Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

teisipäev, 18. august 2015

Arvan siin omaette

Ma ilmselgelt ei oska vist ikka arvutit kasutada.  

Kuna ma käin tööl ja laupäeval oli üks üritus, siis polnud mul võimalik arvamusfestivalil osaleda. Samas oli seal päris huvitavaid teemasid ning esinemas inimesi, kelle arvamus oleks mind huvitanud.

Nüüd otsin ja otsin, aga ei leia kokkuvõtteid. Mida räägiti, mida arvati ja mis selle arvamusega edasi tehti. Ürituse kodulehel pole isegi eelmise aasta omasid. 
Kas selle ürituse mõte on  siis lihtsalt seletamine ja kokkuvõtet ja tegevuskava  ning ettepanekuid asjapulkadele ei tehtagi?
Või mis selle asja point siis on? 
Auru välja lasta?

Meedia on teinud lühikesed referaadid, aga ainult nö oma aladelt ja muu, mille leidsin, teeb reklaami toimuva kohta, aga vaikib tulemustest. Ainsad kokkuvõtted leidsin
Taibult  ja Tavainimeselt . Manjana, nagu ma aru saan räägib oma nägemusest.


7 kommentaari :

  1. Mina olen nii aru saanud, et Arvamusfestivali mõte ongi meeldivas õhkkonnas intelligentsete arutelude nautimine, vrd nt Tantrafestival, Joogafestival jts :)
    Ma ei saa isegi aru, kust tuleb ootus, et ühel festivalil peaks koostatama mingi koherentne manifest või programm asjaomastele instantsidele edastamiseks. Kas see on Mõttetalgute või Jääkeldri vari?
    See, et arutelusid valdavalt ei protokollita ega salvestata, teeb nad ilmselt pigem spontaansemaks.

    VastaKustuta
  2. Mind huvitab see "tulemus" pigem nö tarbijana. Kuna ma kohal ei köinud, tahaks kusagilt järgi lugeda. Ja tegelikult mulle meeldiks, kui jutustamisest ka mingi tulu tõuseks.
    Muidu võib ju ka blogisid lugeda

    VastaKustuta
  3. Muidugi võib blogisid lugeda, aga värske õhk ja rahvahulk ... see on nagu plaatide kuulamise vahelduseks Viljandi folk :)

    Järelvaatamine on tasapisi tulemas, nagu näha: http://www.arvamusfestival.ee/jarelvaatamine/

    VastaKustuta
  4. Peaks selle ürituse korraldajad Burning Man'ile komandeerima. Saaks veidi hoogu juurde :) Aga mingit tulemust oodata.. millist?

    VastaKustuta
  5. Mul pole järelvaatamiseks aega. Ma tahaks lugeda ( kiiresti, diagonaalis, et noppida välja see, mis mind huvitab).

    Ju ma olen liiga eestlane. " suuga teeb suure linna, käega ei kärbsepesagi", " palju kära vähe villa" jne jne.
    No mis mõte on lihtsalt heietada.
    Ma olen rohkem kui kindel, et tekkis häid raamist välja ideid, kuidas mingit valdkonda paremaks muuta ja see, mis mulle meeldiks, oleks see, et kokkuvõtted jõuaks nendeni, kes asjade paremaks muutmise eest palka saavad.

    VastaKustuta
  6. Meil on sellised inimesed??? Kes???

    VastaKustuta
  7. Ega siis vanasõnad tühjalt kohalt tulnud, ikka läbi kogemuste.

    Ja ilmselgelt pole sa lugenud elavaid klassikuid a la Petrone. On küll eestlased sellised. Ausalt.
    Ma arvan, et on viimane aeg oma juured selgeks teha:) :)

    Ja ei maksa olla irooniline demokraatia osas. Me ise valisime need inimesed ja nad peavad asju paremaks tegema, sest me maksame neile selle eest,.

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!