Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

reede, 4. detsember 2009

Head on pahad ja pahad on head

Pange kirja oma 5 negatiivset ja positiivset iseloomuomadust.
Kas kadedus on hea või halb iseloomujoon? Traditsiooniliselt ju halb- kadedusest roheline, eks. Madal ja inetu tunne, mis muudab inimese väiklaseks ja õelaks. Aga kui see kadedus kombineerub auahnuse ja ambitsioonikusega (mis on ju ka halvad omadused) ning sellest saab trigger, mis paneb inimese liikuma
soovitud eesmärgi suunas. Pingutama ja püüdma, et olla sama ja hea ja parem kui kadestatav subjekt?
Kas empaatiavõime on halb või hea omadus? Peaks ju olema hea- võime samastada end teiste inimeste tasandil, tunnetada nende emotsioone. Okei, sa olid haige... me kõik oleme inimesed ja eksime... kes meist poleks noorena..  
Elu on näidanud, et edukamad juhid ja õpetajad on pigem must-valge  ja pisut fanaatilise mõtteviisiga.
Ma ei oska nimetada ühtki iseloomuomadust, mis oleks 100%, sõltumata tingimustest ja kontekstist, täiesti hea või halb.

***
Kas turundusjuht, kes organiseerib kampaania, mille käigus inimesed "tapavad" üksteist 3 kr piima, 5 kr suhkru, 99 kr kingade või 100 kr telekate pärast, on vastutustundetu ja ebaeetiline? Ka üksikisik saab vastutada ja kontrollida masse, kui inimesed on kokkuhoidlikud, ahned, hoolimatud. Või on odava nänni jagamine praeguses majandussituatsioonis sotsiaalselt vastutustundlik ja hooliv?

***
Iga hommik paneb mind raami
sunnib mängima viisakat daami
Kuulekalt nagu tsirkusekass lähen heledast päevast läbi
Mul on enese pärast häbi.

Kuigi mul on Imeline Internet  ei suuda ma leida selle luuletuse autorit....

***
Tänase päeva meeleoluga imeliselt haakuv M. Kappeli lugu

2 kommentaari :

  1. no just, sõltub medali poolest ja sellest , kas parajasti paistab päike või kumab kuu...elu, kas see on objetiivne või subjektiivne, pagan, küll oleks lihtne - võtad käsiraamatu välja ja vaatad

    VastaKustuta
  2. Ükski asi siin elus ei ole hea ega halb, meie enda suhtumine loob selle hea-halva illusiooni. Algselt heana näiv kogemus võib osutuda hiljem väga halvaks ning destruktiivseks ja vastupidi.

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!