Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

neljapäev, 19. märts 2020

#kriis vandenõud

pilt on internetist varastatud
Alustame hoiatusest, et see on blogi. Ei ole ei ametlik, ega ka mitteametlik infoallikas. kõik mis kirjas, on väljamõeldis ja jama. Ja kommentaarides võib rahulikult kurta, viriseda. Ainus, mis on keelatud- minu kritiseerimine :) :) siis blokeerin ära.

Esimene vandenõuteooria. Mingil mulle teadmata hetkel on mind röövinud tulnukad ja eemaldanud pool mu ajust.
Ma kirjutasin mõni aeg tagasi, kuidas ma ei suuda ilma mehe abita sisse lülitada telekat.  Eile mõtlesin, et praegused apelsinid on sellised nirud. Teeks mahlaks,
Võtsin oma udupeene köögikombaini, leidsin ainsa sobiva augu, millesse see kaadervärk sobitus. Fikseerisin kannu. Panin pistiku seina. Ja.... õigus!!! Masin ei hakanud tööle.
Kui kass poleks lähedal olnud, oleksin kõvasti ja südamest vandunud.
See jublakas on meil eraldi juurde ostetud, seega pole selle käsitlemist ka juhendis kirjas. Mind siiralt huvitab, millise IQ tasemega koduperenaine on erinevate kodumasinate väljatöötamise sihtgrupiks? Mina jään ilmselgelt allapoole seda piiri.

Tuli siis mees koju. Muterdas ja selgus, et turvalisus, turvalisus. Selleks, et masin tööle hakkaks on vaja lisaks paigaldada selle protsessi jaoks absoluutselt mittevajalik kauss.


Ma näen suurima rõõmuga, et tüübid, kes valvasid Poola piiri enne EL-i, on endiselt elus, terved ja valmis täie professionaalsusega oma kodumaad kaitsma.
Kui ma just eile?? üleeile?? paar tundi tagasi? ( appi, sündmused ja olukord muutuvad nii kiiresti) juurdlesin, et kas suurem risk on lõuna- või põhjapiir, siis praegu on vastus käes.
Ootame pisut, kuni Venemaa veel nõrgeneb ja tekitame Soome-Eesti vahele maismaapiiri. diil?

Ja nüüd teine vandenõuteooria. Ma tean, kes on koroona taga. Meie praegune valitsus. Tuletage meelde selle koalitsiooni algust. Praktiliselt kõik soovid ja unistused on täitunud: piirid on kinni, eestlase koht on kodumaal ( tõsi, praegu on erandiks Soome ja Läti), iga löök pole perevägivald-olge sõbralikult kodus; praegu on aeg teha lapsi- abordikeeld; võtta kõvasti laenu ja alluda vastuvaidlematult targemate inimeste käsklustele.
Kes tahab panuseid panna, kui suur on nende inimeste osakaal, kes nagu mina, on mures. Sest ajutised lahendused on kõige püsivamad. Majandus aeglustub ja meie valikud muutuvad ahtamaks.
Ja kui suur nende oma, kes tunnustavalt pead noogutavad. Just kõva kätt meil oligi vaja?

Ma tahaks sügavalt kummardada ka Tallinki ees, kes on kiirelt reageerinud ja leidnud uue täitmata nišsi ja turu nõudluse.
Samas, eile ei näidatud AKs spordiuudiseid. Ma pole neid küll kunagi vaadanud. Aga meil on täna sadu tuhandeid inimesi, kes pole harjunud olema kodukontori-õppel. Ja söövad end praegu stressist ja igavusest paksuks.
Kui muud ei leia, siis võtke kasvõi Martin Kõrv ja näidake inimestele, kuidas on võimalik sportida 2 ruutmeetrisel pinnal. veenge inimesi, et pole halba ilma, vaid on valed riided. Ja kirjutama peab tõesti laua taga, aga lugeda ja telefoniga rääkida saab õues. Ja meil on sadu metsaradasid, matkaradu, mis on endiselt inimtühjad. Ja linnas on inimtühjad mänguväljakud ning väli-spordinurgad (või mis nende ametlik nimetus on?)

Mees tõi mulle nimepäevaks puuvilja ja kooki. Käis poes. Ja siis sain aru, et samal ajal, kui mina teen siin karantiini- ei käi poes, ei kohtu inimestega. Siis vähe sellest, et ta käib iga päev kontoris tööl. Ta käib ju endiselt iga päev lõunat ostmas/söömas.
Nagu väiksed lapsed.
Andsin talle desovahendi kaasa ja tänasest saab kaasa ka lõunasöögi.
Mis taas on pseudotegevus, kuni tema kolleegid karantiinivabalt jätkavad...:)


20 kommentaari :

  1. Sama hirm siin. Ajutistest lahendustest püsivamaid pole olemas ja sellele on kõhe mõelda.

    VastaKustuta
  2. Ma loodan küll väikest viisi selle peale, et see valitsus on populistlik. Kui inimestel on esimene ähm ja elevus möödas, viiruse kohaolu muutub harjumuspäraseks ja piirangud ei ole enam huvitavad, tekib ka nõudlus teistsuguse poliitika järele. Ja vaevalt nad vaadetele populaarsuse ohvriks toovad, kui neil üldse mingeid vaateid on.

