Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

esmaspäev, 12. august 2013

Reklaamiklubi 8. Otsepost

Ühel hommikul oli mu meilikastis kiri, mille teemaks: Inkassoteade. Peale hetkelist paanikat, appimaeiolejumittekellelegivõlgu, avasin kirja ning sain teada, et on olemas firma X, kes pakub mulle lahkelt teenust võlgade väljapeksmiseks.

Teise hommikul sain miniinfarkti, kui nägin kirja " Kiri tööandjalt".  Neil hetkedel su loogika ei tööta, sa ei juurdle, et miks postitab su tööandja sulle kirja reklaamsõnumiteks mõeldud postkasti. Ikka läheb selg higiseks ning aju töötab paaniliselt valimaks kas positiivset või negatiivset varianti. Ning kui selgub, et see on "kõigest" tööportaal, siis... oled isegi pisut pettunud. Vahel võiks mind ju üllatada kiri tööandjalt, mis teataks, et tõstetakse nt palka, aga ametlik aadress selle teatamiseks on natuke liiga tavaline ja igav...:)

Järjest sagedamini küsin ma endalt, kumb on tegelikult halvem reklaam. Kas see, mida mitte keegi ei märka või see, mida märgatakse, aga negatiivses kontekstis.  Vähemalt märgati.

11 kommentaari :

  1. Ma kuulsin hiljuti, kuidas inimesed arutasid, et see "Mine p***i" reklaam on nii nõme, et peaks reklaamitavat poodi karistuseks kohe boikoteerima.

    VastaKustuta
  2. sõnad. sõnad. sõnad.
    Poe puhul on nr.1, nr.2 ja tegelikult ka nr.3 valikuargument asukoht. Kui su külas on ikka ainus pood A&O või üle tee Maksimarket, siis töötas see reklaam täpselt õiges suunas. Sa võisid vihastada, aga kõnnid ikka sinna poodi. Ja mõtled vähemalt 5 minutit (ning räägid sõpradega)sellest poeketist.
    (Mida varem ehk mitte kunagi pole teinud)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ning su sõpradele, kes elavad kaugemal, jääb meelde, et selle külas on see pood ning nad võivad punktist A punkti B liigeldes valida võimalusel just seda küla läbiva tee, sest: "seal on pood, ma tean."

      Kustuta
  3. Külas küll, konkreetsel juhul oli tegemist inimesega, kellel teine pood on tglt veel lähemalgi, lihtsalt lolli reklaamiga pood on siiamaani tundunud etem - või teine pood nõmedam. Kuna ta elab samas kandis kus mina, siis mul on umbes samad valikuvõimalused, mis tal, nii et eks ma mõtlen praegu isegi samale liigutusele.

    VastaKustuta
  4. Ma aplodeerin Sulle, kui see tõesti nii saab olema.
    Rimi lihaskandaali mäletad (müüs Poola liha)? Aga K-kohukese juhtumit (kui kogu kommentaarium lubas Tere toodetest loobuda)? Lihtsalt 2 esimest mis meenuvad.
    Mis tookord juhtus? Mitte midagi. Elu läks edasi...

    VastaKustuta
  5. Ma ise Rimis ei käi (puhtlogistilistel põhjusstel), aga minu teada olid selle skandaali ajal neil poed ikka üsna tühjad, kassiirid igavlesid jne.

    Ma ise olen muidugi eriline friiktarbija, ma olen nt munad kahetsusega kandnud luksuskauba nimekirja, sest kahjuks ei leia ma enam kuskilt õrrekanade mune, mis olid odavamad kui ökomunad (ja vabapidamiskanad on kõik ökokanadeks kätte ära läinud, tähendab munade hind tõusis hoobilt). Positiivne külg on muidugi see, et muna süües on iga kord pidulik tunne. Seni, kuni ma ei saa üle eestlaslikust suhtlemisfoobiast ega ürita oma naabriga munakaupa teha - tema kanad siblivad kogu aeg mu aia taga ja kukk ei lase öösel magada.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Lihavõtete munakoksimistraditsioon omandab jälle vana väärtuse.
      Naabrile võib ju kirja postkasti panna?

      Kustuta
  6. Mind tabas täna samasugune ehmatus: meilboksist vaatas vastu kiri pealkirjaga "Likvideerimine". Kohe jooksid peast läbi mõtted "aga ma olen ju kõik maksud õigel ajal ära maksnud!"

    VastaKustuta
  7. OT, kuid sattudes seda blogi lugema, avastasin, et mu arvuti valjuhäälditest tuleb paariminutiliste vahdega võigast raginat. Blogi sulgedes ragin kaob. Ega siin ei ole taustaks mingit helifaili pandud?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kallis Pets, see on minu lammas, kes sööb rohtu (mitte ei ragista võikalt:))
      ma vabandan siiralt, aga ma ei tahaks teda veel šašlõkiks ka teha. Las ragistab:)

      Kustuta
    2. Selge. Leidsin ka koha, kus talle tropp suhu panna.
      Võib-olla on mu läpakal valed kõlarid ja kindlasti ei tea ma mis häält teeb rohtu sööv lammas, aga minu jaoks kostus see nii nagu tõmbaks keegi noaga mööda pingestatud helijuhtmeid - linnalapse asi ;).

      Kustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!