Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

esmaspäev, 3. august 2020

#puhkaeestis Hestia Hotel Laulasmaa Spa

Mulle lihtsalt meeldib raha eest magada.
Jõudsime reede õhtul õhtusöögiks. Sõime ja siis tundsin, et enam ei jõua. Heitsin kell pool seitse voodisse ja ärkasin hommikul hommikusöögiks sätitud äratuskella peale.
Ma magasin 14 tundi. Kiusatus on öelda, et ei pööranud külge ka, kuna ärkasin asendis, milles uinusin, aga see pole  ilmselt tõsi.
Ehk siis mu varasemalt korduvalt tehtud pakkumine:  kui keegi sooviks vahetada oma energiat minu une vastu, siis palun... :)
Järgmisel päeval piisas õnneks vaid 11 tunnisest unest :) Täiesti väljapuhanuna sai hakatud kohapealset avastama.

Jalutan mööda randa Klooga poole. Okei. Tegelikult ei jaluta, vaid sumpan pahkluudeni liivas...:)
Unelen oma maailmas, vesi on mõnusalt jahe. Liiv annab päris korraliku koormuse. Järsku märkan meres porgandpaljast meest.
Pööran pilgu diskreetselt rannale. Ja. Roostikus seisab teine paljas mees. Keeran pilgu kaugusesse. Ja ka seal on alasti mees!!
Tuli välja, et ma olin jõudnud eakate meesnudistide rannaalale.
Ma palun väga vabandust! Aga päriselt, mitte ühtegi silti polnud !! :)

Rannast tulles on mugavalt kaks veekraani jalgade loputamiseks. Kraanide juures on kalipsos leedu keelt rääkiv isa kahe tütrega. Tüdrukud tegelevad barbide pesemisega. Jõuan ühe teise naisega kraanide juurde ning jääme ootama. Kuigi barbid pole ilmselgelt veel piisavalt puhtad :) kamandab isa nad eemale, et me saaksime oma jalad puhtaks lasta.
Võtan dušši, vajutan päästikule ja suunan külma, karastava veejoa täpselt vastu selle meesterahva  kõhtu. 
I am sorry!!! Sorry!!!..."
everything is ok, don't worry, everything is fine, K." Ehk siis minu nimi.
??
Mul vajub suu lahti. Süda jääb seisma. Ja vaatan esimest korda sellele mehele korralikult otsa.
Ma olin külma veega kastnud oma eksülemust. Sedasama, kes mu ära koondas :)
Ma ei oska kirjeldada, KUI piinlik mul oli, sest mu sõnavaras puuduvad vastavad väljendid.....

Liiv- merisinep
Laulasmaa sai valitud, kuna me kumbki polnud siin varem spaas käinud ja kuna olid erilised paketid
Mida teie eeldate ja ootate, kui loete sellist lauset: naudi peakokk Angelica Udekülli loodud roogi mitmekäigulistel õhtusöökidel
Paketis oli kolmekäiguline õhtusöök.
Ma kohe ütlen õige vastuse :)

Sööklas oli kenasti näha, kes oli esimest päeva, ja kes juba teist- kolmandat korda riietuse järgi. Esimese õhtu inimesed olid kleitides, särkides, värkides. Teisepäeva inimesed olid lühkarite ja plätudega.
Kolmekäiguline õhtusöök osutus täiesti tavaliseks buffeeks. Kolmeks käiguks olid: kolm toorsalatit; kana, siga, kartul, lillkapsas, kalavorm, pasta ja kaks kastet; ning magustoiduks tarretisekook, mille kõrvale sai millegipärast panna tulihaput marjakastet.
joogiks sai automaadist vett ja kohvi.

grillbaari burks. Super!
Soolane toit oli okei. Kook ei kõlvanud kahjuks süüa, kuna kondiiter oli želatiiniga hoogu sattunud ja kiht oli läbimatu ..
Teisel päeval oli vastupidi. Kuna ma ei soovinud ei kuskussi ega riisi ega soojaks lastud lillkapsasegu ega kalavormi, siis pidin võtma pastat, mis osutus minu maitse jaoks liiga tuliseks. Seega sõin ainult toorsalatit. Aga koogiks oli seekord beseerull, minu lemmik!. Mida oli taas võimalik hapu marjakastmega süüa.

