Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

neljapäev, 14. juuni 2012

Toit üksikule saarele

Eelmise postituse jätkuks.
Lamasin näljaselt voodis vaatasin Prantsusmaa tähti ning mõtlesin toidust.
Milline on see toit, milleta ei suuda ma hetkegi elada ja milleta saaks hakkama vabalt,
Olgu öeldud, et keskmise Eesti supermarketi valikust söön ma tegelikult kõike. Ainus, mida pole ma mitte mingil tingimusel nõus sööma on keedetud ja hautatud pekk.
Nii et kui see üksik saar oleks selline supermarketi moodi saar, siis jääksin ma ellu probleemideta.

Täiesti vabalt, siinkohal eirates kõiki maailma toidupüramiide, saan ma läbi ilma leiva-saia ja teraviljadeta. Nädal Vahemere ääres on rahuldanud mu 3 aasta saiavajaduse täiega ja kuhjaga. Kui ma just väga pean valima, siis 3 kaasatulijat oleks rukis, nisu ja tatar.

Teine, milleta suudan vabalt elada on piimatooted. Ning kui 3 peaks päästepaadile kindlasti kaasa võtma, siis oleks need juust, küpsetatud kohupiim ning jäätis. Korralik, rammus ja magus, mitte mingi jogurti- või dieetjäätis. Eksole.

See oli lihtne. Aga milleta ma kuidagi ei saa?
Liha. Liha ja liha. Eriti linnud ja siga. Aga sobivad ka kõik teised.
Muna. Ja- Gordon Ramsay, kuula nüüd tähelepanelikult. Õige muna on keedetud koorega ning on KÕVA. Ma pole just suur koogisõber, aga kui kook, siis biskviit, besee või sefiir. Ühesõnaga muna.

Ning siis MUST BE. Roheline.
Maasikad, tomatid, roheline salat.
Kusjuures rohelise salati sõltuvuse avastasin ma täiesti juhuslikult- nii rutiinselt kuulub see kallis vili mu igapäevaellu:) Hotellides hommikusöögilauas- kõike nagu oleks aga süüa pole justkui midagi. Ja siis äkki- heureka- puudu on minu igahommikune salat. See, milleta ei alga ükski hommik.
Aga nojah- viinamarjad, herned, need päris -suured oad, värskelt marineeritud kurgid- ei, kurgid tegelikult igas variandis. Arbuus, vaarikad, kõik luuviljalised, petersell, murulauk, sibul, mandariinid... mmmmm suu hakkab vett jooksma.
Lugupeetud viljad, kes te endid sellest nimekirjast ei leidnud, te peate siin kindlasti olema ja minuga üksikule saarele kaasa tulema..:)

Ma lähen nüüd ja teen endale ühe maasika tükikese singiga...:)

2 kommentaari :

  1. Kui jätta kõrvale see, et liha ja rohelise loetelus olid nii peened liigid, siis on ju suht-koht küti-korilase menüü. et suurem osa söögisedelist tuleb igasugustest korjatavatest viljadest ja heinast ja kui hästi läheb, siis vahel saab mõne looma kätte. ja kala muidugi sagedamini.

    Piim ja teravili on juba mingi kahtlane karjakasvatajate ja põlluharijate värk.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. meenutades A.Kivirähki kultusteost, siis õige eestlane ju leiba ei söönudki...:)

      Kustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!