Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

neljapäev, 15. detsember 2016

10 x esimest korda elus 2016

1. Üksinda matkamine. Ma olen matkamas käinud ka varem, aga mitte kunagi üksinda. Huvitaval kombel on see alles nüüd, mõned kuud hiljem, kohale jõudnud, Kõik need hetked, mälestused ja emotsioonid.
Eks see on vist nii nagu sõjalugudega, mida aasta edasi, seda huvitavamaks ja kaunimaks? Et paari aasta pärast ma kohtusin juba ilvesega ja võitlesin karuga ?:)
Soovitan kõigile. Eriti neile, kes igatsevad Hispaaniasse või kuhugi. Alustage Eestis. Tuttav, turvaline. Hingematvalt ilus. Ja nädala sees inimtühi. See- üksinda maailmas- tunne on võimas.

2. Esimest korda mandri-Kreekas ja Maltal.

3. Projekt 100 toidupilti. Oeh... Oehhhh.... See on osutunud vähemalt 3x raskemaks, kui ma arvasin ja eeldasin.
Kui moes on must ja rustikaalne ja pealtvaade. Aga see pole sinu stiil, kust leida siis inspiratsiooni ja õpetust? Kuidas üldse leida oma stiil?  Kuidas pildistada hakklihakastet? Kruubiputru? Kust leida punast ja kollast, nii et see oleks erinev, aga mitte kuivanud lehed või muu mittesöödav mudru.
Kümned blogid, mida olen lugenud ja loen ja kaks koolitust ütlevad. See võtabki aega. Vahel päris mitu aastat, enne, kui vaevast saab nauding. Ma olen liiga kärsitu?
Ma ei tea, kas ma jaksan oodata. 64 on tehtud,  36 on veel teha. Ja peotäis on vaja uuesti teha.

4. Vabatahtlik toimetamine. Ma olen varasemalt teinud asju vabast tahtest, tasuta ja nii. Aga mitte ametlikult vabatahtlikult. Irooniline, et selleks on teksti toimetamine. Mina, kelle blogi on grammatikaõpetaja õudusunenägu. Selgub, et teiste pinnud jäävad väga hästi silma.

5. Ma alustasin ingliskeelse blogiga. Sellega seoses oleks nüüd vaja leida Inglismaal kursused, kus õpetataks grammatikat ja kirjakeelt. Kõik viited on teretulnud.

6. Esimest korda otsesaate salvestusel.  Väga vau, Ma luban, et vähemalt nüüd mõnda aega ei saada ma enam sõnumeid " oo, ma näen sind praegu telekast" :)... üsna tüütu oli :)
Aga oma järgmises elus tahaksin ma olla ilus, noor, andekas ja kuulus. Ning seista prozektoritesäras laval....


7. Me oleme nüüd kahekesi. Üks kolleeg küsis, et kas raske ja kurb ei ole. Ei ole. Kerge on ja väga lõbus. (Mu laps ohkaks sel kohal dramaatiliselt " no mis ema sa selline küll oled" :))
Muresid on ikka. Otsustasin näiteks, et vahetan lõpuks välja oma potid ja pannid väiksemate vastu. Mission impossible.
Ka jõulud tulevad sel aastal esimest korda kingivabad. Omavahel pole mõtet raha vahetada. Ma ei suuda ära rõõmustada, kui hea meel sellest on.
Ja lasterikas õepere sõidab samuti lõunamaale. Ka sinna pole kinke vaja.
Jõulud tulevad minu vanematega koos. Kes samuti, esimest korda elus. Jäid sel aastal koju st ametlikult pensionile. Neli vanainimest :)

8. Vastlapäeval alustasin paastu: sööme poole vähem liha. Ehk siis, üritan süüa liha maksimaalselt üks kord päevas. Tehtud geenitest ei kinnita, ega lükka ka ümber mu teooriat ja silmnähtavat praktikat. Aga mitte kaalulangetuseks ei soovita ma seda soojalt. Vaid selle pärast, et see on sundinud mõtlema. Mõtlema välja söödavaid taimetoite. Ja väga põnev on olnud. Ma olen söönud esimest korda elus falafele, bataati, naerist, kaktust, lillkapsapizzat.... kõik ei tule kohe meeldegi.
Proovige ka!

9. Sain kolmandat korda tädiks :)

10. Tellisin esimest ja siiani tegelikult ka viimast korda elus toidukauba e-poest. Ahh, peakski uuesti proovima.

2016

4 kommentaari :

  1. Proovi seda https://www.italki.com/

    VastaKustuta
    Vastused
    1. st seal saab eraõpetajaga veebis õppida + suhelda inimestega, kes on native speakerid ja huvitatud ise ka õppimisest, suhtlemisest.

      Kustuta
  2. 5. Coursera korraldab aegajalt inglisekeelseid loovkirjutamise kursusi. On sees ka grammatikaosa ning palju praktikat.

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!