Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

neljapäev, 17. märts 2016

Vahetan toreda mehe roboti vastu

Ma olen laisk ja räpane inimene.
Ükskõik kui põhjalikult ma ei koristaks, ikka ilmuvad mõni päev hiljem tolmurullid. Väga karvane kass annab samuti oma panuse.
See ei meeldi mulle.
Mees on mul küll tubli, aitab koristada. Aga rõhk on sõnal "aitab". Kuna meie definitsioon puhtast toast on valgusaastates erinev, aga selles kodus kehtivad minu standardid. Siis pean ikka mina olema see, kes ütleb- nüüd.

Ma olen väga ammu unistanud robottolmuimejast. Et vähemalt nädala keskel keegi suristab sisse suuremad tolmutordid ja siis on nädala lõpus natuke kergem. Ma saan täiesti aru, et see ei vabasta mind koristamisest. Ja et ta ei pääse sinna ja sinna. Aga vähemalt saan ma soovi korral igal hetkel puhtale põrandale pikali visata.
Noh, kui mul peaks selline soov tekkima.
Nii teoreetiliselt.

Aga mu mees on roboti vastu. Ei kuula mitte ühtegi mõistlikku argumenti. See on jama ja nõme ja mõttetu...
Ma saan palka selle eest, et müün inimestele ideid. Ja oma mehele ma seda projekti maha müüa ei suuda.
Nagu võtaks ma talt töö ja uhkuse ja mehelikkuse. Nagu oleks tolmuimejaga ringi kooserdamine osa tema identiteedist ja väärikusest. Nagu rahulolev ja õnnelik naine polekski võit ja " ma ju ütlesin, et see on nõme" piisavalt magus.

Ühel päeval sai kõrini. Mul on probleem. Mul on võimalik see probleem lahendada. Miks ma siis seda ei tee.
Töötasin interneti läbi, leidsin sobiva mudeli. Olin vajutamas nupule osta... ja hakkasin ikkagi kahtlema.
Kas see kõik on seda väärt, et tekitada peretüli.
Kontrollisin, mees ei ole vahepeal meelt muutnud. Pigem vastupidi. Asi on muutunud põhimõtteliseks. Siia majja ei koli mitte üks robot.

Te ju ka arvate, et ma peaksin lahutama:)....

29 kommentaari :

  1. Ma arvan, et kui sa mehele juutuubist robottolmuimejate seljas uhke näoga ringisõitvatest kassidest piisavalt palju videoid näitaid, siis ta lõpuks muudab meelt (pealegi ei oleks siis see robot enam koristamise eesmärgil ostetud, vaid kassi ja ülejäänud pere meelelahutuseks. See on hoopis teine asi ;) )

    VastaKustuta
  2. lahutama ei peaks. robottolmuimeja seevastu peaks kohe kindlasti ostma. sest millal enne mehed on teadnud, mida nad tahavad ja mis on hea. nad ainult arvavad, et nad teavad seda kõike. ;) seega, isegi kui ta siis kaks päeva poriseb, leebub ta kohe, kui adub, et su "hakkame koristama" hüüded nüüd vähenevad.

    VastaKustuta
  3. Hihi, mina toetan akadeemiku juttu. Minu mees oli ka vastu ja arvas, et täiesti mõttetu junn, mille peale ei ole tarvis raha raisata. Pärast ostu hakkas aga lausa oma sõpradele demoma, kui nood külla tulid. Samuti on tema peamine roboti operaator (tühjendab ja puhastab tolmukasti, valmistab toa ette toolide eemaldamise jne näol ning viib roboti vajadusel teise tuppa tööle).

    VastaKustuta
  4. kui mul oli mees, siis tema jumaldas igasugu uut tehnikat, aga me läksime ikkagi mingi hetk lahku.
    uuri järgi, miks su mees seda robotit ei taha. äkki ta kardab et peab sellega ise tegelema hakkama ja ei saa hakkama, kuna robot on kole tark. luba talle, et tema ei pea roboti tehnilisi probleeme lahendama, et see on puhtalt sinu lõbu. ja et ostad oma raha eest ja remondid oma raha eest jms. juu mees ikka kardab midagi, mehed on nii arakesed ju :)

    peretüli jaoks on vähemalt kahte inimest vaja, tark naine ei viitsi küll kellegagi peretüli pidada.

