Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

reede, 21. juuni 2013

Kes tegelikult valitseb maailma?

Kas te sooviksite seda teada- pöördus minu poole tänaval üks kena tütarlaps. Muidugi, keda see siis ei huvitaks?
Voldiku kujundus ei andnud ühtki vihjet. Kas pole veider. Sõltuvalt voldiku autorist võib see olla kes iganes: Ansipist-Savisaarest kuni vabamüürlaste, juutide ja homodeni. Ma ei jätaks kergekäeliselt kõrvale ka Douglas Adamsi hüpoteesi, et just valged hiired ja delfiinid teevad inimkonnaga katseid.

Lühikese aja jooksul on 3 ajakirja: Eesti Naine, Digi ja Imeline Ajalugu teatanud 20% (!)-lisest hinnatõusust.
Üks saatis lakoonilise kirja ilma ühegi põhjenduseta. Teine helistas, et hoiatada: kui otsekorralduse limiiti ei suurenda, siis tekib võlg. Ning kolmas helistas, et teatada- teie tellimus lõppeb varsti. Kas soovite uuendada- ups, hind on tõusnud. Kuna kahe viimasega oli võimalik vestelda, uurisin põhjust. Vaest müügiinimest polnud ilmselt piisavalt informeeritud, sest midagi tarka ta vastata ei osanud.
Miks just 20%, miks just juulis? Miks just kõik ajakirjad? Kartelli kokkulepe???



Mäletate, mõni aeg tagasi tõusis maailmaturul teravilja hind ja millalgi toorpiimahind. Avalik info. Kättesaadav ja arusaadav kõigile, kes arvutada oskavad. Mis mõttes nad tõstavad hindu?- röökis ajakirjandus. See on kartell-, arvas konkurentsiamet.
Millegipärast ei loe ma praegu ajalehest mitte ühtegi põhjendust ajakirjanduse hinnatõusule. See pole mainimisväärne? See pole uudis?
Uudis on see, et mina lõpetan tellimused. Teie sisu ei ole 20% hinnatõusu väärt. Mina, lojaalne klient, väärin paremat selgitust, kui "kõik hinnad ju tõusevad". Ma tahaks ka oma kaubale 20% juurde keevitada, Pole võimalik.

Et kes siis tegelikult valitseb maailma? Ei, mitte meedia.
Vahitorni voldik vastab, et saatan.
Aga! "Õnneks on nüüd lähedal aeg, mil Saatan ja ta sõjaväed kaovad! Maailm kaob!...., aga kes teeb Jumala tahtmist, püsib igavesti!"

(kes tahaks küll elada igavesti?!), Kas pole tore,et kuri kaob varsti.

3 kommentaari :

  1. Iga kord, kui ma unustan ennast seda blogi naudinguga lugema, toob lammas all paremas nurgas mind oma ootamatu häälekesega tõelisusse tagasi. Tore on!

    VastaKustuta
  2. Kusjuures, nüüd võid oodata, et umbes poole aasta pärast vähemalt Imelisest Ajaloost helistatakse ja tehakse ootamatult hea pakkumine (vähemalt mul nende sõsarajakirja Imelise Teadusega just paar päeva tagasi juhtus nii).

    Ja nt Eesti Päevalehega on mul selline lugu, et saan iga poole aasta tagant ülisoodsaid pakkumisi. Ükskord millalgi nende pakkumiste vahel mõtlesin, et jube tüütu - ikkagi kaks korda aastas vaja kolm liigutust teha, et teeks otsekorralduse. Müüja oli aga nii tore, et ütles, et mulle tehtavad pakkumised on nii head, et oleks rumal, kui sellest loobuks (vist oli umbes 33% soodsam kui otsekorraldus).

    VastaKustuta
  3. Surm selgitab, kes eksib ja kellel on õigus.

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!