Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

esmaspäev, 14. veebruar 2022

See ei ole kukkel

Vastlapäev pole veel käeski, ja mulle on juba müüdud " vastla" vahukoorega moosipall, croissant ja mingi gluteenivaba asi. Maeiteamaeitea... Inimkond ei ole nalja pärast traditsioone välja mõelnud, vaid selleks, et meil oleks võimalus millestki tüdineda.
Kui ma loen, et kavas on kontsert, siis ma soovin kuulata muusikat, mitte intervjuusid " kuidas tunne on". Kui ma loen, et on vastlakukkel, siis ma tahan sellist, nagu juuresoleval pildil.

Üldse on veider, kuidas põhjused ja tagajärjed sassi ja meelest lähevad.
Miks küll meie eakad on  vaktsineerimata? eiteaeitea... 500 pensionäri jäi rahast ilma, sest keegi ei teadnud aadressi... 
Betina teatab, et ainuüksi Tallinnas elab 25 000 üksielavat eakat..
Ja kui ma siis loen loomaportaalide abipalveid, et leida kassidele- koertele hoiukodusid. Ja kui ma siis loen Eesti Keele Maja abipalveid, et leida eesti keele õpetajaid... Äkki suhtlete omavahel?

Ja kas me peaksime ära keelama Venemaa kanalid? See on ju tagajärg, et need inimesed ei ela meie meediaruumis. Alustaks

näiteks riigimeediast? Rakett69 kasutab tüdrukute jaoks kvooti, miks mitte muukeelsetele? Eelmisel hooajal oli üks Kohtla- Järve tüdruk. Muidu loeme ainult riigieksamite tulemustest, et väidetavalt osatakse Narvas matemaatikat. Või Tähtede ja Eesti laulud? Või muukeelne kommenteerimas Eesti, riigi, kus ta elab, sisepoliitikat...? Või presidendi aurahad? Või vastuvõttude külalised?

Kasutaksin veel juhust ja tahaksin tänada Jüri. Eelmise kuu elektriarve oli vau-vau-vau. Kui saaks nüüd veel kaugkütte maha monteerida ja asendada elektriküttega, oleks elu lill.
Ja teie, kes te pahandate praamide piletihinna tõusu pärast. Ärge unustage, et Keskerakond andis meile tasuta ühistranspordi ( neile, kes EI ela saartel, sest normaalne keskklass ju ei elagi). Ja et järgmine ultimaatum kaasvalitsuserakonnale tuleb kütusehinna osas. Varsti on odav bensiiin. Siis sõidad. Kannata ära.



 

7 kommentaari :

  1. See on kujutis saiast ja vahukoorest, millele tuleb leida nimetus. Kui me oleme leidnud nime, siis saame selle arvele võtta ja hakata sellega tehinguid sooritama mingis väljas. Inimesed ongi meelelahutuslikult isiklikud. Eestlased arenesid kilplastest kes ei tahtnud Soomes elada, kultuuri poolest on eestlased nagu venelased kes ei taha venelased olla. Eestlane ongi selline ei taha rahvas. :)

    VastaKustuta
  2. Inimesed, kelle aadressi uus teenust osutav ettevõte ei teadnud...hm, kuidas see teenuse ostmine siis käib, antakse inimeste arv ja nimed, ilma aadressita? Siin on samuti probleem koordineerimisega, tegemata eeltöö ja teadmatus.

    Integratsioon, vangutan pead, kui puudus tahe probleemiga tegeleda ja jäeti nii nagu on, sest keeruline oli suhteid/suhtumist hallata, ongi kaks (või rohkemgi) erinevat, koos eksisteerivat, Eestit, kulgemas omas rütmis ja infoväljas. Hoogtöö või lühiajalised programmid siinkohal ei aita, mis on lõppeesmärk ja kuidas näeb välja teekond eesmärgi saavutamiseks. Mõned sammud võivad valulikud olla, iga harjumus, mida peab muutma - on muutuja jaoks keeruline.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. mnjh.
      Juhtimiskriis.
      ehk kasvab uus ja moodne ja targem põlvkond peale.

      Kustuta
  3. Mul tuli ka nutt peale seda pensionide kojukande teemat kuulates. Kuidas nii saab, nagu supleksid vanad rahas, et kaks nädalat siia-sinna ja no problem.
    Samas ma ka aiman, kust see probleem tuleb. Kohalik postiljon oli ja on oma jope. Ta teab tõepoolest, et selle kollase maja juurest tuleb keerata ja siis kaseni sõita. Ja vahel on seal kase all logu postkast, millele omanik keeldub aadressi peale panemast.

    Mul sugulane proovis ühel suvel asendajana posti laiali vedada ja ütles, et see oli õudus kuubis. Käsikirjaline kaustik, mille alusel siis pead orienteeruma ja samal ajal roolima. Kui ta küsis nt taluomanikult, kas EP võiks teile aadressi kastile peale kleepida (ta oli valmis oma ajast seda tegema), siis lubas mõni talle peksa anda.

    Ma olen maal ise vaielnud express postiga, kes ei suutnud kaks nädalat emale ajalehte koju viia väites, et aadress ei ole leitav. Ma tegin siis regiost ekraanitõmmise ja saatsin neile. Siis leidis üles ja pani emale õue trepi peale hunniku vanu lehti. Kui ma küsisin, kas selle teie vea tõttu võiksite ehk kaaluda tellimisperioodi lõpetamist, siis seda muidugi ei tehtud.
    Meil ei ole talunime tõepoolest teeservas kirjas, sest kunagi pole nagu vajadust olnud, aga tundub, et need teenusepakkujaid ei tunne kohalikke teid ja maju ning pole vist kõigil ka oskusi GPSi kasutada või wazet. Ma ei imesta kui tööandja selleks vahendeid ei eralda, mul sugulane nt ei omanund tol hetkel nutitelefoni, et sellega orienteeruda temale võõras piirkonnas, kuhu ta postivedamiseks hommikul keskusest suunati. Autol seadet peal ei olnud.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jah, ses mõttes arusaadav, aga siit tekib küsimus, et kuidas siis siiani on riik selle inimesega suhelnud ( nt seesama vaktsineerimine). Kui maja põleb? Kui kiirabi on vaja? jne jne.
      nii nagu Cranberry kirjutab- tegelikult ju OV tegemata töö. Elukoha registreerimine pole meil kohustuslik, aga Ov võiks siiski teada kes ja kus neil elavad.
      Loodetavasti said inimesed ikka oma raha nüüd kätte ja uue firma kaustiku info jõudis vast ka mujale :)

      Kustuta
    2. Vabandust, aga minu jaoks ei ole arusaadav. Kui inimene ei pane enda aadressi nähtavale kohale, siis ei peaks tal olema ka ootust saada posti, ajalehti ega midagi muud.

      Ja teiselt poolt - mismõttes postiettevõtte ei anna oma töötajale GPS seadet?

      Mingisugune kummaline omavahel jonniv maailm.

      Kustuta
    3. Perearst helistas, need andmed on olemas, sest seal ta käib kogu aeg.
      Kiirabi käib väga harva (paar korda on vaja olnud, sh vanaema surma konstanteering) ja eksis mõlemal korral. Reeglina läheb siis keegi välja ja kirjeldab, kuidas sõita ja kui juba auto paistab, siis lehvitab :)
      Minu emal probleeme ei ole, tema pension läheb arvele.
      GPSi osas ei oska öelda.

      Kustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!