    VastaKustuta
  5. Mehi nii lihtsalt alt ei tõmba, et "sina ei pea sellega tegelema". Me teame arvukatest kogemustest koduloomadest kuni drenazhöörideni, et sellistel lubadustel pole põhja all ;) Minu kogemusel tuleneb põhiline vastuseis teadmisest, et see vidin töötab ja on põnev maksimaalselt 2 kuud ja kui uudsuse võlu kadunud muutub kalliks niigi vähest kapiruumi okupeerivaks ja tolmu koguvaks asjanduseks :P

    VastaKustuta
  6. Meie peres oli mees see, kes robot-tolmuimeja ostis, juba mitu aastat tagasi. Oleme siiani vaga rahul. Suur eelis on see, et robot kogub suurest tolmuimejast paremini kokku vaga peenikese tolmu ja koduloomakarvad. Ja naljakas on, kui robot parast too lopetamist piiksub rahulolevalt ja laheb oma kohale elektrit sooma :)

    VastaKustuta
  7. A millest selline enesekeskne väide, et selles kodus kehtivad sinu standardid?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mõtles Indigoaalane sellega, mis ta mõtles, mina lugesin siit välja tavalise tõdemuse, et koristamise organiseerimine on alati väikseima segadusetaluvusega inimese asi. See tähendab, et automaatselt kehtivad tema standardid, sest niipea, kui tema standardi järgi korras ei ole, hakkab ta sügelema, et koristaks õige.

      Kustuta
    2. Hmm. Võimalik. Mind on hetkel soolise võrdõigusluse teemadel väga hellaks tehtud. Igal juhul tundub skeem "kui mulle ei sobi, hakkad sina ka tööle, kuni sobib" kuidagi ebaaus.

      Kustuta
    3. antud juhul peaks küll tööle hakkama hoopis robot, a paistab, et mees eelistaks ise töötada.

      Kustuta
    4. aga selle "kui mulle ei sobi, hakkad sina ka tööle" asjaga on mitutpidi. seda üldiselt aktsepteeritakse, kui ühe "ei sobi" on kuskil ühiskondliku standardi kandis ja teise oma sellest määratult kaugel.

      noh, et kui ühel jäävad kõik riided sinna vedelema, kuhu seljast kukuvad, ja mustad nõud sinna, kus ta sõi, kuni kõik nõud on otsas, ja majas hakkab vaikselt ruum kokku kuivama, sest laga on nii palju, siis tavaliselt nõustutakse, et õigus on sellel, kellele see närvidele hakkab käima ja kes ise teise tagant kõike seda koristada ei jaksa.

      rääkimata neist drastilisematest juhtumitest, kus juba naabrid haisu pärast kaebama hakkavad ja põrandatalad kõntsa all mädanema. sellise juhtumi puhul on muidugi lihtne.

      aga kuskil keskel on rohkem vaidlemist. ma loen nt Kristallkuuli blogi ja vaatan pilte, mida tema peab selle sümptomiks, et ta ei ole musterperenaine ja no täielik ulme. aga teisalt muutun pahuraks, kui A. jätab kõik oma hommikusöögiasjad lauale vedelema, nii et kui mina üles ärkan, pean kõigepealt tükk aega lauda kraamima, et mul oleks kah kuskil süüa. ja tema muutub pahuraks, kui mina katan kõik muud horisontaalpinnad raamatutega, nii et kui tal saabub hetk, mil on vaja midagi käest ära diivanilauale toetada, ei ole lauda raamatute alt enam näha.

      Kustuta
    5. Vastas, targalt, aga osavalt osaliselt.

      Sest siin on selge, et "ühiskondlikku standardit" ei eksisteeri. Õigemini, eksisteerib küll, aga neid on kaks. Naiste oma (iga tolmurull häirib) ja meeste oma (tolmurullidest on kama, härib hoopis näägutav naine). Need ei tundu kuidagi kokku ega keskmiseks saama.

      Täiesti mitte-isiklikult võiks mõtiskleda selle üle, miks on ühele sugupoolele korrektne ja puhas kodu nii tähtis, teisele mitte. Ajalooline rollijaotus - majasisene töö ja väline teisele - on vaid ajalooline vastus. Moodne maailm, kus mõlemad pooled töötavad 8 tundi päevas ja teenivad pmst võrdset palka ja panustavad üldse igati sarnaselt, ei peaks sellist "tolmurull minu töö, mammuti püüdmine sinu töö" jaotust või dissonantsi või vastasseisu ometi tekitama. Ja ammugi ei tohiks kodus kehtida ühe osapoole standardid.

      Et siis. Miks ei häiri mehi rulluv tolm või vedelev aluspesu või vinduv toataim?

      Kustuta
    6. ma ei nõustu, et see on soopõhine. Ma tunnen ülipedantseid iga juuksekarva ja tolmukübet taga ajavaid mehi ning väga lohakaid naisi...

      pigem on teema just see, "kui mul on halb, siis kas mu kaaslane peab tulema mulle vastu, et oleks parem"- teema.
      sama on ju kõikide peres toimuvate tegevustega, Mida suurem pere, seda rohkem kompromisse ning lahingute valikuid.
      Imeline, kui kõigile meeldib täpselt sama.

