Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

teisipäev, 11. jaanuar 2011

Horoskoop

Teismeeas olin ma klassis ülipopp kaardiennustaja. No ei ole väga keeruline tuttavale teismelisele tulevikku ennustada..:)
Olles mõne aja inimesega suhelnud, võin ma 90% täpsusega öelda, kas tegemist on pere vanima või noorema lapsega. Kui keegi teismeline varakult kooselu alustab, võib olla üsna kindel, et tema kodus pole kõik korras ning kui keegi paar lahutab, tasub eeskuju otsida vähemalt ühe paariliikme vanematelt. (selle viimase seaduspära paikapidavus küll viimasel ajal väga enam ei kehti).


Mulle meeldib horoskoope lugeda. Näiteks L. Goodmani "Päikesemärgid" kirjutab täpselt minust ja minu lähedastest. Ajakirjas "Anne" olid varem väga täpsed ja põhjalikud aastahoroskoobid. Üldiselt lugesin ma nad aasta alguses läbi (ja tavaliselt algasid need sõnadega "see aasta tuleb väga raske..") ja unustasin. Kui asjad keeruliseks läksid, siis sai horoskoop üles otsitud- ja ainult imesta. Märtsis lõpeb ootamatult projekt, juulis tõstetakse palka, augustis tuleb uus ülemus- kõik oligi täpselt nii läinud. Teine "imetegija" on olnud http://www.astrologyzone.com. A la, et 8. jaanuaril pakutakse sulle lisa tööd ja palka- ning voila, täiesti lambist kutsuski ülemus tol aastal mu enda juurde ja nii läkski. No kuidas sa ei usu?:)

Jah, kõik need on 50/50 juhtumid. Kui läheb täppi, siis oigame- vau, kui täpselt. Kui ei lähe, siis järgmisel hetkel on see unustatud. Vähemalt mina loen horoskoope ka alati selektiivselt, otsides välja selle, mis hetke teemaga kõige rohkem haakub.
Kas ma horoskoope usun? Usk on ilmselt siinkohal liiga kõva sõna.  Loomulikult saan ma aru, et miljonitel inimestel, kes on juhtumisi sündinud ühel ja samal ajal ei saa ega lähegi täpselt ühtemoodi.

Tavaliselt tulevad horoskoobid mulle meelde siis, kui ajad ja asjad keeruliseks lähevad. Siis on hea saada kusagilt kinnitust, et kõik läheb mööda, kõik läheb hästi. Just nii, nagu vanasti kaartidega ennustades- ma ju ei ennustanud mingeid imesid. Sõbrad tahtsid kuulda lohutust ja lootust. Ja see on ju alati tulemas.
Mõni usklik võib siinkohal öelda, et näe- ongi horoskoobid jumala asemel. Ehk ongi? Astroloogiat on materialistil lihtsam  uskuda. Tähed on ju taevas, Ja kuu ja päike. Täiesti vabalt võivad nad meid mõjutada ja kui ei mõjuta, siis lugeda lehest, et sa oled nii vahva inimene ja sul läheb alati hästi- see on ju tore:)

2 kommentaari :

  1. horoskoope ei loe, kuid Päikesemärkide raamatut olen mitu korda sirvinud ja nii mõndagi leidnud.
    Kunagi rääkis Taimi Uuesoo põnevalt eri aastaaegade inimestest.
    Olen ennast jälginud erinevatel kuufaasidel ja tõesti tõesti - käitumismustrid korduvad. Kõige kergem oli jälgimist alustada täiskuu ajal, siis olid tunded väga intensiivsed.

    VastaKustuta
  2. Ma lugesin "Päikesemärkides" naljaviluks peale enese horoskoobi ka teised läbi. Pea kõik sobisid :)

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!