Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

esmaspäev, 23. märts 2020

#postapokalüptiline Sinu elu võimalus. Kodukontorist

leppigem, et elame nüüdsest uues maailmas ja muuhulgas saab reaalsuseks ka õhem struktuur,
Internetist. Banksi
sotsiaalne eraldatus ning kodukontorid.

Ma loen hämmingus, et inimestele ei meeldi selline elukorraldus.  Kogenud kodukontordajana soovitan sul esitada endale need kontrollküsimused. Sul on praegu elu võimalus, privileeg !! Võta sellest 100%.

1.  Kas sa veedad varasema hommikuse/õhtuse tööle mineku ja tuleku aja õues? Jooksed, jalutad, kiigud, mängid lastega lätsu?? Eriti oluline on see hommikul, kuna äratab üles+ lülitab ümber töömeeleolule + sunnib riideid vahetama.
2. Sa oled üle vaadanud oma kodused toiduvarud ja eemaldanud kõik selle, mida on võimalik tarbida töötlemata (välja arvatud puu- ja köögiviljad). Reegel on: kui tahad süüa, siis selleks peab püsti tõusma ja midagi spetsiaalselt tegema.
3. Sa oled aru saanud, et töö tähendus ei ole laua taga istumine vaid konkreetsete ülesannete täitmine. Abiks on näiteks nimekirja tegemine- välistab süüdistused "sa ei tee seal kodus midagi" ja endal on samuti hea ülevaade, mis on ära tehtud.
Jah, sa töötad kodus oluliselt kiiremini ja efektiivsemalt ning saad varem valmis
Jah, sul tekib vaba aega.
Ei, sa ei pea tööd juurde küsima
Jah, sa oled selle vaba aja ära teeninud.
Enne töö, siis lõbu. Sul jääb piisavalt aega meelelahutusteks, kui kõik on tehtud.

4. Vaata üle oma kulud ja pane iga nädal kõrvale see raha, mis muidu oleks kulunud väljas söömiseks, logistikaks, meigile, juuksurile, riietele. Kodus kulub rohkem vett, elektrit, vetsupaberit ja sööki.
Kokkuvõttes, aga, jääd sa plussi. Kontoris töötamine on kallim ( kontrollitud).

5. Sa ikka kasutad aega ratsionaalselt? Sa ei pea igale kõnele vastama. Sul on täiesti lubatud vetsu- ja lõunapausid. Kui on mobiilikõne, siis tõused püsti ja kõnnid ringi. Kui ootad faili allalaadimist, avanemist, siis pesed nõusid, juukseid, kastad lilli?
Kui teed loomingulist tööd, siis parimad mõtted ei tule laua taga, vaid liikudes. Kuni õue lubatakse, kasuta seda võimalust.

6. Kas su lähedased saavad aru, et sa töötad. Eriti praeguses koduõppeolukorras. Lapsed ja elukaaslased on lõbustatud ja mitte keegi ei sega sind?
7. Kas sa oled kontrollinud milline on su taust. Juhuks, kui mõni kolleeg tahab videokõne teha? 

8. Kas oled enda külge kinnitanud sammulugeja või aktiivsusmonitori? Oluline pole mitte sammude arv, vaid see, et kasutad sulle sülle langenud privileegi ja võimalust sajaga ära. Tee pilatest, plieesid, kätekõverdusi, mida iganes soovid. Liigu. sa oled kodukontoris!!! Varsti on see läbi.

9. Kui oled eluaeg töötanud avatud kontoris, siis tunned end kindlasti üksikuna. Ma tuletan meelde, et on olemas selline suurepärane asi, nagu raadio. NB! see peab olema valjusel, et sa kuuled mängimas, aga ei kuule, mida. Eriti praegu, kui iga 5 minuti tagant tulevad rindeuudised.  Ja vihjeks veel, et selle nädala lõpuks on suur osa meist olnud 2 nädalat karantiinis. NB! mina ei ole arst, ega viroloog.

10. Mina ennustan, et nii jääbki. Need juhid, kel varem oli paranoia kodukontori osas, näevad, et see töötab väga hästi, on tööandjale soodsam ja et töötajate arvu saab seeläbi kärpida, sest efektiivsus kasvab kordades. Seega. Investeeri varustusse. Mugav tool, suur ekraan ja hea valgustus. Seadus lubab sul seda kõike küsida ka tööandjalt.

4 kommentaari :

  1. Kõigega nõus!

    Eile just mõtlesin kulude osas, et ammu pole olnud sellist head seisu enne palgapäeva :) Ja kui ma oma õnne jagasin sõbrannaga, siis ta siiralt imestas, sest tema oli investeerinud toiduvarudesse ja tõsiselt. Loodan, et see oli esimse nädala paanika.
    Samas tarned ja nende vettpidavus eksole. Ma olen hakanud vaatama osade kaupade osas, kust neid sisse tuuakse.
    5. punktiga on mul veel probleeme, on alati olnud. Mingid süümekad tekivad. Nagu oleks see ok kui sa rahulikul päeval kontoris teed 6 kohvipausi ja loed lehed läbi aga kodus ei ole ok kui sa koeraga pooletunnise ringi teed.

    Tead, millest ma enim puudust tunnen? Ma tahaks minna kohvikusse ja lubada omale üks rammus kook kauni kohviga. Ehhh.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. onju, eks see ongi nagu Tom Sawyeri planguvärvimisega. Kui sul on VÕIMALUs, siis on see super, aga kui on KOHUSTUS, siis häirivad kõik asjad.
      ma nii vihkan poeskäimist ja enne kriisi tellisin e- poest. Nüüd mõtlen iga päev, et võiks poodi minna, aa ups, ei tohi...

      Kustuta
  2. Nõus. Ei saa rõhutamata jätta, et "Commercial real estate" saab räigeima hoobi kui ükski teine sektor - firmade kontorivajadus väheneb drastiliselt! Samas kontoreid saab korteriteks ümber ehitada, paljude tippfirmade kontorid väga magusates asukohtades.

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!