Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

esmaspäev, 5. august 2013

Päästke vanaemad!

Mu ema oli päris õnnetu. Telefonioperaator, kelle klient ta on olnud ilmselt selle ettevõtte asutamisest, oli saatnud kurja kirja, et alates kuupäevast see ja see küsitakse iga saadetud arve eest lisaks veel umbes euro suurune raha.

Asjasse süvenedes pidin pikali kukkuma. Mu ema keskmine telefoniarve oli ca 14-15 eurot kuus. Ta võtab kuus paar-kolm kõnet. Sms-e ei saada ning tema museaalne Nokia ei võimalda ka internetti kasutada. Isegi, kui ta peaks seda tahtma.

Kuna ema keeldus kategooriliselt operaatorivahetusest, logisin tema e-teenindusse ning vormistasin paketi ümber  tegelikust vajadusest ning talle ette nähtud soodustustest lähtuvalt. Telefoniarve on nüüdsest 3.90.  Tema pimeda lojaalsuse, laiskuse ja usalduse ja rumaluse eest kasseeriti seni ca 10 eurot ( mis kuuldavasti on nüüdsest toimetulekutoetuse väärtus) kuus.

Kuna pole kapitalisti asi oma kuldklientidele öelda-  te ei pea meile tegelikult nii palju maksma, siis ütlen seda mina. Vaadake üle oma vanemate ja vanavanemate telefoniarved ning muutke need inimväärseks. Ning kui teie vanaema juhtub olema eriline lobiseja, siis muretsege keerukam pill ja õpetage talle, kuidas üle interneti suhelda.

4 kommentaari :

  1. No mis siin sellest rääkida, kui Tele2 ei pidanud vajalikuks oma paketi tingimuste muutumisest kliente näiteks sms teel üldse teavitada - aga muutus oli päris oluline, kõneaja arvestus läks minutipõhiseks ja lisandus kõnealustustasu. Paketi nimi jäi samaks.
    Minu meelest olemasoleva lepingu tingimuste muutumisest teavitamine on isegi hästi tehtud, misiganes operaator su emal ka on - enamat ei saa küll nõuda.

    VastaKustuta
  2. Võtsime ema oma perepaketi liikmeks. Neljakesi suudame igakuisest tuhandest kõneminutist poole ära kasutada. Hind kokku kümme pluss käibemaks. Enne maksis temagi eraldi oma kümmekond raha. Tuhande-minuti-paketis võidab enim aga teismeline, kes võib rääkida täpselt nii palju kui soovib:)

    VastaKustuta
  3. Eks ta ole. Ma sain eile oma pangast kirja, mis teatas, et nad muudavad alates kuupäevast X mu pensionilepingu tingimusi.
    otse LOOMULIKULT on ka minul sõnaõigus, ma võin lepingu lõpetada....

    VastaKustuta
  4. Vana Seenioripakett EMT 0,- kuumaksuga ja minutihindadega arve kuus kuni eur.
    Teine Elisa abipakett 0,- kuumaksuga ning vastavalt minutitele kubi eur.
    Pikemad kõned lauatelefoniga.

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!