Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

kolmapäev, 11. märts 2020

Suva

perearsti kabineti vastuvõturuumis on desinfitseerimisvahendi pudel.Vaatan hajameelselt, kuidas  keegi härra seal juba viiendat minutit aega veedab.  No kas pole tubli...
Mees pöördub ja keerab vahendit täis topsil kaane pealt kinni.
Hiljem selgub, et ka meie töö turvakaamerad on tuvastanud paar tüüpi, kes endale niimoodi joogipoolist hangivad. See, et tegemist pole puhta piirituse, vaid mingi seguga, on pigem eelis. Täidabki kõhtu paremini.


Mind vaevab juba pikemalt küsimus, et kummad on tugevamad, kas varesed või oravad? Ajakirjanduses oli kurb lugu sellest, kuidas varesed kiusasid oravat. Mina jälle, nägin pealt, kuidas orav ronis varese pessa. Ja varesed meeleheitlikult kõrval kraaksusid.


Minu viimase kümne aasta parim otsus on olnud kass. Ta ei armasta süllevõtmist, hakates haledalt hädaldama. Aga, Kui olen end tugitooli sisse seadnud. Siis sobib küll. Toetada oma väike karvane pea mu käsivarrele ja lasta end silitada ja sügada eest ja tagant, alt ja pealt. Istume niimoodi vaikselt. Ma näen seal istudes aknast ainult taevast ja pilvi. Vaatame koos kuidas pilved sõuavad ja linnud lendavad. 

10 kommentaari :

  1. Jaa! Mu ema med. õde, kolisid just uude asukohta ning imestas, et kuhu ometi juba see des. vahend kõik avalikust vetsust jäänud on?! Püha lihtsameelsus, muidugi, juuakse. Bomžidel mingi oma suhtlusvõrgustik, milles info levib või lihtsalt loogiline mõtlemine?
    Kass - sama. Kuigi mulle tundub, et minu oma ilmutab lähedusvajadust ainult siis, kui kõht hakkab tühjaks minema.

    VastaKustuta
  2. Kass - sama.
    Marca, lihtne tasuta trikk sulle - hoia kassi näljas ja ongi kogu aeg vajadus :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Marcale kuluks meie kassi tõugu loom ära. Meil keeldub ta sageli söömast, kui inimene pealt ei vaata ja tähelepanu ei osuta. Käib ja lõugab, kuni keegi temaga koos täis! toidukausi juurde tuleb. Võib-olla arvab, et ka meie peaks sööma.

      Kustuta
    2. Kusjuures, mu kass nooremana oli selline - "saada mind kausini!", aga enam millegipärast mitte.

      Kustuta
  3. ma jälgisin pargis kuidas kaks varest ajasid oravat taga. tükk aega vaatasin ja varestel oli tugev eelis, nemad said igale poole lennata, orav pidi valima, kuhu läheb ja kas sealt edasi saab. lõpuks hakkas mulle tunduma, et kättesaamiseni on väga vähe aega jäänud ja siis ma läksin ära, ma ei tahtnud lõppu näha.

    VastaKustuta
  4. Varesed kiusavad oravat, pääsukesed karjuvad pistriku peale, metskitsed jooksevad ilvese eest minema.
    Kiusavad.
    Tegelikult oleneb kõik sellest, kas oled sööja või söök. Vareste ja oravate puhul käib see kordamööda.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jah eks ma kipun seda inimese vaatepunktist hindama. Aga kahju on ikka :)

      Kustuta
    2. Seda küll.
      Allajääjale kaasa tunda on nii inimlik, kui allajääja nunnufaktor on piisav. Linnuke, tõuk nokas on nunnu. Tõuk ei ole nunnu.
      Oh aeg, ma olen sellest nii palju mõelnud, et hakka või kirjutama... :)

      Kustuta
  5. Ma nägin ükskord pealt draamat künnivareste ja kajaka vahel - esmapilgul paistis, et kurjad varesed teevad vaesele kajakale (kes oli neist küll palju suurem) kambakat. Aga siis taipasin, et 1) esiteks saaks kajakas vist ära lennata, kui tahaks, aga ei taha, sest ta ei taha maha jätta oma saaki, musta tompu, mis tõenäoliselt oli noor künnivares; ja 2) järelikult on varestel kuriolemiseks põhjust küllalt. Kahju oli, jah, mõlemast.

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!