Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

reede, 13. september 2024

Kuidas tegelikult läheb

kohutavalt.
Teisipäev oli puhtalt adreka pealt. Õhtul kell 10 jõudsin koju ja olin täiesti laip. Kolmapäeval olin koomas- peas vatt ja ninas tatt. Neljapäeval ka. Õnneks täna tundub, et hakkab juba looma..

Audit läks hästi. Meie audiitor on äärmiselt tore, professionaalne. Ja oskab väljastpoolt vaadates teha tõsiselt häid tähelepanekuid ja anda ideid, kuidas paremini. Kvaliteedijuhi suutsin taaskord paaril korral viia ataki äärele. Mulle meeldivad mängureeglid. Aga ma ei salli reegleid reeglite pärast. Neid, mis on ebaloogilised, mõttetud, arusaamatud..
Ma räägin liiga palju. Mitte kvantitatiivselt, vaid kvalitatiivselt. Seda mida ei peaks, ega tohiks.

Mingi aeg tagasi oli meil üks golfiüritus. Olen vist korda viis saanud baaskoolitust ( aga ikka ei oska ega meeldi) ja teadsin, et see asub kusagil Peterburi maanteelt tuleb ära keerata. Kuna väga kindel polnud, toksisin aadressi gpsi.  Ja gps juhatab mind Paldiski maanteele!? Segaduses ja hämmingus. Keegi helistab. Ja räägib, et tahab minuga intervjuu teha. Mina samal ajal juurdlen, et kas panin  kogemata vale aadressi. Alles ma siin sõitsin Metsaääre asemel Mereäärde. Ja siis järsku punane sähvatus ( 40 eurot). Et tast lahti saada, ütlesin jah. Aadress oli õige, kes oleks osanud arvata...

Niipea, kui salvestamine lõppes, sain aru, et see oli viga. Intervjueerijaks on mu kunagine kiusakas konkurent, kelle tõttu olen sõna otseses mõttes pisaraid valanud. See tekitas raamistuse. Mu hoiak oli vale. Ma räägin liiga palju. Mitte kvantitatiivselt, vaid kvalitatiivselt. Seda mida ei peaks, ega tohiks.
Aga noh, kessee ikka viitsib siukseid asju kuulata, lohutasin end. Ja siis tulid muud asjad peale.

esmaspäev, 9. september 2024

Saare võimalikkusest

See on alati täpselt seesama stsenaarium. Mu mees jääb haigeks. Ma ikkagi üritan-deson, tuulutan, vitamiinitan ja magan teises toas. Aga ei pääse. Kui muu osas enam-vähem, siis nohu vastu tahtejõuga ei saa. Homme on hambaarst ja ülehomme audit ja siis hooaja esimene kooriproov ja üks koolitus, mis huvi pakub ja õppematerjalid tuleb valmis seada ja nädalapärast puhkusereis. Ma lihtsalt ei saa lubada endale luksust olla haige.

Käisime saarel. Ma olen seal varem käinud, aga mitte olnud. Täiesti uskumatu- nii lähedal linnale asub paradiis. Liivarand, vaikus. Pääsesime giidi abiga vanadesse majadesse. Mis lagunevad.. pole ju mõtet, meie lühike suvi jne. Teate küll. Aga kahju on. Kui ma oleks miljardär...

teisipäev, 3. september 2024

Uus septembrikuus


Selle sügise hitt tundub olevat kurgidieet. Teineteisega mitteseotud allikad on seda sõltumatult kinnitanud. Uus on unustatud vana.

Avastus. Mu sammulugeja arvestab kiikumise sammudeks ( õel naer)


Mind ajab närvi, kui ai vastab küsimusele " guugelda, pane otsingusse.." 

Täna oli väga hea genAI koolitus, kus selgus (üllatus!) et viga on minu kehvas lähteülesandes. Kas see pole nörritav. Ma kasutan ai -d, et elu oleks lihtsam. Aga selleks et oleks lihtsam, tuleb kõvasti vaeva näha...