Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

teisipäev, 17. september 2019

Elu suurimad saladused vol 2

Vaatan Austraalia MKR saadet ja ei saa aru. Kuidas on võimalik, et kõik osalejad elavad oma majades. Nende hooaaegade jooksul on vist korra olnud, et tegemist oli linnas, korteris elava paariga. Kas oma maja omamine on konkursil osalemise tingimus? Või ongi Austraalias kõikidel omad majad?


Kui ma tahaksin oma jalgadele määrida Liotoni, Bepantheni, Voltareni ja tavalist niisutavat Nivead. Siis millises järjekorras peaks seda tegema?. Samal teemal veel. Kui pea hakkab valutama, kuna nina on kinni. Kas siis peaks võtma nohu- või peavalurohtu, või mõlemat?
(Btw, suur tänu KK. No sweat kapslid on imelised )


Kunagi oli mul Baltikas käpp sees ja siis edastasin selle soovi, aga asi on jälle käest läinud. Miks, pagana pärast, trükitakse hooldusjuhised sildi ÜLEMISELE servale, st ma ei saa seda teoreetiliselt ära lõigata, kui tahaksin rõivast vastavalt juhistele ka tulevikus töödelda. Või on normaalsetel inimestel kataloog: punane seelik: triikimine X kraadi, pesemine Y kraadi????
Eriti " armas" on, kui need sildid peab külge jätma läbipaistvatel õhulistel toodetel ( mis omakorda vajavad ka üldjuhul erikohtlemist).

11 kommentaari :

  1. Tore, et toimivad!
    Ma mõtlen sama ameeriklaste kohta, hiigesuured majad oleks nagu must have.
    Ja krediitkaardid. KAs nad üldse deebetkaarte ei kasuta või?

    VastaKustuta
  2. Austraalias on maad palju, puudub vajadus kõrgustesse ehitada. Sellepärast ongi seal väga palju eramaju. Muidugi on linnades ka korterelamuid ning elatakse ka neis (see Melbourne'i korter, kuhu meid sel ühel korral sisse lasti, oli nimelt hästi CBD ehk südalinna külje all, CBD-s eramaju polegi). Tundub ka, et saates osalevad pigem edukamad inimesed ja need saavad endale maju lubada.

    Aga eks leidub Aussiski vaesemaid inimesi. Viimases hooajas oli ju ka vaesemast perest pärit võistluspaar (vennad usklikud).

    Majas on ka mugavam võõrustada, kuna restoraniala saab püsti panna hoovi. Väikses korteris ei oleks lihtsalt piisavalt ruumi, mistõttu võib-olla neid kandideerijaid tõesti saatesse ei võetagi, peab ju videotiim ka kuhugi ära mahtuma, et saade üles võtta ja milleks endale teadlikult sobimatuid tingimusi organiseerida?

    VastaKustuta
  3. Valglinnastumine, majad eeslinnades - üsna loomulik elulaadi osa jah. Krediitkaart on eelistatum variant, kuna selle kaudu teevad pangad ja muud firmad omad järeldused kodaniku majandusliku võimekuse/usaldusväärsuse kohta ja vastavalt on siis lihtsam ja odavam soetada maja, auto, vajadusel võtta muid laene jne.

    VastaKustuta
  4. MKRi kohta olen lugenud, et paljudel juhtudel polegi kodurestorani puhul tegemist võistlejate kodudega, vaid mingi suvalise salvestuse jaoks renditud majaga.

    Krediitkaart on USAs jah elu alus. Sul peab olema credit history, ilma selleta ei saa sa pangast absoluutselt mitte midagi. Eestlane, kes krediitkaarti põhimõtteliselt ei kasuta, oleks nende jaoks asi, mida lihtsalt pole olemas.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Absoluutselt tõsi, krediitkaart on USAs elu alus. Mina olin siiani justnimelt “asi, mida polnud olemas”, sest pole põhimõtteliselt krediitkaarti kasutanud. Pole tarvis olnud, ja ei ole praegugi, aga sellegipoolest otsustasin hiljuti “usaldusväärsete kodanike” sekka astuda, tegin krediitkaardi to build credit history, nagu nad siin ütlevad. Maksan sellega igakuist sümboolset summat (telefon).

