Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

laupäev, 26. veebruar 2022

#ukraina internetist

Kreml teatas: "Vaenlane ründas barbaarselt meie lennukeid, mis pommitasid rahumeelselt tema linnu."

Tegelikult pani selle lause kirja kirjanik Karel Čapek (1890-1938), aga kui läbinägelikult. ( Heiki Raudla)


Ja kui päris aus olla...

pärast Putini hiljutist kõnet tegi ka Mongoolia Rahvavabariigi president avalduse, et nende impeerium taastataks selle 13.sajandi piirides, samuti kohustataks Hiina provintside ja Vene oblastite võime neile andamit maksma. ( Viktor Turkin)








10 kommentaari :

  1. Varsti tahavad kõik riigid sõjakoldesse oma briketti juurde panna.

    VastaKustuta
  2. Nagu paljud venelased üritavad rõhutada: see ei ole Vene-Ukraina sõda, see on Putini- Ukraina sõda. Paraku sõdivad Putini armees venelased, seni kui ukrainlasi tapavad pole vahet kas suurema või väiksema entusiasmiga, vaenlased on ikka. Ma ei kujuta ette, et peale viimast 3 päeva oleks paari põlvkonna jooksul võimalik ukrainlasi veenda venelaste "sõbralikes" kavatsustes. Putin on Venemaast pikaks ajaks teinud Ukraina jaoks vaenlase number 1.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Meie ettevõttes töötavad lisaks eestlastele muidugi ka venelased ja ukrainlased. Ma ei taha mõeldagi, mis emotsioonid võisid 24.04 tehases valitseda (jah, meil oli tööpäev). Nüüdseks, tõsi küll, on osa ukrainlasi kodumaale sõdima läinud,

      Kustuta
  3. Anekdooditreialid on ka hooga tööle hakanud.

    Läinud Putin selgeltnägija juures ja küsinud, milline on elu aasta pärast. Selgeltnägija kostis, et küsimus olla liiga üldine, selle ei saa niimoodi vastata. Küsigu midagi konkreetset. Putin mõtles, mõtles, siis küsis: Mis on õlle hind aasta pärast? Selgeltnägija pani kaarte, vahtis kristallkuuli ja tegi tükk aega oma hookus-pookust. Lõpuks läks näost valgeks ja pomises omaette: Kolm grivnat...

    VastaKustuta
  4. Head, valusat huumorit tuleb nagu küllusesarvest. Meenub koroona esimene nädal, mil me olime Rootsis mägimajades ja veetsime õhtuid naerdes. (Me olime steriilses keskkonnas, mägedes, haigust karta ei osanud.)

    VastaKustuta
  5. Mulle meeldib see, et kuna Venemaal tundub et sõna "sõda" enam kasutada ei tohi, siis tuleb ümber vaadata ka maailmakirjanduse klassikasse kuuluvaid teoseid, nagu ühe korraliku kultuurirevolutsiooni raames ikka. Niisiis, Tolstoi "Erioperatsioon ja rahu", Wellsi "Maailmade denatsifitseerimine"... Püüdsin siin praegu "Tähesõdadele" ka mingit sobivat pealkirja punnitada, aga ega vist ei tule, "demilitariseerimine" on kasutamata, aga kole kohmakas. Keegi võiks aidata :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tolstoi teose uus nimi igati ajakohaline😁 samas meenub Pipi raamatute sõnavarast põhjustatud diskussioon, hea et massimeeleavaldused polnud siis moes🤪

      Kustuta
    2. Putini võidukõnet lugedes: "Täheküsimuse lahendus"?

      Kustuta
  6. Huumor päris elust: kangelaslik Vene Föderatsiooni sõdalane püüab denatsifitseerida ja demilitariseerida elektroonikapoe ust. (Spoiler: pärast kangelaslikku võitlust tuli tal fašistliku ukse ees taktikaliselt taanduda.) Kommentaarium naudib täiega.
    https://twitter.com/maxfras/status/1498965599850045440

    Militaar.neti foorumi NGolfi saatelause oli ka kaunis:

    http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopic.php?f=66&t=49651&start=3060

    "Hersonis peeti tubli lahing elektroonikapoe ukse ja VF denatisfitseerimiskampaania eriüksuse vahel. Pärast ägedat tuli-ja külmrelvavõitlust jäi ülekaalukas võit siiski uksele."

    VastaKustuta
  7. Peale eilseid uudised hakkasid osad koerakasvatajad Venemaalt FBs oma postitusi kustutama. Kõlab nagu halb huumor aga tegelikult ei ole. Inimesed kardavad, 15a vangakaristust virvendab silme ees.

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!