Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

teisipäev, 5. märts 2013

Hambaarstist jälle..

Seekord siis 59 eurot.

Ilmselt ma kordan ennast, aga EI OLE mitte midagi rõvedamat ja vastikumat, kui hambaarsti juures käimine. Sind piinatakse ja sa maksad selle eest veel raha.
Ja ei, see pole valu teema. Mul on kõrge valulävi ja tänapäeval ei tehta hambaarsti juures üldjuhul ka haiget.
Aga see suu pärani lahti valge tühja lae põrnitsemine ( miks pole küll keegi ometi tulnud selle peale, et panna lakke koomiksid, või näidata filmi vms??).
Kontrolli puudumine, teadmatus- mida nad nüüd mu suus sorgerdavad. Hääled- puurimine, luristamine, vilistamine... brr.. Ja see spetsiifiline lõhn.
Õud- ne.

No on natuke ebameeldiv, aga pärast on ju hea- lohutab laps. Point on selles, et ei ole hea. Mingid viimased aastad mul valutavad kõik hambad. No mitte kogu aeg, aga aeg-ajalt. Kõik hambad. Ülemised ja alumised. Paremal ja vasakul.

Ma võtan hoogu, et sel korral ma räägin sellest arstile. Astun kabinetti ja ma ei suuda öelda enam sõnagi. Ta näeb ju ise, eks, lohutan ennast. Leiabki tavapärased 2-4 auku, parandab ära. Ja kui ma siis tund hiljem koomast ärgates toolist tõusen ei jätku mus mehisust, et veel midagi kaevelda. Ruttu-ruttu minema. On ainus soov.

Ma usun, et see on psühhosomaatiline. Kunagi ammu oli  mul nö maos valud. Kogu aeg iiveldas, oksendamine. Kõvasti-kõvasti valutas. Arstid tegi hunniku analüüse ja diagnoosisid hea kujutlusvõime...:)
Jah, see on kindlasti närvidest. Ja ma kahtlustan, et sel on seos mu pideva nohuga. Kunagi ääri-veeri uurides, vastas arst, et nohu ja kurguvaluga ei saa hambavalu seotud olla. Et kui, siis seedeprobleemidega.

Ükskord. Ausõna. Ma räägin.

15 kommentaari :

  1. Minu hambaarsti juures lõpeb lae põrnitsemine lambi põrnitsemisega, selle peale on kirjutatud DELIGHT.
    N.

    VastaKustuta
  2. Seal, kus ma käin, on paaris kabinetis tooli kohal laes telekad, paraku näidatakse seal vaid CNN uudiseid. Aga ehk on see taotluslik - vaatad, kuidas verised terroriohvrid lamavad ja süütepommid tossavad ja oma elu tundub päris ok, isegi kui hammast puuritakse.
    Valutavad hambad võivad olla tundlikuks muutunud, seda aitavad leevendada teatud hambapastad ja kaltsiumivaht.

    VastaKustuta
  3. Vaheta alustuseks arsti. Minu oma räägib minuga ja mul pole aega koomas olla. Ja miks sul on 2-4 auku? Sööd väga valesti, ei pese ÜLDSE, ...?

    VastaKustuta
  4. Tai maa hambaarsti juures olles kaetakse su silmad hoopis kinni. -

    Aga hambad hakkavad valutama otsustusvõimetuse tõttu.

    VastaKustuta
  5. Mul ongi nüüd uus arst. Noorja püüdlik. Mul on küllraske vestelda, kui suu on lahti?!:)

    Ja mis mõttes ei pese???
    Ma olen näidispatsient, keda seminaridel eeskujuks tuuakse:)
    Ma olen sellest varem kirjutanud
    http://indigoaalane.blogspot.com/2010/12/ma-lahen-taielikult-endast-valja-kui.html

    VastaKustuta
  6. Minu arst ütleb, et hammaste tervise alus on toitumine, mitte hügieen. Mitte suhkru vältimine, vaid tasakaalus ja kõiki asju sisaldav. Samas - vastunäide - mu oma vanemad - võiks eeldada, et sõid umbes samu asju. Mu isal tekkis esimene auk, kui ta oli üle 50. Emal polnud selleks ajast hammastest pea midagi järel...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma ei väsi kuulutamast oma tõde- geenid...

      Kustuta
    2. Ei ole geenid. Hoopis kaariese bakter, mis lastele vanemate poolt lahkelt edasi jagatakse.

      Kustuta
  7. Miks lakke põrnitseda, kui silmad võib kinni panna? Peaasi, et magama ei jää..

    VastaKustuta
  8. Minu endise hambaarsti juures Rakveres näidati lakke kinnitatud televiisorist erinevaid loodusfilme :)

    VastaKustuta
  9. Käisin samuti täna. Kanalitäitmise ja plommi eest 90 eurot. Nädal tagasi oli mürgieemalduse eest 87 eurot ja veel nädal tagasi plommist jäänud asjanduse eemalduse eest 27 eurot. Ma pole üldse kindel, et nad selle hamba ravimisel väärismetalle ei kasutanud...

    Mõnedel on kaasasündinult kehvad hambad. Olen viimase 15 aasta jooksul hambaarstil käinud 109 korda. Ükskord lugesin ukse taga igavledes kokku. Ja olen arsti vahetanud - mitte keegi ei suuda põhjendada, miks minuga nii on. Lohutan, et muus osas olen üpris terve kodanik.

    VastaKustuta
  10. Nohuga võibki nii olla, et hambad valutavad, kas siis kõik või valikuliselt. Suur nuhtlus...huvitav oleks mõne meediku põhjendus asjale.

    VastaKustuta
  11. Oh, nohuga valutab vahel ju terve nägu, mis seal imestada, kui hambad ka.

    Ja mõni arst tõepoolest suhtleb. Isegi kui ma ei saa sõna sekka öelda, on ikka hea, kui mind kursis hoitakse, mis tehakse.

    VastaKustuta
  12. Minu hambaarsti juures näidatakse küll laes asuvast telekast värke. Päikeseprillid pannakse ka ette, et ere valgus ei pimestaks. Ma ainult ei ole aru saanud, kes (peale minu laste) sealt telekast midagi vahib? Nii mõnus on ju lihtsalt silmi puhata see pooltunnike-tunnike.
    Aga see hambaravi hind on tõesti üle mõistuse, valus on vaadata suure hulga eestlaste hambaid..

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!