Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

teisipäev, 12. mai 2020

Mõned asjad on veel südamel

Kas teate seda laulu.
Kased on kikkis ja kägugi kukub?
Tegelikult on see vale laul. Kui kased on kikkis, siis on sinilillede õitsemise aeg juba läbi.


Ma lugesin lehest, et kuuseüraskite rünnak on Eestis ka varem olnud, mingi 60-datel. Ja siis rääkis telekas keegi ekspert, kuidas saaks üraskite kahjustust vältida ja mis on selle soodustavad tegurid. See jutt oli muidugi üsna "loogiline". Et kui me metsi ei raiu, siis me jääme metsadest ilma. Mina, täiesti mitteprofessionaalina saan aru, et kui me raiume, siis jääme metsadest ilma nii ehk naa?
Aga. Kui meil on olemas nii kogemused ja teadmised.
Ja me endiselt istutame monometsi. Kui on olnud kehv talv, siis ei monitoori, vaid laseme  kahjustusel levida hektaritele..
Kas RMK juhid ei peaks saama kriminaalsüüdistust riigi vara pahatahtliku kahjustamise eest?


Juhtusin telekast nägema üht saadet, mis väitis, et kosmeetikatoodetel on peal säileaeg, peale toote avamist. Tõin kohe luubi ja … saad aru, ongi!!! Kõikidel toodetel on peal 6M, 12 M jne!!! vastavalt siis, et peale avamist sobib neid kasutada 6 või 12 kuud (months).
Selline AHHAA! hetk oli mul viimati paar aastat tagasi, kui selgus, et ma ei peagi meeles pidama, kummal auto küljel on kütusepaagi luuk, vaid see info on mul kogu aeg silme ees väikse noolekesena kütuseikooni küljes.
Miks selliseid asju koolis ei õpetata?

14 kommentaari :

  1. Selle esimese osaga sobib kenasti üks tore karikatuur, mida ma eile silmasin https://www.instagram.com/p/B802s-VF9HC/ :)
    Aga see on küll hämmastav, et sa seda 6M jne asja ei teadnud. Samas kui mõelda, et kust ma tean, ei oskaks öelda, võib-olla ma uurin neid pakendeid väga maniakaalselt lihtsalt :)

    VastaKustuta
  2. See nooleke kütuseikooni puhul ei kehti kõigi sõidukite puhul. Jaapani autodel nt pole, roomasin paar autot veel läbi, pole ühelgi. Seega on sul hästi valitud automark :)
    Ja see 6M ja 12M olid mulle küll ammu teada aga kes seda avamise aega ikka meelde jätab? Kleepsuga avamise kuupäev peale?
    Käod, mulle tundub, kukuvad eriti aktiivselt sel kevadel. Nii ma tean, et elan vähemalt 150 aastaseks :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kägusid on sel aastal tõesti megapalju :) sp meil koroonaga nii hästi läkski :)

      Kustuta
    2. Kägusid loetakse sügisel.
      Koroona ei ole meile veel jõudnud.
      Ehkki kriisikomando on olnud tublid.

      Kustuta
    3. Kui noolekest ei ole, siis on ikooni küljes "voolik". Kummale poole "voolik" joonistatud, sealpool on ka luuk.

      Kustuta
  3. Mul ka, südamel :)
    rõhk ongi asjadel,
    eriti igapäevastes toimingutes.

    Võtame näiteks vetsupaberi rulli.
    Miks just see veidra paanika tekitas?
    Sest see on tänapäevase elamise alus.

    Mulle meenub kui kateedrisse saabus
    Poolast vetsutsupaber, ja arutati,
    kas see ei ole liiga pehme meie naiste...
    ...
    Kui mulle seataks hooldekodus
    paberilimiit, siis ma pigem
    paneks selle hooldekogu põlema...
    ---

    VastaKustuta
  4. Sa naerad end nüüd puruks aga ma avastasin ka, et hambapasta tuubil on 12m ja ma arvasin, et see tàhendab, et tuubis in 12m pastat.
    Ps. Ma ei ole “blond” ;)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kusjuures ei naera, sest täpselt seda ma siiani arvasingi :)
      Ainult et mu aju pani m-le l juurde, ehk siis ml

      Kustuta

  5. Nii nagu hambapasta
    ei ole ka vetsupaber
    eesti inimesele iseenesest mõistetav.

    Eestlane ei ole põhjamaalane,
    ega saa sellesse klubisse mitte kunagi.
    Viimane hetk on seda endale tunnistada.

