Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

teisipäev, 15. september 2020

Elust

Ma varasemalt arvasin, et üks põhjustest, miks ma ei tahaks ajakirjanik olla on operatiivsus, sa pead iga jumala päev kirjutama. Ja täna loen EPLst pealkirja "Apteekrite sõltumatus on vaid näitemäng",
ja saan aru, et tegelikult saab seda tööd rahulikult ette teha.
Näiteks sellesama artikli oleks saanud valmis kirjutada ajal, kui seda reformi arutati. Sest tulemus oli ju ettearvatav.
Täna saaks südamerahus valis kirjutada artiklid "EL poolt koroonameetmeteks antud raha hajus tuulde"; "40 miljoniline abipakett pole aidanud Porto Franco arendusele rentnike leida" "2020 aasta pensionitõusu tagajärg: valitsus kehtestab uue maksu  " jne jne

****
Mu postkasti saabus kiri " Olete võitnud... " hmm. Suur oli mu üllatus, kui selgus, et saatjaks on Eesti Loto. Ma tõesti ei mäletanud, et olin kunagi ammu portsu loosipileteid ostnud.
Kui võidusummat nägin, siis muidugi pettusin. 17,40? Nigeerlased oleks kindlasti 17,4 miljonit pakkunud....
Keegi kusagil rääkis, et pangast ei anta lotomängijatele laenu? ( mitte et mul laenu vaja oleks, aga see tundub jabur)

***

Ma ikka ei suuda uue reaalsusega kohaneda. Saabus esimene nohu. Mõtlemine asub koopas, silmad on rasked, õhk puudub, kurgus sädeleb....
Ehk siis mu eluaegne stampdiagnoos- respiratoorne haigestumine. Lugesin, et Reedal on samad sümptomid, seega tundub, et selline tavaline eesti tõbi.
Elus enne koroonat ma polekski tähelepanu pööranud. Krõbistaks sudafedi ja võtaks tavalise kahe taskurätikupaki asemele kaasa 4 pakki.
Aga nüüd ma olen segaduses.
Kas ma peaksin kohu jääma? Ja kui kauaks? Kevadeni?
Kas ma peaksin kandma maski? Aga kui mul on nohu, siis ma ju ei saa maskiga hingata?
Kas maski peaks kandma, et kaitsta minu nõrgenenud immuunsüsteemi?
Sest kui ma võtan rohtu ja olen vait, siis ei saagi ju keegi teada, et mul on nohu? Või oleks see petmine?
Kuna nakkust levitavad ainult mu tatised käed, siis kui ma hoian käed puhtad, kas siis on okei?

Ma olin ise esimene, kes mõistis karmilt hukka need kovidioodid, kes haigusega pittu läksid.  Nüüd olen ise samasugune. Kust siis jookseb see piir?
Kui haige on haige?

Kuna mul on praegu palju erinevaid kohtumisi, laadisin alla selle koroonaäpi HOIA. Selgus, et selle toimimseks peab kogu aeg sees olema BT. Aga sellele ei pea paraku vastu mu telefoni aku.
Ja ma ei viitsi ka uurida, et kas sellest on kasu, kui ma ta kodus ja inimtühjades paikades välja lülitan ja ainult nt Viru keskuses BT sisse panen?
Ühesõnaga. mõttetu.
Kuu lõpus on liikumist vähem, siis kustutan  selle ära.


****
Käisin seenemetsas. Koht saadeti mulle telefoni guugle mäpsi. Ja kuna mu telefon mirror linki ei toeta, siis juhtus see, mis juhtuma pidi.
Ma sõitsin pöördest mööda ja tegin mingi 40 kilomeetrise ringi. Tore, et meil on uus 4-realine Tartu maantee :) :)

Mul on uut telefoni vaja.
Paraku polnud võidusumma piisav :)
Eesti Loto, ma ootaks rohkem :)

5 kommentaari :

  1. Kassandra elu pole just lõbus. Seda jah, et majanduses, poliitikas, ökoloogias (looduskaitses?) on paljud asjad pikalt ette näha. Kirjutad, hoiatad - ja siis ei midagi. Kõik ignovad ja sa vaid vaatad, kuidas maailm põle. Teeb see sulle rõõmu? Kas sa tunned inimesi, kelle lemmik t-särk on kirjaga "told you so"? On nad õnnelikud? Mina tunnen - ja, ei, nad ei ole.

