Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

neljapäev, 12. märts 2020

#kriis päevakajaline

mulle nii meeldib see suhtumine
MINA töötan kodukontoris ja võtan ka lapse koolist ära, kuniks olukord rahuneb, sest toitu ja ravimeid saab tellida.

sest müüjad, logistikud, komplekteerijad, rekajuhid, kullerid, meedikud... on ju teatavasti immuunsed ja perevabad.



Ja teine tore steitment. Lapsed jäävad koolist koju.
Mulle selgitati, et e-koolis kaudu antakse lastele siiski ülesandeid, aga rohkem kui 1 ema on facebookis kurtnud, et
....Ei taha mõelda kuidas laps peab iseseisvalt kõigepealt koostama valguse murdumise rakendusliku sisuga osaülesanneteks taandatavaid kompleksülesandeid ( põhikooli füüsika õppeprogramm 8 klass) ja siis järgmisena võtab iseseisvalt käsile keemias õppeprogrammi: Happed ja alused – vastandlike omadustega ained ning plaanib ja teeb ohutult lihtsamaid keemiakatseid, mõistab igapäevaelus kasutatavate kemikaalide ja materjalide ohtlikkust ning rakendab neid kasutades vajalikke ohutusnõudeid....
Kas keegi oskab mulle selgitada, miks meie "e- riigis" pole endiselt kõik õppetükid juba täna youtuubis. Ja jooksvatele küsimustele saaks õpetaja vastata ju skypes. Kas täna ja praegu poleks viimane aeg see ära teha, enne kui kõik koolid kinni pannakse... Et ka taudivabal ajal ei peaks lapsukesed öösel kooli minema. Kool on ju nii eelmine sajand. Industriaalühiskonna jäänuk?


Paanika nakatab. Alles eile rääkisin vanematele kirglikult, et mul on iga jumala päev võimalus nakatuda entsefaliiti või borrelioosi. Mida koroona...
Täna, nähes järjest sotsiaalmeedias videoklippe tühjadest eesti poodidest..
tegin e- coopis tellimuse. Igaks juhuks. Mul on küll kõike, aga...
Ma olen sellest põlvkonna laps, kus poed olid tühjad ja siis kui sai, siis tuli osta. Mu vanematel on endiselt alles erinevaid tekstiile. Toonased seebid ja viinad on kahjuks vahepeal otsa saanud.
Leiba, kohupiima, juustu oskan ma teha. Lõket ka. Sokke oskan kududa ja pluusi õmmelda.

tegelikult ei ole naljakas.
Üks idioot otsustas võrkpalli mängida. Ja täna võib tulla teade, et Saaremaa pannakse lukku.

6 kommentaari :

  1. Sa unustasid oma postituse alguses arstid ja medõed ära, aga noh nemad on ju ise kõiki riske teades oma elukutse vabatahtlikult valinud nagu ka professionaalsed sõdurid. Enamus meist ei mõtle elukutse valikul milliseid äärmusolukordi võib ette tulla. Kui juba valitud siis tuleb lõuad pidada ja edasi teenida ;)

    VastaKustuta
  2. "Päästeameti" soovitust varude soetamise asjus ikka olete lugenud ;)
    https://lugejakiri.ee/tahtis-paasteamet-soovitab-7-asja-mida-kriisiks-valmistudes-kindlasti-koju-varuda/?fbclid=IwAR0yWYrm3dqVwv-LLidavZVOXqqDXdTCyPObm9ExxOwK3BGSvjW-OoDPRQg

    VastaKustuta
  3. Mina isegi lugesin neid ja emale maale selle järgi ostsin natukene. Meil oli just kontoris viiruse teemaline kõne. Asjalik. Kolleegide asukohamaade updeit. Mulle jõudis lõpuks kohale kaks asja - küsimus pole “kas” aga “millal” ja see in tuleproov kõigile meile teemal “vaata oma ninast kaugemale”.
    Täpsustuseks - yks kolleega on Itaaliast, Milaano külje alt. Kui juba arstid (kes pole veel haiged) pravad tegem triage’i vanuse baasilt, siis ei ole enam süütu asi ja paanika.
    Asjalikest materjalidest on siiani silma jäänud see, saab vaid nõustuda:
    https://www.facebook.com/100010898082566/posts/1036079663431960/?d=n

    VastaKustuta
  4. Minul on 8. klassis õppiv laps, kes on täpselt nii laisk ja lohe, kui tema vanuses lastakse olla. Aga ta oskab lugeda ja guugeldada ja inglise keelt ja teistega suhelda. Sellest tulenevalt ei tea me abikaasaga ka siis, kui laps on puudunud hetkel, mil teised õpivad uut osa, mida nad seal koolis õpivad või et üldse uut osa läbi võeti… sest laps õpib ise ja saab hea hinde (erandiks matemaatika, seda ta käib kindluse mõttes küsimas, ikka hea, kui kodus matemaatikaõpetaja omast käest võtta on).

    Ma ei usu elu seeski, et ükski mõtlev õpetaja suunab lapse e-õppel olemise ajal tegema keemiakatseid või õppima midagi nii keerukat, mida keskmine kolmeline iseseisvalt õppida ei suuda. Arvatavasti tuleb pärast karantiini lõppu koolitööd väheke kontsentreerida ja mõned vähemolulised asjad õppimata jätta, aga tegelikult on materjalides reeglina päris suur lõtk külmapühade ja gripilainete puhuks sees. Hetkel on vist tähtsam see, et inimesed vales kohas ei aevastaks, kui see, kas kakskordkaks on teiseks juuniks peas.

    VastaKustuta
  5. Tegelikult kaitseb ka müüjaid jt, kes ei saa end töölt lahti võtta, see, kui teised vähem omavahel haigusi levitavad.

    Automaatkassad võimaldavad ehk ka osal müüjatel koju jääda.

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!