Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

kolmapäev, 14. detsember 2011

Miks mitte osta HTC-d

Esiteks selgus, et mu see udupeen telefon ei ühildu übermoodsa auto hands free süsteemiga. Das Auto. Jep.
(lisatud 16.12. Kui jõudsid siis otsingut kasutades sama probleemiga, siis lahendus: võta Bluetooth settings ning sealt Discoverable. Ja siis lase autol ja telefonil teienteist otsida. Kindlasti kannatust, Mul endal õnnestus alles millalgi seitsmendal katsel)
Teiseks. Tegemist on mänguasjaga, mille esmane funktsioon pole helistamine. Oletame, et soovid helistada oma vanatädile, kes, kurb küll, pole sul kiirvaliku all ning pole ka ise sulle ammu helistanud. Kui sa tahad helistada, siis valid vastava funktsiooni, eks?  See viib sind võimaluse juurde, kus saad valida numbri. Tunnete te kedagi, kes teab peast telefoninumbreid? Mina ei tunne. Jah, tõsi, on funktsioon, mis pakub numbri alt välja ka tähe. Ja see õnnestub, kui su vanatädi nimi juhtub olema näiteks Amanda. Aga kui tädi nimi on Kertu või Erika... Head proovimist:)

Kusagil foorumis muret kurtes sain teada, et olen täitsa loll. Kui tahad helistada, tuleb valida funtsioon "People". No tõesti, on naatukene. lihtsam. Valid funktsiooni, jõuad oma miljoni kontaktiga nimekirja. Teed otsingu, valid nime- ja voila? Ei, Patrick, see pole veel kõik. Kuna su telefon on sünkroonitud Fb, Google ja jumalteab veel millega, jõuad sa isiku personaakaardini, kust saad valida, mida sa temaga ette võtad. Soovid helistada? Kirjutada? Pilte postitada?

Kolmandaks, puudub sellel telefonil korralik eestikeelne juhend, Tõsi, päeva lõpuks leiad interneti abil oma küsimustele vastused. Aga on see normaalne?
Kui sa selle telefoni ikkagi ostsid, siis infoks, et üsna palju infot on Elisa kodulehel, minu eelmise samateemalise postituse kommentaariumis  on tafkav jaganud häid näpunäiteid, mida ei oska küsidagi ja igasugu foorumites.
HTC koduleht? Nojah. Ettevõte on ilmselt panustanud headesse inseneridesse ja veebilehe disainerile enam ressurssi ei jagunud. Seda, kuidas ühildada telefon arvutiga otsisin oma pool tundi. Ja järgmise arvuti ühildamiseks olin õige koha suutnud juba ära unustada ja otsisin jälle pool tundi. Ma ei taha mõeldagi, kui veel üks arvuti peaks kõne alla tulema. See info on seal olemas. Ma tean. Ja kindlasti on neil lehe koostajatel olnud oma suurepärane loogika, mis paraku erineb minu omast.

No ja siis viimaks teema, mis pole seotud konkreetse margiga. Puutetundlik ekraan. Miks keegi mulle ei öelnud, et see on kinnastega kasutamiskõlbmatu?... Ja kasutades nuppe pole teil aimugi, kui räpased on meie käed. Ei pea sööma moosipirukaid. Näpud on räpased ja ekraan on räpane. Ja see on RÕVE. Igahommikuse kohvi kõrvale on tekkinud uus rutiin, ekraani puhastamine.

AGA et asi oleks tasakaalus, siis plussid, miks siiski osta see telefon.
Esiteks on sel nii super-hüper nunnu ilmateate rakendus! Ainult selle pärast tasub see telefon muretseda. Ausalt. Oleks rohkem vihma ja tormi ja rahet ja külma..:)

Teised vahvad rakendused. Näiteks armastan ma Slush! funktsiooni, mis vaigistab telefoni minu poolt ette antud ajaks. Ja Diktofon on mõnus. Soovitan lugeda [digi], seal pea igas numbris mõni põnev app teemaks.
Ja komandaks - ta lihtsalt on nii nunnu ja armas ja moodne...:)

8 kommentaari :

  1. Heh. Oleksid pidanud enne uurima ja proovima. Või mis?

    Nutitelefonid on turul olnud juba aastaid ja helistamine pole neil peamine funktsionaalsus kunagi olnudki. Tegemist on ikkagi all-in-one seadmega.

