Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

esmaspäev, 13. veebruar 2012

Euroaasta

Ma pole siiani euroga harjunud. Tõsi, toidupoes ma enam konverteerida ei viitsi, mingi indikatsioon, kui palju asjad maksavad on tekkinud, Aga suured ostud arvutan ma siiani ümber kroonideks.

Nagu meid kõiki, on ka mind terve see aasta ümbritsenud meediafoon, et hinnad tõusevad-tõusevad. Ja mitte ainult ajalehest pole ma seda lugenud, ka poes on mulle tundunud, et igapäevased asjad on kallimaks muutunud. Ma väga kahtlustan, et suvel oligi toidukaup kallim, aga neid andmeid mul kahjuks pole. On veebruar ja veebruar. Täna ja praegu.
Täiesti tavaliseks on saanud kilohinna vaatamine ja võrdlemine. Kõige suurem üllatus minu enese jaoks  oli see, kui palju on muutunud minu igapäevane toote- ja brändieelistus.
Puu- ja köögiviljahindu ma tabelisse ei pannudki, kuna need kõiguvad ka kuu lõikes piisavalt. Näiteks apelsin 2011 1,06- 1,51 eurot ja 2012 0,89-1,19 eurot jne.



Ma pean tunnistama, et tulemused üllatasid mind. Kallinenud tooteid on võimalik vältida.
Pigem peaks sõnum olema- kodukulud kontrolli alla.

Ahjaa, see, et minu sisetulek muutunud pole, pole vist märkimisväärne...
* Hinnad on võrreldud samas ketis, kust on see eelmisel aastal üles kirjutatud. Seega on siin nii Prisma, Maxima kui ka Selveri hindu.  Küttekulud on kaalutud keskmisena, kuna ma maksan mõõdikupõhiselt ja üldkulusid erinevate tariifide järgi.



Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!