Üks põnev salat oli ka. Greibi ja piparmündiga marineeritud maasikad. Kuigi, minu jaoks poleks pidanud niipalju vaeva nägema. Kilo maasikaid, paar oksa piparmünti ja greip oleks väga hästi ka niisama õhtusöögiks sobinud :)
Ehk siis. Toit oli okei. Kõik oli jokk.
Ma ei viitsi guugeldada, aga kui õhtusöök lisab hinnale liiga palju, siis jäta parem võtmata. Spaas on korralik, küll kallis aga maitsvate toitudega, grillbaar, Laulasmaal mitu söögikohta, Coopi pood. Ja paarsada meetrit Klooga poole imenunnu nukulik kohvik Matilda, kus meie ees seisnud inglise keelt rääkiv meesterahvas väitis olevat The best cakes in Estonia ..

Jätkame siis söögiteemadel. Hommikusöök oli rikkalik ja rahvast oli mee-le-tult!!!! Teeninduslett oli selle rahvamassi jaoks ilmselgelt liiga väike.
Peamiselt oli eesti ja vene keelt kuulda. Aga ka soomet, lätit ja inglise keelt. Mis natuke üllatas, suurem osa olid nooremad inimesed ja palju oli lapsi. Kui vanasti, siis kui mina veel noor olin ( ja loomad veel rääkisid) peeti lapsi tüliks, sest nad sebisid ringi, lärmasid. Siis tänapäeval istuvad lapsed liikumatult, silmitsedes nende ette lauale korralikult paigaldatud mobiili või tahvlit. Nagu mingi sekti liikmed. 

Pärdi keskus
Mees tahtis mul joosta ja üritasime koos talle sobivat rada leida. Suurepärasest matkarajast olen ma kirjutanud, aga jooksmiseks on see liiga pehme. Kohapeal oli  kohaliku, 7 kilomeetrise sini-kollase märgistusega matkaraja kaart. Igaks juhuks minu poolt  hoiatus, et see on väga halvasti märgistatud. Juhul, kui soovid seda läbida, järgi pigem loogikat ja rannikuservapidi tulles-minnes, järgi parem sinivalget rannikurada. Usutavasti mu mälu petab? Aga mulle tundus, et seda rada oli natuke kohendatud. See kulges nüüd siivsalt maanteeservades ja mustikametsades, mitte teiste inimeste mereäärsetel kruntidel?
Jooksuks sai valitud tavaline kergliiklusrada.
Päeval saab seal veel mängida discgolfi, on improviseeritud võrguplats  ja piinlik minigolfiplats. Rattaid saab laenutada ja lastele on malelaud ning kiigud, liivakast.
ja Arvo mustikad

Ma ei oska öelda, kui lõbus seal lastega on. Veekeskus tundus kirjelduse järgi korralik, aga ma ise ei jõudnud sinna, kuna ilm oli imeline ja meri kaalus kloori üles. 
Vaadates seda rahvamassi, läheb neil täna ilmselt hästi. Aga kui tohib, siis ma annaks siiski paar nõuannet. Selles kohas pole mitte midagi teha halva ilmaga ja siis, kui läheb pimedaks. On valgustamata männimets ja vajuva liivaga rand. Terve päev spaas olemiseks peaks rahakott puuga seljas olema. Kaua jaksab inimene saunatada ja ujuda.
Teie konkurendid pakuvad näiteks meelelahutust. Inimesed pannakse laulma, tantsima, korraldatakse viktoriine ja lastele diskosid. Mereveega bassein oleks ilmselt liiga palju küsitud...
Mind teeb pahaseks, kui ei panda end kliendi asemele. Näiteks. Kõrvuti oli kolm kohvimasinat. Kahe äärmise taga lookles kilomeetrine saba. Keskmise taga polnud ühtegi inimest, sest sealt sai ainult tavalist kohvi ja kuuma vett.
Minu ees seisev inglise keelt rääkiv härrasmees seisis ära hirmpika saba, et ... kohale jõudes avastada. Oma kuuma vee oleks ta saanud kätte ilma järjekorrata. 
Mõni abistav silt ehk?

