kaks nädalat tagasi perekale info, et olen vajadusel käpp ja poole tunniga kohal - tuli viisakas kiri, et info arvesse võetud. Mingil põhjusel olin ka digiregitratuuri nimekirjas (kuigi pole veel 65+:D), aga seks ajaks, kui selle võimaluse avastasin, olid alles ajad vaid idas, sinna ei hakanud sõitma. Seega ootan edasi. Muide - tuttav infektsionist (kraadiga ja 30+ aastat nn. päris kogemust), kes on juba 2x torgitud, jahutas pisut mu indu - ka vaktsineeritu võib levitada ja nakatuda ning sel põhjusel käib tema oma laste-ja lastelastega läbi endiselt maskiga.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. jah, nakkuseoht on endine. Lihtsalt põed kergemini läbi. Nagu kõikide teiste vaktsiinidegagi :)

      Kustuta
  3. Tore kuulda, et esimese doosi kätte said! Millal järgmine tehakse, kas ootavad 3 kuud? Kuuldavasti immuunsus tuleb alles kolm nädalat peale süsti, nii et ära köhi midagi nii vara :). Olen Sinuga nõus, et vahet pole,mida poliitikud teevad või ei tee, lõpptulemus on suht sama. UK on rangelt piiranud isikuvabadusi viiruse peatamiseks ja tõkestamiseks, räägivad ka selle elimineerimisest, lokdaun on juba kuude pikkune, aga ei mingit vahet. Kes sureb, see sureb.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. järgmine süst on juunis, seega jah, 3 kuud on vahe ( +/-)

      Kustuta
  4. Vastuseks Marca kommentaarile (siin blogis ei õnnestu mul ühestki brauserist kommentaaridele otse nende alla vastata, "vasta" klõpsamisel jääb vastamisakna avamine kerima ja kerima ja kerib lõpmatuseni): kas ei olegi nii, et Põhja-Eestis vaktsineeritakse otsast ka nooremaid ja mitteriskigruppe, samal ajal kui Lõuna-Eestis ei ole veel isegi kõik 80+ kaetud? Mõnes mõttes loogiline, sest nakkuse saamise tõenäosus on kah neis kahes tsoonis erinev.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Selle lehe andmetel on tavakodanikel veel aega küll https://www.vaktsineeri.ee/et/covid19 Pole isegi graafikus :)

      Kustuta
  5. Mina sain oma vaktsiini ka nädalavahetusel kätte, A-Z, ja ei mingeid kõrvalnähte siiamaani. Samuti ei kurtnud keegi teine mu sõbrannadest, et oleksid mingid vaevused olnud. Ilmselt ongi noorematel ägedam reaktsioon, mu väimees oli terve järgmise ööpäeva üsna haige, aga sellega ka asi piirdus.

    Haigla infotahvlil jooksis info, et vaktsiini kaitse tuleb 2 nädalaga. Minul on järgmine süst 8 nädala pärast.

    VastaKustuta
  6. Vaktsiin laupäeval kell 10, palavik õhtul 21 paiku. Kondivalu, külmavärinad nagu lapsepõlves (mul pole sada aastat palavikku olnud), öösel 37.7C. Hommikuks 37C. Kella 15ks kõik ok ja siis tuli tuumapeavalu. Parakas sisse. Palavikku enam ei tulnud, aga praeguseks 3x voodipesu vahetanud ja vist terve järve täie vett joonud. Kohutav janu ja higistamine. Tsitrulised lähevad hästi, ingveritee, kakao. Süüa ei taha, kohvi ka mitte. Kolmas päev. Täna tekkis punetav lööve. Perearstiliin arvas, et palaviku ja suure higistamise tulemus. Jooge ja palju. Ma olen nagu liikuv lähker! Zyrtecit võtke, jälgige. Kooliasjad ripakil, magamisrekordid püstitatud :D
    Ma ei tea, kas ma tahan teist doosi...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. ma arvan, et võid end õnnitleda-oled (piisavalt) noor :) Väidetavalt mõlema süstiga ei teki ongi 3 varianti 1. süstiga 2. süstiga, 3. üldse mitte.

      Jaksu!! saa terveks!

      Kustuta
    2. Püüan! Aga hetkel tundub, et see kolmepäevareegel kehtib, täna on kõik ok :)

      Kustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!