      Kui kedagi peaks huvitama, siis siin on üks kasulik artikkel teema kohta: https://www.magnifymoney.com/blog/building-credit/build-credit-with-10-a-month-on-a-secured-card714882391/

      Kustuta
  5. Ma ei tea, mis saatest jutt, aga telekasse ju valitakse sellised, kes saate formaadiga sobivad. Ei saa ju mingis ühetoalises pugerikus saadet filmida. Jalgade määrimisel otsusta, mida soovid "ravida", seda ka määri. Liotin on raha kulutamine, veene geeli manustamisega ei ravi. Sama lugu olevat liigeste valuvaigistavate määretega, ei toimi naha kaudu. Sildid rõivastele on tõesti tüütud ja pakk muutub üha tihkemaks. Samas on väga üksikud esemed, mille puhul vaja hooldamist teada. Kui ostad asju, mida pesumasinas pesta tohib, siis pole hullu. Olen pesnud nn ainult keemilise puhastuse mantlit mitu korda ja midagi ei juhtunud. Triikimisel on mõttekas juhinduda kainest mõistusest igal juhul. Ja veel üks asi, krediitkaart peab olema muidu ei võeta sind tõsiselt :)

    VastaKustuta
  6. Kui pea nohust umbes, siis võib paratsetomool aidata. Nina läbilaskevõimet parandab soolvee ninna tõmbamine.

    VastaKustuta
  7. Mõnedes MKR osades on osalejad ise ka tutvustanud, et nad on kellegi sugulase või sõbra aias/majas oma kodurestot tegemas. Ehk siis vist siiski ei ole maja saates osalemiseks oluline komponent :D

    VastaKustuta
  8. Ma lõikan sildid ära, kui nad mind segavad, ja pesen asju näo järgi - puuvillast trikotaaži nagu ikka puuvillast trikotaaži, siidi nagu ikka siidi jne. Kui mõnel asjal on erijuhised (pealtnäha nagu tavaline viskoosdress, aga nõuab käsipesu), siis jäävad need oma erilisuse tõttu meelde (aga võib ka juhtuda, et ignoreerin teadlikult. Eriti "dry clean only" silti, ma ei ole mitte midagi kunagi keemilisse viinud).

    Deebetkaart - olen aru saanud, et see on lääne pool suht uus nähtus, nii et nad ei oska sellest veel maksevõime kohta järeldusi teha. Umbes et normaaalne inimene maksis tšekkidega, kui just mitte sularahaga, kellel üldse mingi kaart oli, oli krediitkaart (mis siis omakorda näita, et nää, sulle antakse krediiti, no me julgeme sis sind usaldada ka).

    Korra noorest peast, kui veel Euroopas piirikontrollid olid, tahtis piirivalvur Poola-Saksa piiril teada, kas mul on ikka piisavalt raha, et riiki siseneda. Tahtsin talle oma sularahanatukest ette näidata, aga selle käigus libises pangakaart, see tavaline deebetkaart rahakoti vahelt nähtavale. Mispeale piirivalvur viipas meid kohe edasi: nähtavasti pidas ta seda krediitkaardiks, seega rikkuri tunnuseks. Mul oli selle kaardi peal tol hetkel vist 5 eesti krooni, võimalik, et ka miinus viis, kui näiteks õppelaen oli maha läinud ja raha arvel selle jaoks liiga vähe.

    VastaKustuta
  9. Notsuuuu, me oleme jälle ühtekad =), seekord siltide osas. Sildid lõikan ära, pesen asju “näo järgi”, erilised jäävad meelde, keemilise puhastuse ähvardust eiran.

    VastaKustuta
  10. Nina kinni + peavalu = Sudafed.

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!