Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

neljapäev, 15. märts 2018

Inimesed on erinevad

paari eaka daamiga tuleb juttu Eesti 100st  ja saja-aastastest inimestest. Imetleme koos nende elujõudu.
Mina lisan.. ja milline kohutav saatus neil on olnud. Kaks sõda, mitu riigikorra- ja rahamuutust, Mitmel korral kaotanud oma säästud...
Ise mõtlen samal ajal oma vanavanemate ja vanemate lugudele: orjatöö kolhooside loomise aegadel, õige poole valimise dilemmad, mänguks vanemate abistamine ja käbid ja pulgad, küüditamised ja vangilaagrid, lõputu vaesus ja nälg...

Jah, rasked ajad olid, ütleb üks prouadest. Mina olin siis alles laps, aga  ikkagi mäletan seda.
Et süüa osta, pidime maha müüma mu portselannukud ja meil oli kodus palju graafikat ja kunstioriginaale. Viiraltist on siiani kahju...



Jutustan naisega, kes on kirglik kogukonna fänn, pooldab  taimetoitu ja seda, et kõik peaks olema kohalik. Päris huvitav on kuulata ja siis.. tellib ta pooleliitrise klaasi Cocat. Suhkruvaba.



Ma alati imetlen ja kadestan  inimeste enesekindlust uskuda oma tõde. Et  räägid võõrale vestlusparterile kirglikult näiteks  vaktsineerimise kahjulikkusest ning  esitad oma teooria sellest, kuidas tegelikult peaks d -vitamiini manustama... arstile


9 kommentaari :

  1. Ma ei tea, minu arvates on need enda tõe kirglikud kuulutajad enamasti veidi hirmuäratavad.

    VastaKustuta
  2. Minu jaoks tulevad nende oma tõe kuulutajatega kohe pähe eelkõige need internetiahistajad. Ma olen naissoost, ehk selle pärast olen aastate jooksul kokku puutunud eelkõige selliste meeskommenteerijatega, kes tahavad väga enesekindlalt elama õpetada. Kusjuures peensusteni välja, näiteks eile just vaatasin vanu kommentaare - olen jaganud videot sellest, kuidas üks ÜLIHEA ronija ronib ning see meeskommenteerija, kes on ise paks ja mitteaktiivne ning saab üles heal juhul trepist, on jätnud pika kommentaari, kus ta "selgitab" (loe: ajab puhast paska sel teemal), mida täpselt see ronija valesti teeb ja kuidas tema "valed" liigutused tema missiooni parajasti kahjustavad. Ja vahepeal on ikka üliraske aru saada, kust see on normaalne "keskealise valge mehe enesekindlus" ja kust see on juba diagnoos.

    VastaKustuta
  3. Noh, aga kadunud Hawking polnud ju ka kuskil käinud...(muig)

    VastaKustuta
  4. Rentsi kommentaariga tuli kohe seos ... mul on hobi, millega võistlustasandil tegelejate seas on julgelt 1% naisi ja 99% mehi - offroad Eesti karikasari nimelt (ma olen kaardilugeja-vintsi"mees" ühes isikus). Eks enamasti saab mõnusalt omaette metsas ja mudas müdistada, aga ala populaarsuse kasvatamise eesmärgil on võistlustel alati tekitatud ka mõned kohad, kuhu pealtvaatajad tulla saavad. Ja - taevane arm - kus pealtvaatajaist mehed õpetavad. Endil täiesti ilmselgelt pole õrnemat aimugi sellest, mismoodi üks "kolliks" ehitatud auto käitub ja milleks suuteline on, kuhu ja miks just nii vints kinnitada jnejne. Ja siis seisavad ja targutavad kõrval, mikssanii-mikssanaa ... tõesti selline tunne jääb nagu ma esimest korda autot ja vintsi näeks ... Nüüd, mõnevõrra kogenu ja karastatuna võtan juba täitsa külma kõhuga ja toimetan ikka oma paremat äranägemist mööda edasi, aga närvi ajab ikka :)

    VastaKustuta
  5. Minu arvates nimetatakse nii mõnelgi juhul enesekindluseks suurushullustust või/ja taktitundetust, mõnel juhul ka rumalust.

    VastaKustuta
  6. Enesekindlus on omal kohal kui see rajaneb teadmistel. Teistele on mõtet nõu anda juhul kui seda küsitakse, vastasel juhul tekib trots ka hea nõu kuuldes, oma laste peal kogetud. Tark inimene ei solvu kui head nõu pakutakse, pole ju mingi häbiasi tunnistada et sa ei pruugigi olla spets igal alal. Samas sarinõustajad kipuvad olema tüübid, kes asjast sisuliselt miskit ei jaga. Omaette klounide kategooria on need, kes promovad teooriat aga praktikas tegutsevad risti vastupidi, eriti naljakas kui ise sellest aru ei saa :)

    VastaKustuta
  7. Kusjuures see coca on suure tõenäosusega balti-kogukonna poolt toodetud :D See, et logo ja papp meerika oma on, ei tee vedelikku ja pudelit nende omaks. Aga jah, tõsi - märgiliselt on see intrigeeriv ;)
    Kas Paraguais pai saanud sibul on looduse seisukohast sõbralikum söögipala eestlasele kui näietks väetatud Läti naeris?
    Elame põneval ajal ;)
    Ja no isver, kellele ei meeldiks siis targutada :D
    Kuidas seda siingi teisiti nimetada kui targutamiseks...või kuidas?

    VastaKustuta
  8. Inimesed ongi sellised, neid kes plaksutavad kaasa sa ei erista, aga need kes on diagonaalis vastu eristad ja need on pahad ja lollakad, ahistajad alati. :)

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!