Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

reede, 24. juuli 2009

Kiitus sangarile seiklusfilmist

Eile käisin Ivo Linna kontserdil. Super-super-super.
Väga lahedad ja vaimukad vaheklipid suurtel ekraanidel- noorusaja videod ja ajastu filmilõigud meeleolu tekitamiseks. Professionaalne saateansambel. Väga head külalised- Anne Veski, Maarja. Koit ei kuulu küll mu lemmikute hulka, aga vedas päris kenasti välja. Muuhulgas üllatas Koit mind sellega, et temas on kaduma läinud päris hea rockilaulja (Saatanlik naine). Kui romantilisemate-aeglasemate laulude ajal kipub ta hääl väga jaakjoalaks minema, siis sellise laulu puhul polnud vigagi- rohkem sellist stiili, palun!:)
Super taustalauljad- Kaire ja Dagmar oma tuntud headuses. Lihtsalt hämmastav kuidas mõnes inimeses on sellist energiat sära ja positiivsust. Vaatad teda laval ning suu venib ka endal kõrvuni.. Lauluvalik oli väga nutikas- juubelile kohane päris algusest kuni lõpuni igast perioodist säravamad hitid. Popurriide mõte oli väga hea- vähemalt ei lähe enamik kontserdilt ära tundega, et just seda minu lemmikut ei lauldud.

Ja muidugi peakangelane ise.
Niikaua kui end mäletan on Ivo Linna mu lemmikute hulka kuulunud. Iff kuulub mu lapsepõlve sama kindlalt kui õmi suved, kollased kaljavaadid ja puukingad...Huvitav, selleks osata hinnata Tõnis Mägi või Jaak Joalat pidin ma enne suureks kasvama (ja tänases edetabelis on Mäx ilmselt minu jaoks Iffist kõrgemal kohal...)
Esimene mälestus: must-valgest telekast tuli mingi kontsert, kus järjest esinesid meie estraadiartistid. Mäletan oma hämmingut ja mõtet- kuidas mu vanemad küll vahet teevad kes on Linna ja kes Joala ja kes Orumets. Nad kõik on ju nii ühesugused...
Teine- oli mingi kontsert, kus Ivo Linna selgitas: ma suurt kitarri ise ei mängi, aga seda on hea käes hoida- muidu pole ju käsi kusagile panna. Iga kord kui kusagil esinen, tuleb see mulle meelde. Kitarri oleks vaja..:)
Kolmas. Kui raadios tuleb mõni Rock Hotelli ja Linna laul, avastan endalegi ootamatult, et ma tean, mis laul peaks tulema järgmiseks. Et siis järjekord, mis sai pähe kuulatud ee... 20 aastat? tagasi vinüülplaati kuulates.

Kui enamike artistide plaate ei suuda ma üle paari korra kuulata- reeglina meeldib mulle plaadilt vaid paar laulu. Siis RH ja Iff on puhas kuld. Ma ütleks, et ca 90% nende repertuaarist on lemmiklaulud. Igaks elujuhtumiks midagi sobivat. Nukrateks hetkedeks Kohtumistund ja Küsimus jne. Romantikaks Videvik ja Sõlmi juustest lahti pael jne ja Isamaalisteks hetketeks omad laulud. Ja tantsuks sobivad jne jne.
Eks Iffi üks edu saladusi ongi ilmselt väga hea repertuaarivalik. Lalud, mida saab kaasa laulda ja mis sobivad tantsimiseks. Ja muidugi tema äärmiselt nunnu isiksus. Humoorikas, positiivne ja tark.
Palju õnne Iff!

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!