Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

neljapäev, 14. veebruar 2013

Parim salat

Võta puhas kauss või klaaspurk.
Pane sinna küüneke hakitud küüslauku ja pudista basiilikulehti. Kalla peale väga head õli ja pigista sisse sidrunist mahla. Õli ja sidrun peaksid olema vahekorras 3- 4 osa õli  :1 osa mahla. Kui sa tomatit salatisse ei pane, siis võib olla hapukam, tomatiga võiks olla pigem õli rohkem. Jahvata sisse musta pipart ning lisa sorts worchesteri kastet. Loksuta segamini, Soola ära pane, kuna hiljem tulevad soolased lisandid.
Maitse. Vajadusel lisa hapet/õli.

Kui teed seda salatit tihti, siis tasub korraga valmis segada suurem ports- säilita kaane all, toatemperatuuril nii, et päike ei näe.

Kõige paremini sobib salatisse tumedam seemnetega leib. Aseta leib rõsterisse (või pannile). Kui kodusoleval leival terakesi sees pole, siis tuleks need eraldi röstida. Kalla kuivale pannile seemneid ja lase neil, aegajalt segades ja saputades, röstuda kuni tuleb head lõhna ja kuuled praksumist. Ära kõrbema lase.
Rebi tükkideks Frillice vm salat- nb! salat peab olema kuiv(atatud). Eriti hea tulemuse saad, kui pesed salati, kuivatad ning asetad kilekotis mõneks ajaks veel külmikusse.  Tükelda tomat ja pane kaussi. See salat on caesari salati sugulane, kuhu tomatit sisse ei panda, Aga mina armastan just tomatiga.  Praegu on ka redised head, magusad- panen redist ka.

Seks ajaks peaks olema seemned- leivad röstitud. Võta nad pliidilt jahtuma.

Salatikastmele lisa juurde törts majoneesi ja klopi väga hoolikalt segamini, Kalla kaste salatile ja sega hoolega läbi. 

Röstitud leib haki kuubikuteks ja parmesan riivi- pudista tükikesteks. Puista see kõik salatile.

Aitab süüa nii liha-kana kui ka kala kõrvale.




2 kommentaari :

  1. Kõlab isuäratavalt, tuleb vist ära proovida :)

    VastaKustuta
  2. Tume röstitud või praetud leib on geniaalne salatilisand. Mu arust palju etem kui valge leib.

    Muide, kui juustu ja leiba on sees rohkem, siis polegi sinna kõrvale liha ega kala vaja. Kuigi rohkemaks juustuks panen ma sinna midagi lahjemat ja pehmemat.

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!