Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

esmaspäev, 3. juuni 2013

A. Ivanov Hanumani teekond Lollandile

Jah, see on väga hästi kirjutataud raamat ja ma saan ka aru, miks auhindadega pärjatud. Aga igal asjal on oma aeg, Ja selle raamatu aeg on millalgi depressiivses novembris. Mitte siis, kui väljas on juuni ja päike ja rõõm ja valgus...:)
Ivanovi eelmine raamat meeldis mulle rohkem.
Mulle ei meeldi vastutustundetud, rumalad ja laisad inimesed. Ja kui needsamad on veel vägivaldsed, räpased, varastavad ja valetavad, siis teeb see mu kurjaks. Ning kui siia lisandub tänamatus ja viha riigi vastu, kes on sulle peavarju pakkunud, aga ei hellita sind sinu meelest piisavalt- siis saan ma ka ise vihaseks ja vihasena ei ole hea lugeda.

Mul pole hetkel aega internetist otsida, aga huvitav oleks teada, kes mõtles välja sotsiaaltoetuste ja põgenike abistamise skeemid. (lisatud hiljem  link)Põhimõtte, et neid peaks poputama. Miks muretseb näiteks Taani Süüria pärast? Endiste koloniaalriikide süümepiinad? Või mis loogika?

Eesti peaks üro-s läbi suruma projekti, et aidatakse ainult naaberriikide sõja- ja reziimipõgenikke. See peaks muutma naabritele eluliselt oluliseks, et kõrval oleks rahu.
Et kui Lätis pommitatakse või Venemaal kiusatakse, siis loomulikult me aitame. Põgeniku tausta ei peaks isegi uurima, kuna tegemist on naabritega- me  teame seda niigi. Ja see aitamine oleks tähtajaline: kuni kodumaal asi korda saab, või siis maksimaalselt 5 aastat. Pärast seda lõppevad toetused ja kodanikul on võimalus kolida koju tagasi, või leida Eestis elu- ja töökoht. Muidugi, ka seal oleks kvoodid. Kui näiteks Norra kuulutaks Rootsile sõja ja 10 miljonit rootslast tahaks Eestisse pakku tulla, siis peaksime me abi paluma rahvusvaheliselt üldsuselt. Kui keegi ei taha aidata, siis tuleb rootslasel haarata püss ja oma riigi eest võidelda, või leida illegaalne viis põgenemiseks või siis lihtsalt kannatada.

Kui suva somaallane või nigeerlane tahab tulla Eestisse, siis palun- kui on raha et üürida pind ning kuldsed käed ja lahtine pea, et leida tööd. Welcome. Kui üht ega teist pole, siis kahju. Kuuse all on võimalik magada, Töötutoetust saab kohalikega samadel alustel. Ja kõik dokumentatsioon on eestikeelne.
Kui serblane või afgaan tahab tulla ja avada ettevõtte., Siis eriti welcome.  Me aitame teda juriidika-maksusüsteemi ja bürokraatiaga.

Ja sotsiaaltoetusi minu riigis üldse ei makstaks. Mitte kellelegi. Selle raha kasutan ma hoopis nii, et tulumaksuvabastus ning miinimumpalk on seotud ja määratud naisele ülalpeetavate järgi. Väga seksistlik, aga õiglane. Kui juhtub olema vähekindlustatud üksikisa või meespensionär, siis tema saab avalduse alusel ka.
Väljend- palgavaene- peab Eesti riigist kaduma. Numbreid peab veel arvutama, aga umbes nii, et 2 lapsega üksikema saab kätte netos 800 eurot, 3 lapsega 900 jne. Elatusrahad- alimendid maksab ja nõuab minu Eestis välja riik. Ja kui siis ikka omadega välja ei tule, saavad lapsed tasuta 3 x päevas süüa, riided ning trennid makstakse kinni. Tingimus on, et vanemad peavad läbima eelarve planeerimise, säästliku majandamise ning toiduvalmistamise kursused.
Ja selles riigis on kasutatud riiete, jalatsite ja Asjade tasuta äraandmine tehtud imelihtsaks.

Ning selles ideaalmaailmas töötab ka tööturuamet nii, et igal ettevõtjal, kel vaja töötajaid, ei tule pähegi panna kuulutus Ekspressi. Vaid pöördub töötukassasse. Palun, mul oleks vaja 7 keevitajat ja 20 IT spetsialisti. Amet leiab need inimesed ja koolitab 3 kuud 24/7 kui vaja. Kuna meie riigis on peamine probleem, et inimesed ja töö asuvad erinevates kohtades, siis saab omavalitsus tööturuametilt ülesande, orgunnida ja mõelda, et need 7 keevitajat Võrust ja Paidest saaksid ja jõuaksid tööle Kohilasse. Ehk on vaja kusagil soodsa üüriga munitsipaalkortereid, et kodanik ei peaks oma Valga kinnisvara müüma, vaid saaks jätta vanaduspõlveks, kui on vaja näiteks hooldushaigla kulud tasuda. No nii 2 kuu eest ju jaguks.
Või on vaja läbi mõelda ühistransport.

Vot nii. Aga raamat oli ok:)

Vaata ka
Harbini ööliblikad

Peotäis põrmu

7 kommentaari :

  1. No, ja millise erakonnaga sa liituda kavatsed, et oma ideed elu viia :)?

    VastaKustuta
  2. Naaberriikidega on see häda, et vaevalt tahab nt sõjapagulasele peavarju pakkuda see naaberriik, kes ise on süüdi selles, et naaberriigist pagetakse, st riik, kes ise oma naaberriiki ründas - või vaevalt oleks tervislik sinna pageda. Kui mõelda II ms aegsele Poolale, siis neid ründas kahelt poolt kaks naaberriiki, nii et ka "teisele poole ära" variant ei oleks töötanud.

