Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

kolmapäev, 18. jaanuar 2023

Horvaatia ja Sloveenia

Head lugejad. Olete teretulnud mulle jätma kommentaare või viiteid oma postitustele Horvaatia ja Sloveenia vaatamisväärsuste kohta.

Ma eelistan interaktiivseid atraktsioone :) et kui kirik, siis kontsert, kui muuseum, siis töötuba. Sportlikke tegevusi, milleks ei pea olema erivarustust või - riideid.  Loodust, rahvuslikku sööki ja muid vajalike soovitusi.
Tänan!

10 kommentaari :

  1. Sloveenias käisin 2019, Horvaatias 2001 ja 2002.

    Väldi hilissuve - oleks põhiline. Me käisime Sloveenias suvel, sest sõpradega ja nood "ei saanud" muul ajal. Põhiline mulje oli pärast reisi see, et "miks seal nii palju inimesi on", "me ei taha enam iial lõuna-euroopasse" ja "kui kunagi veel sinnakanti, siis enne südatalvel kui suvel". Kõik muu - mäed, kultuur - jäi selle varju. (2022 suvel käisime jälle lõunas, aga jaanipäeva järel ja kõik oli palju parem.)

    Sloveenia kõige-kõigem mäestik on Triglav. Seal saab kõike. Kui teil on auto, sõitke selle keskele, võtke suvaline kerge matkarada ja kõndige. Vaated on ilusad. Me ei käinud süsta ega raftiga sõitmas, aga ka need on kindlasti ägedad võimalused. Kui teil autot ei ole (ja ei ole ka mingeid lihtsaid päevatrippe sinna), siis ma Triglavisse ei roniks, midagi väga üle mõistuse ilusat seal ka ei olnud. Lisaks on seal tuhat lihtsat matkarada ka allpool - mägiojad, karst ja värk.

    Horvaatia kohta tean ma sama, mis suvaline turismiteatmik. Rahvusparkidest Plitvice järved, oli väga väga ilus, minu üks suuremaid elamusi Euroopas üldse. Saared ja rannik meeldisid, aga need olla nüüd täiega turistikad. Zagreb meeldis, aus Balkani linn.

    Millal te lähete ja kuidas?

    VastaKustuta
  2. Mis ajal sa planeerid minna?
    Mulle meeldis suurema veesõidukiga Ljubljanas piknik. Söögid kaasa ja siis kulgesime kolleegidega paar tundi. Üleval kindluses käisime ka, päris korralik ronimine oli ja ilus vaade linnale. Minu meelest olime seal septembris, ma pean vaatama. Ei olnud masse ja soe oli endiselt. Viigimarjad olid valmis, hea kala, mõnus turg väske kraamiga jne. Me linnast välja ei saanud, töötrip.
    Kolleeg kiidab Tamari, saab matkata ja ei nõua erivarustust. Ta lubas veel mõtelda :)

    VastaKustuta
  3. https://mountainsforeverybody.com/tamar-hut-planinski-dom-tamar

    VastaKustuta
    Vastused
    1. See on Julia alpides, vastu Itaalia piiri. Triglavist teisel pool orgu. Kindlasti on ilus koht :)

      Ehkki kui juba seal olla, siis ma läheks juba teisele poole piiri Dolomiitidesse. Sloveenia mäed on ilusad, Dolomiidid on jalustrabavad.

      Kustuta
    2. Kohalik soovitas :)

      Selle lingi andis ka nüüd, äkki abiks: https://www.experience-slovenia.si/?lang=en

      Kustuta
  4. Bledi järv ja selle keskel olev saar on imeilus ja maagiline paik.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ainult mitte suvel, sest siis on see kõik üks suur parkla ja liiklusummik.

      Kustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!