Või kui disainid vannituba, siis, mis oleks loogilisem, kui paigutada seebidosaator meetri kaugusele kraanikausist. Las tilgub:
Koristamisest oleme selles blogis juba rääkinud. Las jääb. Aga päriselt ka. Sul on pikad sirged vaibaga koridorid ja sa lased prouadel seda tolmuimejaga hõõruda, kui maailmas on ammu leiutatud robottolmuimejad?
vaade aknast
Ja kas keegi mäletab koroona ajal pakkumisi- pakume karantiinituba? Kodukontorit? Eraldi sissepääsuga külalismaja , et saaksid oma 5 lapsele võimaldada distantsõpet?

Aga muidu pole Eestis viga. Kui keegi viitsiks hommikuti adru kokku korjata ja tuule vaiksemaks reguleerida:) ning hinnad võiks olla sellised kui Lõuna- euroopas või Türgis ja  siis oleks nagu lõunamaal :)



aga no me tulime ju spaasse. Kuna pakkumisel oli miljon hoolitsust, siis oskamata valida, võtsin selle, kus kirjas tselluliit, pinguldav, kortse eemaldav:)
Kombineerides Brasiiliast pärit taimede nahka pinguldavat toimet ja unikaalset rullivat ning sõtkuvat massaažitehnikat, saame tulemuseks tõhusa meetodi võitlemaks lõtvunud nahaga ja tselluliidiga.
Kõik, mis tehti oli suurepärane, professionaalne ja mõnus. Aga ma olin terake pettunud. Sest masseeriti  ainult vööst allapoole + käed.  Ja poole ajast ta lihtsas peksis mind :)
Okei, see oligi minu viga, sest millal enne on tselluliit turja rünnanud :) ise ma eeldasin valesti.

Teine oli näohooldus. Nägu, kujutasin ma ette on totska, totška vot glazaa. Nos ja rot i kalavaa?
Kõnnin pluusis ja seelikus kohale. Neiu kamandab mu paljaks. Selgus, et nägu on ka kael, rindkere ja käed. Mis tegelikult oli hea, sest sain pooleldi kätte ka oma turjamassaazi, mille järele ma tegelikult tulin. 
Las ma üllatan teid: ma ei ole normaalne.
Lebad seal. Nurgas mängib paaniflööt, hämar, isegi minusuguse friigi jaoks meeldivad aroomid. Soojad rätikud.
Ma olen vahepeal õppinud isegi hingama.  Kuum käterätik näol ( mitu korda ma olen endale lubanud, et teen seda ka kodus?? See on üks maailma parimaid asju)
Ja... ma avastan iga viie minuti tagant, et mu käsi on krampis ja õlad pinges.
Ja peas ketravad väga olulised ja tähtsad mõtted.
Et kas see plaat kestabki tund aega, või on see repeati peal? Kas muusika saab valida teenindaja või on see ette antud? Kas neil on sellest muusikast siiber ka?
Miks kodulehel on hoolitsuste kohta õhku täis mittemidagiütlevad reklaamlaused, kuigi mind teenindanud massöörid on professionaalsed, asjatundlikud ja räägivad mulle pikalt-laialt detailidest? Miks ei võiks kodulehel olla minusuguste tohmanite jaoks skeem või vähemalt kirjeldus, milliseid kehaosi see hoolitsus hõlmab? Kas pesu on okei? Aga ehted? kas juuksed peaks kinni olema? Mul üks tuttav võttis Pühajärvel pahaaimamatult (vistoli?) Tai massaazi ja kõndis poole pealt minema, kuna see osutus hoopis aeroobikatrenniks ja tal oli lihtsalt väga valus...
Laulasmaa busiipeatuses saab lugeda





Nagu öeldud. Kõik oli super. Laulasmaa on piisavalt lähedal, peaks seal tihedamalt käima.