    Ma ei viitsi ülejäänud vingumist kommenteerima hakatagi, aga ilmselgelt saad isegi aru, kui mõttetu ja ebakohane see virin on.
    Ostad endale rekka ja siis imestad, et miks sellega nii raske sõita on?

    VastaKustuta
  2. Mina kasutan HTC-d (HD2) ja helistamine on tegelikult lihtne. Helistamisel näiteks Kertu-nimelist vanatädi valides vajutad järjest numbriklahve, mille all on tähed K, E,R jne ehk 5, 3, 7 jne. Just proovisin, mul tulid kolmandal vajutusel (ehk 7 juures) juba mõlemad mu telefoniraamatus olevad Kertud loeteluna välja, edasi tuleb lihtsalt vajutada sellele, keda soovid. Kui nimi on enamlevinud (nt Jaan), tuleb loetelus kas kerida või lisada mõni perenime täht. Nii et tegelikult on see päris lihtne - kui ma muidugi Su probleemikirjeldusest õigesti aru sain?

    VastaKustuta
  3. Re, ilmateade:
    http://xkcd.com/937/

    Aga oma HTC Desire kogemus oli küll palju meeldivam.

    VastaKustuta
  4. Kuni elad seni õpid:) Ma olin veendunud, et nt F tähe saamiseks on vaja 3x vajutada, aga hoopis peal hoida- teine asi! Töötab.
    Tänan, Kaja!:)

    VastaKustuta
  5. Tulin siia sea ütlema, toimeta oma algset posti ka veidi õiglasemaks.

    Ses mõttes, et mind siiani üllatab südamest et seda lahendust ei ole kõigis telefonides. Kus on, seal täpitähed ei tööta korralikult.

    VastaKustuta
  6. mina kah esimesel kokkupuutel olin inimeste leidmisega hädas, aga saanud numeroloogiale pihta... ei kujuta ette, miks varasematel telefonidel sama loogikat polnud. seejuures on eriti nunnu, et EI OLE vaja 3x tippida mingit numbrit saamaks selle all olevat tähte (all hoida pole kah vaja)

    VastaKustuta
  7. Esiteks on raske aru saada, miks maha teha HTCd kui tegelikult on ju probleemiks Android. HTC toodab telefone, mitte operatsioonisüsteeme, kuigi samas Androidile selga sikutatud kasutajaliides Sense on teiste tootjatega võrreldes HTCl üks mugavaimaid ja ilusamaid.

    Kaja kommentaaris mainitud HD2 on tegelikult hoopis Windowsiga. Kuigi jah numbri valimine on vist samamoodi mõlemal.

    Nii et osta iphone, selle puhul ei eeldata, et ise kasutaja tahaks veidigi vaeva näha ja asju enda käe järgi mugavaks seada. Kõik on ette ära mõeldud.

    Ning tõepoolest nutifon on eelkõige info- ja kommunikatsioonivahend, kaamera, meelelahutuskeskus etc, millega muuhulgas saab ka helistda kui väga vaja. ;-)

    VastaKustuta
  8. Mul on ka HTC (Legend) ja see on parim telefon mida ma olen iialgi kasutanud (jah see on nagu väike arvuti taskus).
    Kui keegil on problem täpitähtega nimedega helistamisel, "install" Dialer One Marketist (http://href.hu/x/gpal), see program oskab eesti keelt ka minu meelest. (Ma olen ungarlane, kui on mingi problem keele6igusega :)

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!