Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

kolmapäev, 7. märts 2018

Soovide nimekiri

Ahoi, kallis Universum. Siin on mu soovid. Võid neid vabalt, kui aega saad, täita.  Tänan.

  • ma tahaksin selgeks saada inglise keele. See soov on mul juba pikemat aega kirjas ja tänane seis on see. Et kodu lähedal kursuseid pole, kursustele peaksin sõitma tööpäeva lõpus teise linna otsa. Kuna ma olen läbinud umbes miljon kursust, siis puudub mul tegelikult usk ja motivatsioon. Olen üritanud e- lahendusi, aga see pole ka päris õige. Mul oleks vaja rohkem grammatikast lähtuvat a la carte lahendust, kuna mu lüngad on üsna spetsiifilised. Ma arvan endiselt, et tulemuslikuim oleks keelelaager keelekeskkonnas, aga pole sellist leidnud.
    Minu hinnang täitumisele: jätkan guugeldamist. See peab olema võimalik
  • ma tahan uuesti minna matkale. Jätkata RMK raja läbimist. Vaja oleks paar- kolm vihmavaba sooja päeva. Parem nädala sees.
    kättevõtmise asi
  • ma tahaks, et keegi kannaks mu kontole ilma tingimuste, kui-de ja aga-deta praeguste hindadega igal kuul 2000 eurot.
    välistatud
  • ma tahaks minna kuuks ajaks ilma töömeilide ja -kõnedeta puhkusele. Ja naastes  ei oota mind tegemata tööde kuhi ning pangaarvel on söögiraha :)
    oehh. ilmselt oleks korraldatav, aga keeruline
  • ma tahaks käia  ära Islandil, Antarktikas ja Arktikas, Ameerikas, Austraalias, Kanadas. Aga vt eelmist punkti.
    peab saama.
  • tahan minna fotograafiakursustele.
    kättevõtmise asi
  • Ma tahaks ja vajaks enesekindluse-eneseusu-enesekehtestamise taastamise kursuseid. Või peaks alustama psühholoogist?
    jätkan guugeldamist ja lahenduse otsimist
  • ma tahaks leida sellise töö, et ma ei kärsi öösel magama jääda, sest ootan juba põnevusega hommikut. Ja et ma saan nt 3 päeva nädalas teha seda kodukontorist, ja mu töötingimused on vähemalt sama head kui praegu ja veel paremad. Aga mu kolleegid on nii ägedad, et kodukontori teema tundub ebaoluline.
    lähtudest mu ca 30 aastasest tööstaazist. Välistatud
  • ma tahaks osta suurema tüki metsa ja jätta selle nagu ta on. Nn ürgmetsaks, reservaadiks.
    ilmselt võimalik, aga peab uurima
  • kolm paari saapaid andsid korraga otsad. Hetkel kannan lapse saapaid, aga need on paksu voodriga. Kui soojemaks läheb, siis olen nagu hanepoeg. Rocca keskus on metoodiliselt riiul- riiuli haaval läbi töötatud. Pole. Vaja oleks voodrita st kevad-sügis, madalaid, kõrge säärega nahast saapaid. Kuna mul on peenikesed jalad ja pahkluust nn kõverad, siis iga mudel ei sobi.
    ja kui juba soovimiseks läks, siis kingi oleks ka vaja, kuna mu jalad on kahanenud. Mäletate veel- kingad? Need on sellised elegantsed, mõõduka, mitte nahaga kaetud kontsaga; jalgu pikemana näitavad, kerged ja mugavad jalanõud, mida inimesed vanasti kandsid.
    Poes pakutakse ainult karvase voodriga kõrge säärega või voodrita, aga poolsaapaid. Ja kingade asemel ketse, tenniseid või vaba-aja jalatseid.
    Ahjaa, kohe hakkan ma uuesti otsma ka nahast vett ja pori ja mitmekümnekilomeetriseid rännakuid taluvaid kergeid ja väga mugavaid jalga toetavaid tosse.
    ilmselt välistatud. Huvitav, kas Lätist või Soomest on mõtet otsida?
  • ma tahaks sõita kosmosesse ja külastada ka Veenust ja Marssi.
    välistatud
  • ma tahaksin, et leiaksin hobi, mis ka siis, kui teeksin - tegeleksin sellega raha teenimise eesmärgil, tunduks mulle ka paar aastat hiljem sama põnev. Ja et see hobi oleks üleüldse selline, mida on võimalik rahasse konverteerida.
    ilmselt välistatud
  • ma tahan et mul oleks kõrge sokliga maja, kolm kana, tomatid ja maasikad. Ja kaugus metsast umbes 15- 20 min kõndida.
    Võib-olla pensionieas. Sest Tallinna jaoks ei piisa mul raha ja väikelinnades pole tööd.
  • ma tahaks suvel minna Põlvasse ja vaadata üle kõik oma lapsepõlve kohad ja rajad.
    kättevõtmise asi
  • ma tahan et mu lähedastel oleks vaimne ja füüsiline tervis korras. Et nad saaksid vähemalt kord päevas südamest naerda, et nad kohtuksid inspireerivate ja lahedate inimestega. Ja et nad oleks õnnelikud.
    ei sõltu minust
  • ma tahaks, et maailmas oleks rahu. Et lõppeks globaalne soojenemine, et kliima poolustel ja lõunapoolkeral taastuks. Et lõunapoolkeral väheneks järsult sündimus (et naised saaks hariduse, läheks tööle ja religiooni mõju väheneks), et tehnoloogiad, mis võimaldavad kasvatada väiksel pinnal valku ja toota jamast puhast vett muutuksid kättesaadavaks ja soodsaks.
    välistatud.