    VastaKustuta
  6. Mina tean, et kosmeetikatoodetel on kasutusaeg tootel peal. Aga ma ei järgi seda, just nädalavahetusel üritasin küünevärvi saada mingist poolikust totsikust, kuhu peale oli kirjutatud 24 m, millal selle avasin või üldse viimati kasutasin, ei suutnud meenutada. Väga ei õnnestunud, aga koduseks karantiiniajaks käras küll. Ainult silmakreeme olen minema visanud, kui liiga kauaks seisma jäävad.

    VastaKustuta
  7. Monokultuurid on tänase kapitalismi alus. Samamoodi on teada, et permakultuuri võtteid kasutades poleks meie mullad olematu toitainete koostisega ja neid ei peaks maailmalõppu väetama ja seeläbi otseselt meid kõiki mürgitama. Ometi - who cares, peaasi, et pappi tuleks ja põllumehel oleks võimalikult mugav ja odav. Samamoodi on ammu teada, et sajad loomad kitsas kinnises hoones on otsene viiruste jms risk ning nende võimalikult kiiret *paisumist* toetavad kümned kasvuhormoonid jpm sest päevavalgust mitte nägevat looma peab kuidagi nuumama - ometi - nobody cares. Lisaks kõigele - looma ja põllumajandust suisa doteeritakse igas võimalikus/võimatus astmes.
    Alles meil oli seagripp mille deviisi all hukati praktiliselt terve liik looduses. Seda tehti lausa preemiate tuhinas...
    Mis puutub üraskisse, siis see on kõige selle muu varjus üsna poisike. Riik on vaene ja kuskilt peab pappi tulema - ega ometi mitte miljardeid maksma läinud ida-Eesti rahapõletusmasinatest?
    Ja kuigi ma olen kahe käega iga metsatuka igavikku vajumise poolt ning vaatan jälestusega seda kuidas kõik mereääred ja metsad on ärikate hiigel villasid täis ehitatud... Rääkimata lõpututest elamurajoonidest, mis kõik tulevad looduse arvelt. Lihtsalt selle *puukallistamisega* on vähemalt 10+ aastat hiljaks jäädud ja see lõhnab selle järgi, et härrade-prouade häärberite taha on harvester jõudnud. Riigi poliitika on samasugune olnud 20+ aastat ja me kõik, kes me oleme valimas käinud(üks põhjus, miks ma pole valimas käinud) oleme kollektiivselt andnud nõusolek riigi poliitikale, mille üks osa on olnud rmk tegevuskavad.
    Ps. On hämmastav, kuidas on loodud kuvand, et rmk on ainus harvesteri operaator Eestis. Kui veidi statistikasse süveneda, siis suurem osa Eesti metsa kuulub nö rootsi kunnidele, kellede jaoks ongi Eesti üks suur puupõld. Ja kui minna veidi üldisemas, siis pole ühtegi kapitalistliku ega kommunistlikku riigikorda, kus oleks inimajaloo vältel laaned kohamA jäetud.
    RMK vähemalt omab kohustust lageraie järgselt see lank isikutega ttäita..

    VastaKustuta
  8. Lank isikutega täita. Erinevalt eraomanikust, kes müüb selle raha vajadusel maha ja sinna see jääb.
    Ei mõista kumbagi tegevust hukka.
    Lihtsalt veidi kallutatud on see lähenemine, et koti e aint rmk-d ja erametsas käib ainult puude kallistamine. Tegelikult ju nii see pole. Kunagi oli isegi Pealtnägijas saade kuidas enamus erametsast(umbes 50 protsenti kogu Eesti metsast) kuulub rootsi-soome *saekunnidele*.

    VastaKustuta
  9. Üks hea näide on Uus-Meremaa, mis on tänaseks ideaalse looduse sünonüümiks kujunenud. Ka seal vähendati algset/ürgset metsamassiivi 100% lt 5% le vähem kui saja aastaga. Seal ringisõites oli eestlasena tiba imelik neid lõputuid rohumaid *imetleda*. Sekka muidugi oli veidi puupõlde kah - päris puupõlde. Meremaal on muidugi mäed jms.

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!