Ja ma tean, et te ei usu mind, aga järgmisel hommikul oli kogu tselluliit endiselt alles!! :)








13 kommentaari :

  1. Paaniflööt.....
    Ma olen oma kosmeetiku juures reeglina 2h ja seal on ilus linnulaul taustaks. Isegi siis saab mul siiber, kuigi me vahepeal natuke jutustame ka ning see on taustaks. Paaniflööt ajaks mu hulluks!
    Juhised võiks jah, ma olen korra sattunud spasse, kus paketis olid ka hoolitsused. JUbe nõme oli olla, kuidagi ei osanud käituda. Ok, ma olen õppinud tuima nöoga küsima ja ei häbene midagi, aga mulle meeldib olla ettevalmistatud. Nö vaim peab ikka olema valmis!

    VastaKustuta
  2. KKga absoluutselt sarnased tunded paaniflöödi suhtes.
    Aga Laulasmaa bussipeatus on tore.

    VastaKustuta
  3. Seal peaks olema ühe punktina kirjas, et magage öösel vähem, siis olete massaažis rohkem normaalne.
    soodoma

    VastaKustuta
  4. Laulasmaa on ilus kant, Tallinnast paraja rattasõidu kaugusel. Spas olen korra käinud, jõin resto terrassil kohvi, mis oli üsna hingehinnaga aga samas päris hea. Veekeskustest on Eestis parima mulje jätnud Pärnu oma, suures osas tänu saunadele ja veetorudest liumägedele.

    VastaKustuta
  5. Kas massöör märkust ei teinud, reeglina nad kohe teevad kui patsient pinges.
    Need robotid, äkki neid varastatakse? Parem ikka anna inimesele tööd ja las liigutab end massinaga :P

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ei teinud, väga lahked ja armsad olid. Nad ju tegelesid muude kehaosadega ka :)

      Eks kõike saab varastada... Kuniks inimesi jagub, siis muidugi. Aga väidetavalt ei jagu + see on hooajaline töö-

      Kustuta
    2. Huvitav iseenesest, kas siis hooajaline maksab vähem kui võimsama otsa robot? Need on üsna kallid ja ilmselt kodutarbija oma ei kannata seda koormust, mis asutusel vaja. Uudishimu tekkis lausa.

      Kustuta
    3. Tööandjale läheb üks min palgaga töötaja aastas maksma 9372 euri
      Ma ei tea palju tööstuslik robot maksab, aga usutavasti mitte üle 10 tuh. Seega peaks kiiresti ära tasuma

      Kustuta
  6. Irvitan, aitäh kirjelduse eest :)

    VastaKustuta
  7. Olen Lätis. Ükskõik mis veidrused Eesti teeninduses ka on - Läti kõrval need kahvatuvad täiega.

    Ehh. Kirjutamise ajal tuli hotelli personal meid konkreetselt sõimama. Me oleme Euroopaga ära hellitatud ja lihtsalt ei mäleta enam, kuidas oli või võib olla.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Lätist või teenindusest? Teenindus on kohati lihtsalt nõuka. Just käisime peenes restoranis, toit võttis oigama - nii hea - ja teenindus teistpidi oigama. Õnneks oleme me hästi leplikud ja meil on kogu aeg lõbus. Oh kui palju nalja sai sellest, et me pyydsime ise laual küünalt põlema saada :) Siin töötab üldiselt vaid vene keel ja sularaha. Kuid muidu on super tore :)))

      Kustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!