20 kommentaari :

  1. Keelereise ja laagreid on täiskasvanutele küll ja küll, mul on mõni tuttav käinud ja üks just plaanib minna (täiskasvanud siis), vt ntx https://www.keelereisid.com/inglise-keel-keelereisid-taiskasvanutele.html

    VastaKustuta
  2. Ma kahtlen, kas need keelereisid konkreetse grammatika-augu vastu aitavad.

    Osade asjade jaoks on sul vaja leida eelkõige seltskond. Kui sõber sebib USA-sse piletid ja kutsub kaasa, on palju kergem minna kui üksi. Kui sõber käib korra kuus RMK rajal, on talle kerge toeks olla. Jne.

    Ja tööga mingis mõttes sama.... Kui on sõbrad, kel on huvitav töö, siis jagavad nad seda ka sulle.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. See on uskumatult huvitav vaatenurk. Ausalt. Ma paaniliselt kardan selliseid "sõber kutsub.." asju. Oma eelmise aasta Barcelona reisist ma kirjutasin. Ma ei läinud lapsena isegi samasse laagrisse või malevarühma, rääkimata keskkooli- ja kõrgkoolivalikust, kuhu mu sõbrad. sest mulle ei meeldi kompromissid, arvestamine, vastutamine ja kõik muu sellega kaasnev.

      hetkel just on mu elus arutelu, kas töökoht peaks olema nagu seltsimaja ja kõik sõbrad, või on see ikkagi töö tegemise koht ja formaalsemad suhted pigem abiks... :)

      aga äkki ongi viimane aeg teha elus muudatus ja proovida teisiti. Ma luban, et mõtlen selle üle. Tänan :)

      Kustuta
    2. Ma korraldan oma sõpradele just polaarmatka (sõna-sõnalt, toimub paarsada km põhjapolaarjoonest pooluse poole, mägedes, lumes, telgid ja värk).

      1) Kui nad oleks samasugused, et ei usaldaks "sõber kutsub" asju, siis kes minuga tuleks???
      2) Kui nad oleks samasugused, siis kuidas nad üldse matkale jõuaks? "Igaüks korraldab endale ise" ei ole töötav lahendus.

      Töökoht ei pea olema seltsimaja, aga see ei puutu kuidagi sõpruskonna kaudu tööle saamisse.

      Kustuta
    3. Ja nagu ikkagi. RMK. Sa ei taha seda ometi üksi läbi vantsida? See on isegi hea seltskonnaga üsna igav.

