Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

neljapäev, 23. juuli 2009

Venemaa alustas religiooniõppega

Igal aastal, vahel ka mitu korda aastas, tõstatub taaskord religiooniõpetuse teema. Mis mind tõsiselt närvi ajab.
Esiteks, kas kõik need pooldajad on korra lehitsenud ja vaadanud praegust kooliprogrammi- see KÕIK (st religiooniõpetus) on seal juba olemas ja rohkemgi veel. Meie lapsed vajavad kordades enam täna meeskonnatöö-esinemise-ja suhtlemiseõpetust; majandusõpet ning matemaatikat.
Teine, mis mind kummastab on demagoogiline väide, kuidas ilma religiooniõpetuseta pole võimalik mõista kultuuri-kunsti- teisi rahvaid. Halloo!!! Me kõik siin oleme nõukaajal üles kasvatatud põlvkond. Me ei saanud koolis ei usu- ega ka religiooniõpetust eraldi tunnina. Ja ometi on meie seas väga eetilisi, tarku jne jne inimesi. Jah, iga teadmine on ainult kasuks, aga õppeprogrammid on juba täna maksimaalselt üle koormatud. Religiooniõpetus ei saa olla 21. sajandil prioriteet matemaatika arvel. Keda huvitab, leiab tee teadmiste juurde nii ehk naa. Ükskõik milliste teadmiste juurde.

Ma kopeerisin Postimehest siia ühe kommentaari, mis väljendab 100% minu mõtteid. kenasti kirjas.

Nukits

23.07.2009 10:03

Usklikkus ei võrdu eetilisuse ja kõrgete moraalsete tõekspidamistega. Tõsimeelsed usklikud ei pea oma peaga üldse mõtlema - Jumal, papp või preester hoolitsevad kõige eest. Usk muudab inimesed kergemini manipuleeritavamaks, seetõttu on läbi ajaloo kõrged võimukandjad ikka usujuhtidega koostööd teinud.

Paraku ei välista usklikkus kuritegevust. Itaalia ja Iiri maffiaperkonnad on hardad katoliiklased. Fundamentaalsetest moslemitest ei maksa rääkidagi - mullad sisendavad neile, et teist usku või uskmatute tapmine viib neid otse paradiisi. Venemaal tegid paljud õigeusu kirikutegelased koostööd repressiivorganitega.

Kuna suur osa inimkonna ajaloost on religioonidega seotud, ka enamik sõdu on peetud "õige" usu nimel, tuleb religioonide kujunemist ja arengut muidugi tunda ja ajalootundides õpetada. Arvamus, et kohustuslik religiooniõpetus teeb inimesed hoobilt eetiliseks ja ausaks, on pehmelt öeldes naiivne.

Religioonide - ja Jumalate - paljusus näitabki, et tegu on folkloori, väljamõeldistega. Iga usklik teab kindlalt, et just see Jumal, kelle poole tema palvetab, on ainus ja õige. Miks kõik need erinevad Isad siis omavahel üldse läbi ei saa?

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!