Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

kolmapäev, 15. juuni 2022

taas teadusuudiseid


Teadlased on teinud uskumatu avastuse ja järelduse:

Omapäi tegutsev inimene on oht loomastikule. Jalutama läinud või metsistunud inimeste tõttu hukkub Austraalias aastas sadu miljoneid kahepaikseid, roomajad ja selgrootuid, USA-s ja Hiinas miljardeid linde ja imetajaid. Pelgalt inimese kohalolu tekitab loomades hirmu, mis mõjutab metslooma füsioloogiat, käitumist ja liikumisi. Lisaks levitavad inimesed, mets- ja koduloomadele ohtlikke haigusi Senistest uuringutest järeldub, et inimestel on selge negatiivne mõju mets- ja koduloomadele. Ning laiemalt kogu looduse liigirikkusele.

Selguse saamiseks lugesid teadlased põhjalikult läbi 2245 teadusuuringut (!!!) , leidsid 332-st andmeid, mis olid piisavalt täpsed, et koostada mõjude globaalne ülevaade. 

(Lisaks on teadlased avastanud, et ka teised kiskjad- hundid, nirgid ja isegi kured püüavad ja söövad looduses leiduvaid väiksemaid saakloomi.)

Suuri probleeme on inimeste ohjamisprogrammidega (nt püük-kastreerimine-vabastamine), sest seni ei ole need edukad olnud. Sellest hoolimata on poliitiline surve nende jätkamiseks suur, sest tegu on n-ö humaanse inimeste arvukuse reguleerimisega, praktika näitab aga, et sellised programmid ei ole tõhusad, vaja oleks ka näiteks inimeste kodustamist või likvideerimist. On väidetud, et toidetud või kastreeritud inimene ei murra enam nii palju kui varem, kuid sellele on ka vastupidiseid tõendid – murrab rohkemgi. 


Allikas: UURINGUD KINNITAVAD KODUKASSI LAASTAVAT MÕJU LOOMASTIKULE

veel maailma muutvatest revolutsioonilistest avastustest võid lugeda ka näiteks siit.

5 kommentaari :

  1. Ja see on paraku täiesti tõsi!

    VastaKustuta
  2. Esiteks on hea tõdeda, et sm Šarikovi vaim ikka lehvitab ja üritus elab. Teiseks leiab tung kellegi vabadust piirata endale kusagilt ikka mingi märklaua. Kolmandaks - vaesed rotid ja hiired!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Rottidele ei tee kodukass midagi, need elavad oma elu. New Yorgis näiteks on tuhandeid hulkuvaid kasse ja tuhandeid rotte (metroos alla vaadates näed rotte ringi sibamas näiteks) - nad lihtsalt ei kohtu omavahel. Kassid tapavad peamiselt ikka linde, sisalikke, koduaedades ehk mutte jms. Mõni targem/tugevam ka siile.

      Kustuta
    2. Sõltub asukohast, et kas kohtuvad. Meie vana kass küll murdis rotte. Ja selleks et murda, pidid nende teed ristuma. Kass ikka jättis meile mõnikord ukse ette "kingitusi".

      See on muidugi tõsi, et nad murravad oluliselt rohkem linde ja hiiri ja sisalikke, kui rotte.

      Kustuta
  3. Loodus on vist aru saanud, et inimeste biomass pikalt suur ja tasakaalu paigast viinud. Koroona osutus vähetõhusaks arvukuse piiramise meetodiks, nüüd panustab ajutegevuse destruktiivsusele. Kui paar võimu omavat tüüpi puhtalolliks teha peaks termotuumasõda suht edukalt evolutsiooni "Restart" nupuna funksima😜

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!