      Mis puudutab koristamisesse, siis ma ei näe siis põhjust sellise pisiasja pärast kannatada või märtrit mängida. Kui on jama, siis ma teen asja ära. Kedagi ma appi ei sunni, aga õnneks on mul normaalne mees. Samas aitan mina teda ja tulen vastu mingites asjades.
      ( sprodiülekanded tuli esimesena meelde)

      Kustuta
    7. "kui mul on halb, siis kas mu kaaslane peab tulema mulle vastu, et oleks parem" -- Muidugi peab. Normaalses suhtes suisa tahab!

      Kustuta
    8. Eriti hull juhtum on pedantne mees, kes sellegipoolest arvab, et koristama peaks naine, mis siis, et naise tolmutaluvus on suurem.

      Ühel mu tuttaval oli kunagi üks selline mees - võimalik, et praeguseks muutunud, aga nad pole enam koos. Kui naine oli väikese lapsega kodus, siis olevat mees koju tulnud, vaadanud, kuidas ahju ees oli natuke tuhka või puupuru vms, mida ahju ees ikka tavaliselt on, ja kuidas tooli seljatoel oli paar riideasja, ja küsinud rangelt: "Kuidas selline asi sai juhtuda?" Naisel tuli naer peale, sest ta ei näinud, et seal oleks üldse mingi asi, mis oleks juhtunud.

      Kustuta
  8. Laena sõbralt robotit? Saad mehe meelsust testida :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. see mõte on mul ka. et tegelikult tasuks kas laenata või võtta prooviks kasutatud, saaks testida.
      äkki ongi (hoidku jumal!:)) mehel õigus

      Kustuta
  9. lisaks mehele pead tõenäoliselt ka kassiga midagi ette võtma, kas (välja) vahetama või vahatama. meie robot nimelt suutis oma harja kassikarvadest alati nii umbe ajada, et tolmu ta põrandalt ei kogunud. lõpuks suri tal ka aku ja nii ta seisab.
    kõige kindlam on tõesti kusagilt robotit laenata, sest mehe võid sa ju nõusse saada, aga kas robot su kassiga nõus on, on teadmata. kass vahatamise või raseerimisega kindlasti nõus ei ole.

    VastaKustuta
  10. mu mees on tehnikas liiga tark. Ja tema arusaam on see, et kuna tavaline tolmuimeja imeb, aga robot nn keerleb. siis meie karvakoguse juures rootor jne ummistuvad ja seega pole asjast kauaks asja.
    füüsika mõttes on tal õigus.

    aga krt, mu närvid maksavad ka midagi. ja mis ma seal tööl siis käin, kui ei saa endale kasvõi pooleks aastaks meelerahu osta.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kas mitte ei ole see kassikarvade probleem mõne robotitootja poolt juba ära lahendatud? http://heavy.com/tech/2015/10/best-robot-vacuum-for-pets-pet-dog-hair-reviews-neato-xv-21/

      Kustuta
  11. Sul furminaator on? Furminaatoriga kassi korrpäraselt üle käies peaks saama karvaprobleemi natukene kontrolli alla.
    Mees las koristab siis ise, sina ära selle pärast üldse muretse.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma mõtlen ÜLDSE. Kuuluta streik välja. Kui sulle robotit ei kingita, siis sina ei korista. Punkt.

      Kustuta
    2. St mitte ei kingita vaid ei lubata.
      Pesed ainult nõusid, istud tugitoolis ja furmineerid kassi. Kogu lugu.

      Kustuta
  12. Furminaator? guugeldasin. Polnud kuulnudki, aga kõlab paljulubavalt.

    esialgu katsub heaga. aga kui ei saa, siis tuleb jah sõjaplaan välja mõelda:)

    VastaKustuta
  13. Ja tulemus ja otsus (nii furmineerimise kui robotimemise osas) on..?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. ei saa nii kiiresti tulemusi:) anna aega atra seada, küll ma siis blogis uhkustan, kui tulemus käes:)

      Kustuta
  14. Ma võtsin ka vastu otsuse. Et furmineerin oma uut kassi. Kuna sellel sihuke kolmekordne parka on seljas. No aga kui ma siis ükskord nii kaugele sain, selgus, et ta oli oma parka või pool sellest juba kuskile ära kaotanud. Nähtaval seda kusagil ei ole, seega ilmselt poetas diivani taha, kuhu mul ligipääs on raskendatud. Teine kass laseb end ilusti kammida, aga tema ei lase. No natuke sain, aga mõne päevaga oli parka täielikult kadunud. Arumaisaa, kuskohta ja kuidas see tal nii ruttu õnnestus. Täielik müstika.

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!