Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

neljapäev, 16. november 2023

Kuidas teooria saab eluks. Pilvebaleriini lood vol15

vabandust, ma mõnda aega kommentaaridele ei vasta. Lihtsalt ei jaksa. Märtsis läheb lihtsamaks...

Ei ole väljamõeldis, vaid päriselt. Nagu tellitult.

Eile rääkisin (ja demonstreerisin) õpilastele just hoiakutest ja eelarvamustest. (nad on nii noored, et polnud isegi Pretty Womanit näinud) ning targutasin, et peale selle filmi linastust kirjutati kõikide maailma teenindusõpikute esimesele leheküljele " Ära mitte kunagi hinda klienti välimuse järgi".
Jõudsin õhtul poole üheksa paiku koju, ja nagu tavaliselt, parkimiskohta polnud. See on tavaline.

Panin siis auto kusagile ära. Hommikul lähen autot ümber parkima. Ja. Auto ei avane.  Äkki on pult liiga sügaval taskus? Otsin välja.  Ka vajutamine ei ava autot. Pult ei tööta. Tõin toast tagavaravõtme. Ka ei tööta.
Okei, otsustasin, et ju on patarei tühi. Mõlemal korraga. Kummaline, aga juhtub. Patarei vahetamine peaks olema (varasemate mälestuste järgi) imelihtne. Otsustasin, et esindusse ei sõida  (ühistranspordiga ju, halloo?! :)) Et kõnnin kilomeetri kaugusel olevasse teise firma esindusse.

Olin ainuke ja esimene külastaja. 

Noor kutt istub, mälub nätsu. (Päriselt. Ei ole ilukirjanduslik liialdus). Mõõdab ülevalt alla. 
(krt, vannun endamisi. KUIDAS ma unustasin. Kui oled pikalt elanud sooneutraalses/naiste maailmas, siis läheb meelest). Ma olin õueriietes. Tossud, valge tuttmüts. Jope. Nõme ühesõnaga.

Räägin siis oma murest, kas saate aidata.

Tüüp ohkab südamest. Mis teil auto number on, küsib.
Sry, mul on teist marki auto, te olite lihtsalt kõige lähemal....
Siis me ei saa vahetada, ütleb võidukalt. Ma ei tea isegi, kuidas see lahti käib ja meil ei ole selliseid patareisid.

Nüüd sain ma kurjaks.

Õnneks sekkus mingi vanem härrasmees - a la, kui on alla 3 voldi ja mingit tarkust veel, siis saaksime ju küll.

Ohates kutsuti siis tagant tehnikapoiss, kes puldi kaasa viis.

Siis poiss leebus ja hakkas täpsemalt uurima. Ja avaldas arvamust, et pole võimalik, et 2 puldi patareid korraga läbi lähevad. Ju ikka on aku läbi. Jätsite midagi põlema.
emmm... mul on kõik automaatne... ütlen häbelikult. Aga no, ma ju tõesti ei ole selle ala spets...äkki tõesti...
Ja räägib, et kui signa pole ise paigaldatud, siis saab ka võtit kasutades sõita...

see oli juba huvitav. Sest. Kui tõesti pole patarei teema, on mul ju vaja " õigesse" esindusse saada. Uurin seepeale, et a kuidas ma tean, kas paigaldatud või sisseehitatud signa.

No vanematel autodel on... mis aasta auto teil on?

2021, ütlen.

Tõesti?!

õnneks tuli tehnikapoiss vahetatud puldiga.

10 eurot.

Tuleb välja, et mul polnud õigus..:) Mõnest raamatust on need read veel puudu.



7 kommentaari :

  1. Ma lasin kodu lähedal olevas poes võtmete valmistamise putkas patareid ära vahetada. Mille peale kolleeg imestas, et miks ma ise seda ei teinud. No ei hakanud ise kangutama seda lahti.

    VastaKustuta
  2. Ma muidugi arvasin, et pilvebaleriin kangutas võõrast autot :)

    Kaur

    VastaKustuta
  3. mul on täna vastupidine kogemus, kus ma ostsin Maximast karbi allahinnatud vaarikaid, mis kassas osutusid pisut kallimaks kui sildil (sest täishinda ennast olevat vahepeal tõstetud) ja mida ma seepeale enam õieti väga ei tahtnud, aga kassas oli nii hirmus armas poiss, kes hirmus teenistusvalmilt kõigi nende eri hindadega õiendas, et mul hakkas temast kahju.

    ei olnud kahjuks head vaarikad ja enam ei osta, aga mida ma talvel ootasingi, ja selle poisiga seal kassas ostan midagi muud lihtsalt veel.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. (nüüd mõtlen, kui palju sellised armsad noormehest müüjad minusuguste keskealiste tädide arvelt läbimüüki kasvatavad.)

      Kustuta
    2. Sinu imeline ostuelamus on palju rohkem väärt kui karbitäie papimaitseliste vaarikate hind. Kauplus tegeles täiesti kogemata elamusturismiga.

      Kustuta
    3. ja see poiss on seal umbes iga teine kord, kui ma poes käin! isegi kui ma ostaks ainult allahinnatud korvist punapeeti, mis on niigi kõige odavam juurikas.

      Kustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!