Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

teisipäev, 2. märts 2021

Aiandusminutid


Ma ei teagi nüüd mitu aastat mul on Click and Grow olnud. 6 aastat tagasi tegin postituse. Seega 6 aastat vähemalt.

Mulle ei meeldi kohe hommikul ärgates ere valgus. Seega olen kõik need aastad alates mingi oktoobrist sättinud CG alustama hommikul enne ärkamist ja see valgus on piisav ja silmasõbralik, et esimesed toimetused ilma laelambita ära teha.

Ja nii olen seal aastaid kasvatanud maitserohelist. Ja kui hommikuti piisavalt valge on, siis panen CG väljateenitud suvepuhkusele.

Sel aastal läks kuidagi nihu. Taimed kidusid ja muld hallitas. Kahtlustasin, et ju oli liiga külm. Ta oli mul kinniehitatud rõdu ukse kõrval. No ja kassil on ju vaja kogu aeg edasi tagasi kõõluda.

Andsin alla. Hakkasin CG ära panema ja avastasin, et see seade käib täiesti osadeks lahti! Miks keegi mulle seda varem pole öelnud? No vot. Lammutasin laiali ja see sisu oli rõve. #piinlik..

Järeldus. Pese aeg-ajalt oma CG.

Internetis surfates leidsin idee kasvatada võrseid. Redise- ja herneseemneid olid mul kodus olemas. Paki- tatar millegipärast ei idanenud (khm?).  Miks pole mulle kunagi öeldud, et redise võrsed on nii head ?!

Nüüd ootan maisi ja peedi tärkamist.

 

Igal aastal on sama teema. Millal külvata seemned. Kui ma teen seda eelmisest aastast õppides veebruaris, siis tuleb külm kevad ja taimed kasvavad üle. Kui siis teen järeldused ja panen märtsis, tuleb kiire suvi ja taimed jäävad pisikesteks.  

Nüüd sain raadiost hea nipi. Vähemalt tomati varre võib keerata vastu mulda ja lasta tal kuni ilma soojenemiseni lisa juuri kasvatada. 

Mul on külvatud tomat ja kevadlilled.

 

 

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!