Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

reede, 11. detsember 2015

Blogid 2015

Sel aastal on väga palju räägitud sallivusest ja sallimisest. Ma töötan alal, kus reegel nr 1 ütleb, ära kunagi kasuta "mina" näidet. Sest me suhtleme sarnaste inimestega. Mida noorem ja mida rohkem tarbib sotsiaalmeediat, seda enam.
Mistõttu hindan ma iga päevaga järjest enam, et mu blogilistis on inimesed, kes on minust täiesti erinevad.
Kes on usklik, kes spordifanaatik, kes elab välismaal, kes sööb imelikult, kes nii tark, et paneb lausa oigama ning loomulikult- nad ei oska üldse elada ega oma lapsi kasvatada!:)
Aga mulle väga väga meeldib see! See, et maailm meie ümber on nii erinev, et sa saad hämmastuda, imestada, kadestada ja vahel rahuloluga nentida- küll mul on ikka imeline elu...

Minu blogilisti on lisandunud mitu uut lemmikut. Uut minu jaoks, kuna paljud neist on tegelikult kirjutanud juba aastaid.

Selle aasta üks parimaid leide minu jaoks on vaimukas ja nutikas Alli Kass, naine, kes nii nagu Tavainimenegi, töötab mu meelest täiesti valel alal. Hei teie, te peaksite leiba teenima kirjutamisega!

Naised, kes mind ikka ja jälle hämmastavad. Erinevas mõttes. Kai pimeduses kobamas ning Tavalinenaine. Rahulik ning mõnus Kuduv koeraomanik. Armsalt kodused  ja naljakad Maailmaparandaja, Meeleheiteta koduperenaine Reet ja Koolmeisterdaja.


Hästi huvitav on lugeda inimeste eludest välismaal. Minu lugemislisti on lisandunud Lilleriin,
Mäemamma,  Keelepraktikahiinas,  Maarja See Kõik Ei loe, Kadi Rohelisemrohi  ning Seiklused ja jutud.
Uidumõtteid ja Juhtumisi tooks ma välja eraldi. Meeste ja naiste kirjastiilil on vahe. Ja soost sõltumata meeldib mulle Tomi erudeeritus, maailmavaade ning teemad, millest ta kirjutab.

Kes oleks võinud arvata, et raamatutest saab kirjutada täiesti teistmoodi. Ja millised fotod! Minu uus lemmik raamatublogija on Rabarberibulvar

Mmurca fenomenist ei saanud ma mitu aastat aru. Tema blogi oli füüsiliselt raske lugeda, esiteks on taustal mingi säbru ning teiseks on jutud pikad ja nõuavad kaasamõtlemist, seda niisama möödaminnes ei loe. Tänu feedly valgele taustale on mul nüüd lõpuks võimalik nautida ka Mmurca pajatusi, Töesti nautida. Heas mõttes hullu naise raamist väljas mõtteuperpallid. Ja taas, millised fotod!
Intrigeeriv Ebapärlikarp.
Kristallkuul ja Manjana on tegelikult vanad tegijad. Vähemalt tundub, nagu tunneks ma neid juba ammu. Ma ei teagi, miks nad mu eelmises nimekirjas polnud. Huvitavad teemaalgatused, mis sageli hargnevad mõnusateks diskussioonideks blogisabas.

See viimane on ilmselt ka üks põhjustest, miks olla blogides sõltuvuses. Mu lemmikhetked on just need, kus keegi algatab teema, mis hargneb edasi teistes blogides, vahel teise vaatenurga või maailmanägemusena, vaidlused, selgitused, möödarääkimised. Ja siis leppimised. Muidugi.
Selline meemimine tekitab võrgustiku ja kuuluvustunde. Meil kõigil on väga kiire ja seda ägedam on, et leitakse aega kaasa mõelda ja koos tunda.


Ja mis oleks blogid ilma kommentaarideta. Ma usun, et enamik teist nõustub minuga, et kui poleks Kauri ja Notsut, oleks elu poole igavam. Teravad, terased, hämmastava silmaringi, mälu ja teadmistega. Ma olen korra juba sõitlenud, aga kord veel. Kui te kirjutaksite kommentaaride asemel oma blogisse, oleksite te Eesti staarblogijad, kes supleksid Sheinside toodetes. Aga teisalt on hea, et te seda ei tee. Sest siis ei jaksaks ehk enam kommenteerida.