      Kustuta
    4. mul ei ole kunagi igav. Eriti üksinda. Teistega koos ka mitte. Aga üksindaolekul on omad võlud ja väärtus.
      Seltsimatk on teine üritus- muljetamine, ühised söögid jms. Üksinda on nagu maietea- palverännak? oled ainus inimene maailmas ja sõltud ainult endast.

      aga nagu öeldud, siis proovin :)

      Kustuta
    5. Minu jaoks on Eestis matkamine 80% seltskonda, 10% loodust ja 10% füüsilist pingutust. Kui ma peaks olema üksi, siis ma lähen sõidan rattaga või miskit, mitte ei kõmbi lepavõsa vahel.

      Kustuta
    6. Kaur, ma olen su selliste juttude peale - ka muul teemal - varemgi mõelnud, et sa oled ikka ekstravert mis ekstravert. Isegi minuga võrreldes, kes ma kindlasti ei ole vähemalt puhas introvert.

      Kustuta
    7. Ma ka üksi elusees ei viitsiks RMK- teed tallata. Mets on tore küll, aga mitte 48 tundi jutti. Tahaks ikka kellelegi öelda, et näe kui kena lagendik vms.
      Ju siis minagi ekstravert, kuigi vaiksemat sorti.

      Kustuta
    8. Sirvisin kommentaare alt üles - kingad, jalad, tantsukava - ja lugesin siis, et ritsik tahab kellelegi öelda, et tol on kena tagumik. Tõesti! :)

      Kustuta
  3. Kas sulle Aipi saapad ei sobi? Neid tehakse eritellimusel täpselt jala järgi. http://aipi.ee/ Viimati neilt tellisin, siis tuli poiss mõõdulindiga mulle koju ja mõõtis kõik täpselt ära. Nagu hanepoeg tõepoolest.

    VastaKustuta
  4. Mis kinganumber sul on muidu?

    Asjadest, mille pealt ei kärsi magama minna, sest ootad põnevusega hommikut - unegraafikule mõjuvad need küll laastavalt, nii et vaata ette, mida soovid. Ma ei ole oma selle talve viirusest veel tervekski saanud, kui "lähen teen õhtul harjutamise mõttes natuke tööd" lõppes sellega, et tõlketööd tegin ikkagi kolm tundi ja sinna otsa panin põlevate silmadega kolm tundi tantsukava kokku ja pärast seda olin nii elevil, et lihtsalt ei jäänud magama ja siis oligi juba jälle hommik. ja ma just lootsin, et pärast haigena päevad läbi magamist saab unegraafiku teiste inimestega sarnasemale lainele panna!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. kingade kohta küsisin seepärast, et ma olen otsustanud, et mul on mõned kingad üle - sellised, mis ostes tundusid istuvat, aga välioludes minu jalaga nagu enam ei klappinud. kusjuures oleks nagu hea kuulsusega firma, nii et ju on asi minu ja mudeli sobivuses. Vagabond. Kevad-sügisesed (tumesinised-mustad) on t-rihmaga, suvised (rebukollase-helepunase v roosa segu) pahkluurihmaga. seda, kas konts on nahaga kaetud või mitte, ei jaksa praegu kontrollida. igatahes ei ole konts väga kõrge, sest mina ju ostsin ja ma olen mugav.

      Kustuta
    2. Ma arvan et 37,5. Kuigi viimaste kahanemismüsteeriumite valguses ei julge enam kindel olla milleski :(

      Kustuta
    3. hmm, mu kingad on 38 (kuigi eri firmadel tähendab see muidugi eri asju), nii et suureks jäävad vist.

      Kustuta
  5. italki - valid omale skype õoetaja ja kontaktid, kellega suhelda. Natsa kallis aga saab aega planeerida. Kiidetakse :)
    Kk

    VastaKustuta
    Vastused
    1. See olin siis mina, üle telefoni taas :)

      Kustuta
  6. üks tänuväärne koht on poolakate kingapood: https://www.efootwear.eu/

    ET

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!