Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

teisipäev, 20. aprill 2010

Uue Ajastu Algus?

Maailm on hulluks läinud.
Lisaks herbalife, juusteakadeemia, veregrupidieedi, taimetoitlase, ultra säilitusainetevaba, "minu laps on allergiline kõigile toiduainetele" ja vist olid mõned veel, sõltlastele- lisandus mu sõpruskonda ka ph-ime inimene.
Ma üritan aru saada, miks  ei suuda ma siiralt rõõmustada, et mulle kallid inimesed on nüüd reipad ja saledad.....

Ilmselt tunneb ennast samamoodi alkohooliku abikaasa, kelle mees on otsustanud ühel päeval joomise lõpetada. Nördimust- sest see- olla seltskonna Teadlikum- oli MINU roll. Ma tunnen end tolmunud mammutina, kuna minu seks-saun-sport ja salat uskumine on nüüdsest ajaloo prügikastis ja minu nõukaaegsed keemiateadmised ei suuda seletada fat burneri imelist võimet sulatada tagumendilt pekki; kuidas on võimalik rasvavaba dieediga omastada Ca ja D-vitamiini; aluselise sidruni fenomeni; miks zelatiin on ohtlikum kui potentsiaalne GMO mais jne jne jne.
Ilmselt olen ma kade ja pettunud, kuna nüüdsest puudub õigustus, põhjus ja lunastus aeg ajalt õlle- ja krõpsuõhtule. Igal oma pulber.

Kui ma põhjendamatult ebaviisakalt keeldusin energiakanaleid avavast vetikajoogist, siis mulle langev kaastundlik pilk- sa pole veel piisavalt küps, neile kes pole valmis, pole mõtet tarkust jagada.... tekitas häiriva deja vu sõbranjest, kes ei väsi palumast Jumalalt minu jaoks armu ja õnnistust, et jõuaksin Õigele Teele.

Ja siis meenus mulle, et mitmed ennustajad  ootavad 2012 aastaks Uue Ajastu Algust. Kas see on tõesti juba kohal? Ja mina? Mina????
Kas minust saab kinniste tšakratega puhastamata sooltega veregrupiga mitte sobivat toitu omastav helendav endine???

5 kommentaari :

  1. sa oled suutnud säilitada mõistuse

    VastaKustuta
  2. Reipad ja saledad on ka aju arvelt usinalt enamasti alla võtnud. Palju ÕNNE!

    VastaKustuta
  3. Nooh, eile alles pakuti siin kuskil müüa kvantripatsit, mis korrastab energiat, puhastab aurat jne; ainuüksi pääse esitlusele maksis 50 krooni :)

    VastaKustuta
  4. neid fenomene ei suuda kaasaegne biokeemia kah ära seletada, TTÜ biokeemikud igatahes naeravad laginal kõigi nende reklaamide peale.
    Aga see allergia kõigi toiduainete vastu on üks üliharuldane geneetiline häire, mõned ensüümid on organismist puudu. See probleem on tõesti tõsine, sest ravi praktiliselt pole...

    VastaKustuta
  5. Kui inimene on oma senise elu käigus mõistlikult toitunud, siis pole talle ühtki teooriat vaja. Sööb seda, mille järele on isu ja niisusuguses koguses, mis on tema eluviisi juures paras. Meie organism ütleb meile väga täpselt, mida talle vaja on. Ja see ongi kõige õigem valik. Kui vaid seda tähele pannakse. Nii ei teki ei ülekaalu ega tervisehädasid.

    Paraku on selliseid inimesi vähe. Enamus ei kuula, mida ta keha ütleb. Söömine ei ole enam ammu organismi varustamine vajalike toitainetega. See on kas mõnu, lohutuse, elamuse otsimine või lihtsalt suure näljaga kättesattunud rämpstoidu kugistamine. Nii tulevad haigused ja kaaluprobleemid.

    Kõik need sinu nimetatud teooriad on tegelikult erinevate toitumisalaste vigade paranduse katsed. Arvan,et iga sellise suuna taga on inimene, kes just selliselt sai oma tervise korda. Igas neist on oma tõetera ja miks mitte proovida, mis endale sobida võiks. Aga kui hakatakse ühte eluviisi ainuõigeks pidama, siis minu jaoks on see nagu ususekt. Nagu sektis ikka, käib totaalne ajupesu. Väidetakse, et ainult nemad teavad tõde, nõutakse, et ärgu olgu sul teisi jumalaid selle kõrval.

    Inimene, kes on kaalu või tervisega hädas, ei oska tihti ise oma probleemile lahendust leida. Siis on ju imetore, kui keegi kirjutab täpselt ette, mida ja kui palju ta tohib süüa. Ja nii need sektid endale liikmeid leiavadki.

    Tekkis juba kange kiusatus hakata targutama, missugused MINU toitumisalased põhimõtted on, aga sain veel sõnasabast kinni...

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!