Minu eelmine nimekiri, vanad head lemmikud, kelle uusi postitusi ma väga ootan, on siin.
Mõned neist on kahjuks kirjutamise lõpetanud.
Ma soovin teile jõudu ja ja jaksu kirjutamiseks. Vähemalt üks lugeja naudib teie loomingut ning elab teie elule kaasa!

15 kommentaari :

  1. Mulle jälle meeldib sinu blogi väga, hakkasin vast alles sel aastal lugema. Täpselt ei meenugi aga nüüd on feedly´s ja hoian silma peal :) Kommentaarid on jah väga väärtuslikud, nii palju tarku inimesi on ümberringi ja see on suurepärane!

    VastaKustuta
  2. Nii tore, et sa sellise nimekirja tegid, ma just eile lappasin blogtreed ja mitte-mitte midagi huvitavat ei leidnud.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Täpselt sama siin, sain paar huvitavat blogi juurde. Aitäh! Ebapärlikarp ja Alli Kass on ka minu selle aasta ühed lemmikud kui ma lemmikute nimekirja koostaks:)

      Kustuta
    2. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

      Kustuta
  3. Mu meelest on just masendav, et nii palju huvitavaid blogisid eksisteerib - iialgi ei jõua neid kõiki avastada ja jälgida :)

    VastaKustuta
  4. Tänan lahke sõna eest. Eks ma püüan edaspidi rohkem nalja teha, viimasel ajal (vaatasin järele) pole eriti õnnestunud.

    VastaKustuta
  5. aitäh hea sõna eest. mis puutub sellesse, kuhu ma kirjutan, siis arvan, et vastumeelsus nende asjade tegemise suhtes, mida ma parajasti ei taha teha, ühesõnaga laiskus kaalub mul kuulsusehimu (ja ahnuse) kaugelt üles. Kommenteerin siis, kui keegi on otsa lahti teinud ja ma lihtsalt ei suuda vagusi püsida; aga ise kaldun ma oma blogis otsa lahti tegema pigem teemal "see kummaline asi, mis ma täna nägin" või "see põnev detail, mis tantse uurides ette jäi" või "see naljakas dialoog, mis meil kogemata tekkis". Selleks, et ühiskondlikel teemadel postitada, peab mul miski väga valutama ja olema pmst sama seis, mis kommenteerides - et enam ei suuda vagusi püsida, isegi kui kirjutada hästi ei viitsi. Mõni selline postitus ongi tulnud sellest, et kellegi teise postituse juurde minema pidanud kommentaar paisub üle kommentaariumis lubatud mõõtude.

    VastaKustuta
  6. Eh, jah, aitäh hea sõna eest. Mina Sheinside toodetes poseerides... Ehk ei ole vaja. Jään oma liistude juurde ja kirjutan igavaid jutte oma jõmpsikate elust, lisaks aastas matkapäevik või paar, aitab küll. Aitäh veelkord.

    VastaKustuta
  7. Tänan positiivse tagasiside eest! Tegelikult on elu koguaeg mingit tragikoomilist sügavmõttelist janti täis, mis tuleks kirja panna, aga kui arvuti taha jõuad kaks sekundit hiljem, on kõik juba meelest läinud.

    VastaKustuta
  8. Minu blogirull sai ikka kõvasti täiendust sellele postitusele. Aitäh! :)

    VastaKustuta
  9. Nonoh. Nüüd ma pean ju oma blogi tausta ära muutma. Ei tahaks kellelegi veel (vastu tema tahtmist) füüsilisi piinasid valmistada.
    Ja aitäh muidugi ka.

    Kas teisi blogisid saab niisama möödaminnes ilma kaasa mõtlemata lugeda?

    VastaKustuta
  10. Ohoooo, ja vaat kus plaks.
    Nii äraütlemata vahva on sellist postitust lugeda :-)
    Lähen nüüd uutele blogimaadele uudistama.
    Aitähh!

    VastaKustuta
  11. :) Me väga täname ja hõljume pisut kõrvusttõstetuna kõrgustes (see polegi nii valus kui väljendit sõna-sõnalt võttes võiks eeldada). Nii võib uhkeks kätte ära minna, näed, juba räägin endast mitmuses.

    Aga tegelikult ka on tore näha, et minu tagasihoidlik bloginurgake, mis eriti tõsiseltvõetavat ja sügafilossoofilist sisu ei oma ning suuremat sorti kaasamõtlemist ei paku, paigutudes peamiselt kategooriasse "hülgemöla", on leidnud tee ka minu blogilistis juba aastaid pesitsenud blogiomanikeni.

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!