    Või ütleme kui nt sellise seksuaalmoraaliga riigist, kus naisi ümber lõigatakse, mõni naine selle eest (või potentsiaalse aumõrva eest) pageb, siis mida teha juhul, kui sellist korda pooldavad ka naaberriigid? ilmselt ei annaks nad kõlvatule naisterahvale sellisel puhul varjupaika, vaid saadaks tagasi või eksekuteeriks koha peal. sama lugu muu traditsioonipõhise vägivallaga - see on sageli regionaalne, mitte ühe konkreetse ärakeeranud riigi küsimus.


    Nu ja näljahädade ja muu jamaga... on majandusteadlasi, kes väidavad, et selles, et kolmas maailm ilusti kolmanda maailmana püsiks, on oma roll WTO-l. Selles mõttes, et USA tohib protektsionistlikke liigutusi teha, aga mingi suva Aafrika riik ei tohi. Või pumpab mingi multinatsionaalne firma, mille juhtkond asub läänes, kuskilt arengumaast odavat ressurssi välja, nii et raha liigub Läände, aga keskkonnasaaste ja vahel ka vägivald (vt mida Shelli kaitsesalgad Aafrikas tegid) jääb koha peale. Sel juhul on nagu piinlik tõkkeid seada.

    Ja kui näljahäda vms humaanitaarkatastroof ei ole põhjustatud majanduspoliitikast, vaid kliimamuutusest, siis on tõenäoliselt kõik naabrid sama kehvas seisus.

    Kohalikust poliitikast rääkides - mis su ideaalriigis töövõimetute (nt vanade või invaliididega või muiduhaigetega) või lihtsalt töötutega saab? haigusrahad, pension ja töötu abiraha on ju samuti sotsiaaltoetused.

    Tulumaksuvabastus laste arvu järgi pole paha mõte, aga lastepõhine, mittemeritokraatlik palgaskaala põhjustaks ilmselt suuremat tööpuudust paljulapseliste hulgas. v.a juhul, kui lastepõhine palgalisa tuleks riigi kaukast, kujutades endast sisuliselt sotsiaaltoetust.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. ot ja lastetoetust ega vanemahüvitist ei oleks, eks ole? nii et seni, kuni ema on kodune, saaks toda lastepõhist miinimumpalka isa, hiljem ema? ja kas see miinimumpalk või maksuvabastus oleks diferentseeritud selle järgi, mitu tulusaajat leibkonnas on? mis saab juhul, kui tegemist on koduse üksikemaga (kes praeguses mudelis saaks vanemahüvitist)? kas "tasuta 3 x päevas süüa, riided ning trennid makstakse kinni" oleks ainult laste tarvis (trennis nii vanad nagunii ei käi) või oleks mingi toetus siiski ka tema enda söögi ja riiete jaoks?

      Kustuta
    2. ja kuidas on juhtudega "ülalpeetava abikaasaga mees/naine"? kas sellisel juhul saab garanteeritud miinimumpalga naine, aga mees mitte? või kui lapsi pole, siis mitte kumbki?

      Kustuta
  3. Teie küsimused on väga huvitavad. Kindlasti peab meie fraktsioon tegema veel arvutusi ja konsulteerima spetsialistide ning huvigruppidega. Meil on olemas valitsevate erakondade ja rahanduskomisjoni toetus ning usume et nimetatud ideed saavad olema osa koalitsioonilepingust...

    Haa, see on mu blogi:)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. selge see. nagu ka see, et olen nähtavasti jälle avalikus kohas oma nürimeelse ja nüansivõimetu idioodi kuvandit toitnud (õnneks tõmbun varsti jälle välismaale ära ja ei pääse klõbistama).

      Aga veel teemast - mõtlesin, et tglt ei ole mitte kunagi, ükskõik kui hea süsteemi keegi välja mõtleb ja ükskõik kui hästi seda ellu viiakse, pääsu emmast-kummast pahest: kas hädasolijad jäävad abita; või saab abi mõni, kes pole seda kuidagi ära teeninud. Nagu Kunnus väljendus, taandub asi sellele, kumb häirib rohkem, kas nälgiva lapse nutt või parasiidi irvitamine - sest seda, et nälgivad lapsed saaks toidetud nii, et ühelegi parasiidile ei pudeneks, ei ole võimalik saada. Kuigi küllap on võimalik saavutada, et nälgijad nälgivad ikka ja pealekauba veel mõni parasiit irvitab kah.

      Umbes nagu surmanuhtlusega: tuleb leppida kas sellega, et mõrtsukaid ei saa maha lüüa, või sellega, et aeg-ajalt lüüakse riiklikult maha mõni süütu inimene. Halvemal juhul lüüakse maha süütuid ja mõni mõrtsukas pääseb ikka puhtalt.

      *

      Ja otsesemalt postituse juurde: kaalun juba pool päeva, et vastutustundetu, tark ja virk inimene oleks vist ohtlikum kui vastutustundetu, loll ja laisk. Ei suuda veel ära otsustada, kas vastutustundetu, loll ja virk oleks järsku veel hullem. Peaks ajaloost näiteid otsima vist.

      Kustuta
    2. Ära võta seda palun isiklikult:) ma lihtsalt ei viitsi kõiki nüansse läbi mõelda ja selgitada- see oli pigem selline uitmõte...

      Ogar ja agar ohtlik kombinatsioon on meil ju lausa vanasõnades hoiatatud, et pole hea asi.

      Tarkus ja vastutustunne aga käivad minu jaoks millegipärast koos. Täitsa huvitav, mispärast kui mõtlema hakata...

      Kustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!