Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

esmaspäev, 17. jaanuar 2011

Igaühest võib saada lendur 2

Kui ma esimest korda nägin sotside valimisplakatit seebistaariga, siis pidin hange sõitma. Seejärel valdas mind sügav pettumus erakonna suhtes (ka sina, Brutus) ning seejärel tegelikult häbi. Tegin järelduse seniste tegemiste põhjal, inimest tegelikult tundmata  .
Erinevalt minust, näib Verni Leivak neid inimesi tundvat- defineerides wannabe-inimesi "Inimene, kes kangesti tahaks olla keegi, kes ta pole ja kuuluda sinna, kuhu ta ei kuulu".

Kritiseeritavatele st inimestele, kes siis väidetavalt trügivad sinna, kuhu nad ei kuulu, sarnast nimetajat otsides leiame üsna üllatava ühisnimetaja. Kuigi seesama meedia nahutab süvaõppega koolidesse pürgijaid ning  noori, kes ei märka kutsehariduse headust- siis, sarjata saanud tegelased on üldjuhul keskeri- ja kutseharidusega. Lauljad, sportlased, juuksurid, meikarid... Mispeale tahaks irooniliselt küsida, et kuidas me niimoodi küll kutseharidust väärtustame, kui iga püünele kippuja alla tõmbame, kuna ta pole vääriline.

Eriliselt "valeks" muudab inimese osalemine mõnes reality-shows. (Huvitav, kas osalemine nt Ajujahis või Raketis on "õigem" kui Baaris ja Bussis?). Minu tutvusringkonnas pole inimest, kes ilmselt isegi kaaluks mõnes realitys esinemist. Samas, et osaleda saates, peab olema edevust, esinemisoskust ja - julgust. Omadused, mida tulevane poliitik väga vajab.

Kas mõned ametid ja erialad on väärikamad kui teised. Näiteks haldusjuhtimine ja majandus? Isegi kui nad on lõpetamata. Algus, rõhutagem õige algus, on ju tehtud. Aga kui nt endisest sportlasest on saanud (edukas) ärimees, on ta sellega end rehabiliteerinud ning lunastanud õiguse olla "korralik" arvamusliider?
Mis eristab neid ( nt see Kallemetsa punt, kes riigimeeste suhtes vihastus) meie wannabedest? Esimestel on info. Ja info annab võimu. Me tegelikult ei tea, kuidas juuksur Liina, või strippar Gabriel sama infovälja ning teadmisi omades käituksid. Meil on ju positiivseid näiteid, kuidas lauljannast on saanud edukas direktor ning sportlasest poliitik. Miks ei või siis võimalust anda kokale ning moedisainerile?

Signaal meediast, et tehes valiku saada nt meikariks paneb su kasti, mille piires pead liikuma ning kust väljapääsu pole. Ja kui oled poliitik, siis sinu koht on ainult ja ainult riigikogus... on see ikka väga vastutustundlik?
Mulle kohe väga  ei meeldi seisukoht, et meil kõigil on ainult üks roll. Ma ei tea. Mina olen inimene. Mina näiteks tahan katsetada, proovida end erinevates rollides ja mitte olla paigutatud oma ameti või iskuomaduste põhjal kuhugi kasti X.

2 kommentaari :

  1. Huh... sa oled sotsialist? Selles mõttes, et oled sotside toetaja?

    Tead selle riigi juhtimisega on üldse väga keerulised lood. Just laupäeval oli sõbraga (majandusmagister) sellel teemal pikk arutelu. Riigikokku EI OLE vaja mingeid fcuking sportlasi, lauljaid, juuksureid ja muid tühikargajaid. Riiki peavad juhtima tipptasemel vaid majandusteadlased (oman ka majandusmagistrit), sest tänapäeva ühiskondades on NR. 1 tähtsus majandusel endal. Kui majandus on käpuli, siis on kõik muud valdkonnad tõsises hädas. Idioodid võivad sellele vastu vaielda, et haridus või god damn tervishoid on kõige olulisemad, aga see on bullshit. Ilma korras majanduseta ei ole ükski neist terve, sest kõigeks on vaja raha. Kui majandus on hädas, siis ei ole ka riigil raha. Kui riik laenab, siis jõuame varem või hiljem Kreeka/Iirimaa/USA tasemele.

    Kõige olulisem on vaba kapitalism, mida Eestis AINUKESENA arendab Reformierakond. Tänu nendele oleme tegelikult juba viie rikkaima riigi hulgas. Elatustase võib meil küll madalam veel olla, aga riigil puudub igasugune märkimisväärne riigivõlg (eelarve defitsiit), mis isegi EU mootoril (a.k.a. Saksamaal) on meeletu.

    Ja mis värk selle hr. Kallemetsa kritiseerimisega järsku on?? Kas keegi nendest ''lasnamäe kritiseerijatest'' on temaga kunagi reaalselt vestelnud ka? Kahtlen, sest sellisel juhul tuleks sealt vaid kiidusõnu. Ma olen väga haritud ja edukas inimene, kuid hr. Kallemets on isegi minu silmis täiesti uskumatu mees. Ma oleks väga uhke kui Eestil oleks kunagi selline peaminister nagu hr. Kallemets... mis muidugi on väga reaalne võimalus, kui mees ise seda soovib.

    Ausalt öeldes oleks nii palju öelda, kuid ma ei jõua trükkida. Nii 99,9% inimestest siin riigis ei jaga majandusest ja riikide töötamisest mitte tuhkagi. Kisendavad oma ''tasuta kõrgharidus kõigile'' või mis kuradi muud jama. Mul hakkab lihtsalt häbi kõikide nende kaasmaalaste pärast. Õppige majandusalused selgeks ja siis hakake kisendama. Ja majandusaluste all pean silmas ÕIGEID teooriaid, mitte seda Keynes'i jama.

    Poliitikud võivad igasugu jama ajada (nagu kõik need sotsid, kesk jms lambad teevad), kuid nende lubadustele peaks natuke kaine mõistusega lähenema.

    Ehk soovitus kõigile. Tehke endale majandusalused selgeks ja siis räägime uuesti.

    VastaKustuta
  2. Sotsid olid toodud näiteks, kuna nende plakat jäi silma.
    Nn peibutuspardid lauljate ja sportlaste näol on ju igas erakonnas, Ka reformis.
    Ma arvan, et kõik toredad inimesed EI pea minema riigikokku- sellest ma kirjutasin mõni aeg tagasi "Üksinda poliitikas(t)".
    Aga
    ma arvan et tasakaalu mõttes ei peaks valitsuses olema ainult majandusteadlased, küll jah- seadusloomes võiks neid osaleda senisest enam.
    Ja täiesti vastu olen ma seisukohale, et kui sa oled juuksur, siis pead selleks jääma elu lõpuni. (Iseasi, kas peab poliitikasse pürgima).

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!