Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

neljapäev, 14. juuni 2012

Eestlane ja venelane 11 Uhke ja hää

Kas sa solvud, kui sind peetakse venelaseks?
Aga kui soomlaseks või sakslaseks? Viimasel juhul tunneb enamik meist ilmselt end isegi natuke meelitatult, mõistvalt naeratades ja andeks andes- kust nad peaksid väikest Eestit üldse teadma...., selgitame kannatlikult kus ja mis see Eesti on.

Vene naised on ju üldjuhul ilusad, reisivad venelased rikkad ning laia joonega ning ekspressiivne käitumine väga paljudes riikides täiesti normaalne suhtlusstiil. Venelaseks pidamine võiks seega olla kompliment.

Suurem osa mu tuttavatest vastaks esimesele küsimusele - jah.
Kui mitu põlvkonda kulub, kuni me andestame?

4 kommentaari :

  1. Mia teess siiskid vahet kohalikel sovjettidel nink Vennemaa vennelasil... Nää' kasvai endä Moskva tutvite päält. Aritu' inemise', uvituva' Eesti kultuurist, kaemisväärsist asjust jne.
    Vahel om näije iin suisa äbi siinsete räüskvite "vennelasi" peräst. Ja äbi olless ka sis, ku mind säändsess peetäss... Solvuma just ei naka, pole joba loomu puulest solvuv inemine.
    Muusääs, olle' koskilt kuulnu', et ku näitüksess Piiterin kõnelda siinset "venne" kiilt, või mõne kääst suisa pessä saija.

    A sommiss om mind peetu' küll, mul olla säänne aktsent suisa :D

    VastaKustuta
  2. Pergel, mitmes kõrd tuu joba om, ku üts "ö" ja terve "Hulkur" kommi kribaden katte är lähvä... :D

    VastaKustuta
  3. ma ei tea, kas küsimus on üldse andestamises - sakslaste vastu on ju samuti ürgviha tuntud ja palju kauem, ometi oli ka selle vihkamise ajal kõvasti neid, kes tahtsid lasta ennast sakslasena paista.

    Ma olen kohanud ka inimesi, kes tunnevad ennast halvasti, kui neid peetakse näiteks poolakaks ja mis viha meil poolakate vastu peaks olema? Pigem mingi kompleks, et jumala pärast idaeurooplaseks ei peetaks.

    VastaKustuta
  4. Küsimus ei ole mitte andestamises, vaid identiteedis. Viimased 70 aastat on eestlaseks olemine tähendanud esmajoones mitte-venelaseks olemist. Venelaseks pidamine on seega otsene rünnak identiteedi vastu.

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!