Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

kolmapäev, 5. november 2014

Poliitküsimus

Kas keegi selgitaks mulle, miks suur osa Eesti meestest, kes oma vaadete ja väärtushinnangute poolest peaksid olema raudselt IRL või isegi Helme partei liikmed, hääletavad ikkagi Reformierakonna poolt?

5 kommentaari :

  1. Sõbrad ja tuttavad, kellele ei saa ära öelda?
    Meil kontoris on suur reformarite toetusgrupp ja enamik nende tuttavatest ja sõpradest kuuluvad REsse. Seega hääletatakse ilmselt valimistel ka nende poolt.

    VastaKustuta
  2. Sest keskmine Eesti valija ei hääleta maailmavaatepõhiselt, vaid mingitel muudel põhjustel: tuttavad, sõbrad, see konkreetne inimene on sümpaatne, sain tasuta mingit nänni jmt.

    VastaKustuta
  3. mulle tundub, et põhjuseks võib olla inimeste konservatiivsus. nimelt sedalaadi konservatiivsus, millele ei meeldi muutused, mistõttu valitakse neid, kes on juba võimul. ja kuna reform on meil siin juba väga kaua võimul olnud, siis valivadki konservatiivsed inimesed reformi.

    ep

    VastaKustuta
  4. Kuna küsimuses rõhutati meesvalijaid, siis arvan, et vastust tuleb otsida poistemaailmast, kuuluvustundest.

    Reformierakonna on loonud aastatega imago edukusest, enesega hakkamasaamisest jne. Reformierakond on poistekampade mõistes alati teistest paremad (üksteist aastat võimul). Ning kuigi mees võib lugeda enne igat palgapäeva väheseid sente, siis iseendale tunnistamine oma ebaedukusest on ületamatu. Mees TAHAB kuuluda edukate, võitjate hulka...

    Need valimised kindlasti midagi muudavad kui konkurendid kasutavad oskuslikult oma kampaanias poliittehnilisi võtteid. Esimesed märgid võimalikest muutustest on olemas: kritiseeritakse peaministri roosa/siniseid liibuvaid pükse, poliitikute ja rahva sõnavarasse on ilmunud "pehmod" ja muidugi nn.pedeküsimus. Mees võib olla vaene, kasvõi nohik, kuid MITTE pede :) Lapsepõlv jätkub...

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!