    VastaKustuta
  3. ja konjunktuurist: vaatan diagonaalis uudiseid ja juba eilsest peale hakkas uudiste esilehtedele peale koroona ka muud materjali tulema. Täna veel rohkem.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma ei soovi vist hetkel mitte midagi muud, et kui see kõik saaks juba läbi ( ja sellest ei saaks uus normaalsus)

      Kustuta
  4. Nii hea lugeda selliseid huvitavaid väljaütlemisi , palju parem kui FB libauudiseid lugeda … Kohe teeb tuju heaks, aga ka mina ootan, et saaks juba läbi ... sest mina ei tunne ühtegi kes oleks päriselt haige ja ei tunne minu tuttavad kedagi olen küsinud .. annaks jumal et neid ei tulekski .. aga aega on veel ainuke lohutus et Hiinast pole enam midagi hullu kuulda, pigem vastupidi … aitäh sulle toreda postituse eest..

    VastaKustuta
  5. Inimtühjadest matkaradadest niipalju, et ma pole kungi näinud selles kohas: https://goo.gl/maps/1edpAhseugSa575n6 autosid seismas (ma ikka sõidan sealt aeg-ajalt mööda). Täna oli 4 autotäit k.a.lapsed ja koerad.

    VastaKustuta
  6. No näedsa, hakkab looma. Mäletan, et kui aastake tagasi? kaks? aeg lendab! – ühesõnaga, kui mitmes blogis, mida lugesin, kommentaariumiteemalised arutlused käisid, olin mina pea ainuke kommentaariumi-sõnavabaduse vastane. VVN vist ka. Seetõttu loen praegu rõõmuga, et „ainus, mis on keelatud - minu kritiseerimine, siis blokeerin ära.” Just nimelt. Kui käituda ei oska, blokk peale. Demokraatia blogisabas on ülehinnatud.

    Aga teemasse ka – mullegi teeb “uus normaalsus” muret. See vana hea konna ja tasapisi kuumeneva keeduvee näide, eks ole.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. kuulge, kui me siin overtoni aknast räägime, siis see vesi on kuumenenud juba AMMU, see ei ole kuidagi koroona ajal hakanud. EKRE ja Trump olid alguses pigem naljanumbrid.

      Kustuta
    2. ... ja praegune kriis on enam-vähem selle vastand, äkiline muutus, kus suur osa inimesi on oma elu paariks nädalaks või kuuks ootele pannud. On ebareaalne eeldada, et nad selle niiviisi ootele jätavadki, eriti kui sissetulekud ära kukuvad.

      Kustuta
    3. Jah nõus. Mulle lihtsalt tundub, koroona/kriis/eri annavad legaalse võimaluse ja ettekäände viimase sammu tegemiseks

      Kustuta
    4. Ma jagaks õudusttekitavat pilti Itaalia ja Hiina nakkuskõverate võrdlusest (BBC live uudisvoos 9:38) Paraku on mul kuri kahtlus, et erinevuse põhjustab suuresti autoritaarse ja demokraatliku riigikorra erinevus. Ühes sunnitakse püssitoruga sõnakuulelikkusele, teises käituvad inimesed nii nagu ise paremaks peavad, olemata samas piisavalt informeeritud. Mitte et ma sooviks karmi rusikat, aga mõttepausi tekitas küll ;)

      Kustuta
    5. Kuigi selle püssitoruga sõnakuulelikkusega sundimisega süsteemis surevad nad jälle muidu varem ära: eeldatav eluiga on Hiinas üldiselt umbes 8 aastat lühem kui Itaalias. Arvestades, et valdav osa koroonahaigusse surnuid olid Itaalias 70+ vanuses, siis Hiinas oleks nad selles vanuses võinud nii või teisiti surnud olla (eeldatav eluiga on seal 76,25 aastat).

      Kustuta
    6. vabandust: eeldatava eluiga vahe pole neil kahel riigil mitte 8, vaid 6 aastat (ja mõni kuu).

      Kustuta
    7. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

      Kustuta
  7. Enda blogis olen kriitilised kommentaarid üles jätnud. Neile vastamine nõuab natuke rohkem ajutööd, et kriitikat peidetult naeruvääristada. Samas tuleb tunnistada, et vahel on kriitika põhjendatud, ka siis ei leia, et peaks kustutama.

    Vanemad teatasid, et viimastel päevadel on Mustamäe metsaalustel jalgteedel tavalisest hulga rohkem rahvast. Toronto trend: ühistransat vähendati, sest sõitjaid napib. Ma ei saa loogikast aru, vist muretsevad et muidu polegi inimesed bussis piisava tihedusega, et koroonale soodsaid levikuvõimalusi pakkuda.

    Argimõistus kipub mul ikka veel blokeerima viiruse ekspertide ennustust, et esimene laine kestab suve keskele välja isegi kui kasutusele võetakse karmid "sotsiaalse distantseerumise" abinõud. Kardetavasti tähendab see ka rahvusvahelise lennuliikluse seisukohast pikka pausi. Eks näis, kas Jaanipäeval peab ookeani taga lõket tegema või pakub Eesti riik väliseestlastele erandkorras võimaluse rahvuspüha kodumaal veeta :D

    VastaKustuta
  8. Mina aga tahaks elada aastas 2030 ja vaadata filmi "2020" või "Koroona. Esimene kevad" või miskit sarnast. :) (Ma loodan, et filmikunst kui selline ikka säilib.)

    VastaKustuta
  9. (link läks pahasti, panen uuesti)
    Vaatasin just (itaaliakeelset) artiklit Itaalias covid19 kätte surnutest - jep, surnute keskmine vanus on 79.5, ühesõnaga, nad surid Hiina keskmisest oodatavast elueast kolm ja pool aastat vanemana.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. see kõik on siis selle puhuks, kui autoritaarsuse vaimustus liiga suureks läheb.

      Kustuta
  10. Martin Kõrv võiks valitsuse otsusega kohustuslik olla, just ükspäev kuuulasin ja no alati toob muige suule.

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!