Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

esmaspäev, 20. mai 2013

Eurovision 2013




Birgit, sa olid väga tubli! Väärikas ja tasakaalukas. Ära kuula neid, kes otsivad mingeid vabandusi ja põhjendusi. Neid pole vaja. Koht 26 seas on täiesti ok.

Ma loodan, et kõik need, kes on alati arendanud vandenõuteooriaid poliitilisest hääletamisest on nüüd ka mõni aeg kuss ja häbenevad nurgas.... Kuigi. Kui mina oleksin uuriv ajakirjanik siis küsiksin ka küll eestlastelt Brüsselis ja Britis, mis sai ometi olla laupäevaõhtul tähtsam, kui oma riigi poolt hääletamine?!:)
Kõik need x-tuhat välismaale läinud eestlast- kus on teie hääled? Kodumaa vajas teie teeneid,  ja teie nüüd siis niimoodi....

Sõprade ja naabrite abiga on võimalik teenida punkte, aga mitte võita. Laul peab meeldima ikka rohkematele.


Võitude tabelit juhib 7 võiduga Iirimaa. 5 võitu on Prantsusmaal, Luxemburgil, Rootsil ja Suurbritannial- nemad ( v.a. Rootsi) on ka suurimad kaotajad ajast, mis lisandusid uued riigid.
4 võitu on Hollandil, 3 Norral ja Iisrealil, 2 Taani, Kreeka, Itaalia, Hispaania ja Šveits.  Ühe võiduga riike on peotäis.
Vaatasin huvi pärast, kes on võitnud 2000- 2013:DEN, AZE, UKR, NOR, RUS, GRE, SWE, EST, GER, FIN, SRB, LAT, TUR.Ehk siis võitnud on Ida, Lääs, Põhi, Lõuna, Aasia ja Euroopa. 
See Eurovision läheb ajalukku balkanivabana. Kuid sel aastal sain ma esimest korda aru, mis mind selle lauluvõistluse juures lisaks hääletamise-hasardile võlub. Elades peamiselt inglise-ameerika meedia mõjuväljas on tõeliselt värskendav kuulata ja näha teiste riikide keeli, kultuuri, arusaamist ilust ning showst.
Jah, Balkanimaadeta oli kontsert nauditav. Kuid tegelikult oleks vist ikkagi pilt üksluisem ja igavam, kui võistlusel ei osaleks Aasia või Lõunaosariigid. Ning meist oleks väga kena, kui me laseksime võita ka neil, kes veel võitnud pole.

Minu jaoks võitsid selle võistluse Island ja Ukraina. Taani oli ok, raha neil on, las siis korraldavad. Veel meeldisid mulle Prantsuse, Rumeenia ja Malta laulud. Kreeka oli kui sõõm väsket õhku... Ja kenad ballaadid olid ka Hollandil, Moldoval, Venemaal ja Gruusial.
Ma ei saa aru sellest, et kui meil siin lüüakse lamenti ka ühe rea plagiaadikahtluse korral, kuidas on siis võimalik, et lõppvõistlusele jõuavad Norra- Depeche Mode ja Saksa uuesti esitatud eelmise aasta võidulaul. Teisalt- miks mitte lubada esitada eurovisioonil kavereid? Oleks ju tore küll.

Meil siin räägitakse Briti heast huumorist, aga mina avastasin enda jaoks Rootsi huumori. Midagi nii naljakat ja samas enesekriitilist pole ma ammu näinud. Kas eestlane julgeks esitada rahvusvahelises telepildis Tujurikkuja "Olla eestlane on halb?". Ilmselt vist mitte. Ma olen vahel mõelnud, et lause " Seekord oli teil suurepäerane show" võiks jooksta tekstina hääletamise ajal all- nagunii kõik ütlevad seda, hoiaks kõvasti aega kokku... aga sel korral polnud see küll sõnakõlks. Oli küll äge show.





1 kommentaar :

  1. Mina hääletasin Soomest Birgiti poolt. Birgit oligi väga tubli ja lihtsalt võimatu on võita kui oli nii palju ilusaid laule ... miks peab punkte andma. Ma saatsin Birgitile facebooki toetuseks kaardi ja Birgit saatis mulle peale seda kui koju tuli väikese sõnumi tänas - Ma ei osanud oodatagi - aga et nii paljudele isiklik sõnum saata see oli palju väärt minu jaoks ... on tubli tüdruk ...

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!