    Üleeile avaldas BBC Sir David Attenborough uue doki sisuga "kõik need liigid ja ökosüsteemid, keda ma olen teile aastakümnete jooksul tutvustanud, hävivad kohevarsti ära". ("Extinction: The Facts"). Kas kedagi huvitab? Kas teadlased on viimased aastad sama rääkinud? Eks..

    Normaalse akuga telefon - soovitan, hangi. Elu muutub. Mul oli ka vana, nunnu, aga kehva akuga telefon. Ostsin uue, kõigepealt lapsele ja nägin, et on hea. Siis ostsin endale, siis veel kahele lapsele. Elu kvaliteet tõuseb hüppeliselt. Ma ei tahtnud uskuda, et me oleme sellest vidinast sellises sõltuvuses. Aga oleme. Linnas on suva. Kuid just looduses liikudes või matkates või üldse võõras kohas on lõpmata parem ja rahulikum olla, kui sul on kestva akuga telefon. Nagu ma Ritsiku juures kommisin, on meie valik Xiaomi Redmi (Note), sisuliselt on see Hiina valitsuse doteeritud riistvara ja seetõttu odav, aga ilmselt käib suvaline uus telefon väga hästi.

    Kui haige on haige - oh kes teaks. Meil on kodus ka... lahkarvamused. Ehk siis väga erinev suhtumine sellesse, kui kellelgi on kerge tõbi. Aga korralik nohu on super vastik, nii et ravu ja parane hästi.

    VastaKustuta
  2. Ma tajusin ka seda haige olemise dilemmat suvel kui korraks kurk valusaks läks. Et mis nüüd. Perearsti kätte ei saanud, erakas soovitas kohe tasulist testimist. Mul hakkas rahast kahju ja järgmisel või ülejärgmisel päeval oli ok. Nii ta läks.

    Telefonist. Ma kasutan akupanka, ostsin sellise võimsama ja hoian laetuna kaasas. Autos laadib sahtlist ise, seega sõites pole probleemi, aga koolis 1h olles on vaja. Teeme pilte, filmime juhendamist jne. Ühikas on konkreetselt paar pistikut, kuhu peaks mahtuma ka laualamp nt. Ilmselt ehitati need pistikupesad enne nutitelefonide turule tulekut :D

    VastaKustuta
  3. Kanadas on haige olemisega väga lihtne. Meil (nagu enamustes suuremates töökohtades) on pääslas suur silt: Kui sul on palavik, köha, nohu, valus kurk või halb enesetunne siis on RANGELT KEELATUD siit uksest läbi minna. Ka pisemate haigustunnuste puhul pead laskma testi teha, sisse lastakse vaid ametliku paberi ettenäitamisel. See protseduur ja tulemuse saamine võtab siin mitu päeva.

    Praeguseni on olukord selles mõttes kontrolli all, et kuna riigiasutuses on efektiivsus niikuinii madal jaksab pool (teine pool on kas karantiinis või "haigena" kodus või ootab testi tulemusi) kollektiivist lõdvalt kogu töö ära teha. Erasektor on ilmselgelt keerulisemas seisus.

    Sügisese nohu-köha-kurguvalu perioodi saabudes ma ausalt öeldes ei tea mis saab. Küsisin bossilt ja tema väitis, et peab eeskirjade järgi toimima, puhangu puhul muidu lendab. Kuidas see välja nägema hakkab ei tahtvat mõelda.

    Juba on kuulda, et inimesed varjavad haigustunnuseid kartes töökohta kaotada. Selle ja üldise eriolukorrast väsimise tulemuseks muidugi nakatumiste kahekordne tõus viimase nädala jooksul.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Me oleme ametlikult märtsist saadik kodukontoris, ses mõttes pole probleemi, keelatud ja ainult eriloaga saab. Kontrollitakse, kes uksekaarte kasutab. Aga jah, vahel tahaks inimeste sekka. Kooli ja niisama suhtlema.

      Kustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!