Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

neljapäev, 26. juuli 2018

Seriaalispikker

Praegu jookseb telekast kaks suurepärast seriaali: Victoria ja Katariina.

Kuna ma enda jaoks kaevasin välja, kes on kelle poeg-tütar või õde, siis jagan ja salvestan selle siia.

Ehk siis Jelizaveta on Peetri tütar ja see, Peeter III kellele Katariina naiseks anti, on Jelizaveta õepoeg.
Väike poiss, kes oli vangis, on Jelizaveta isa poolvenna tütre tütre poeg. (skeemil kirjas valitsemisajad)

Nii Poldarki kui ka Võõramaalase tegevus toimub Elizaveta  ja Katariina ajal. Inglismaal olid sel ajal troonil Georg II ja III. Cullodeni lahing oli 1746, ning prantslased hakkasid revolutsioonidega müdistama 1789

Victoria oli võimul 1837- 1901
Venemaal oli samal ajal Nikolai I (1825-1855), Aleksander III (1881- 1894) ja Nikolai II (1894-1917)
Nikolai II abikaasa Aleksandra Fjodorovna (vene keeles Александра Феодоровна, enne abiellumist ja õigeusku ristimist Victoria Alix Helena Louise Beatrice von Hessen und bei Rhein, oli Victoria teise tütre Alice tütar, ehk siis Victoria lapselaps.

Lenin sündis teatavasti 1870 ja samal ajal tekkis ka Kolmas Prantsuse  Vabariik. Eestis algas ärkamisaeg- Jakobsonid, Hurdad jne.

Victoriat vaadates mõtlen ma alati, et kas ei ole imeline, kuidas ühel inimesel on nii suurepärane saatus. Elas pikalt, tervena. Oli ilus (seriaali järgi otsustades), tark, õnnelikus abielus. Sai olla monarh ajal, mil maailm muutus....

9 kommentaari :

  1. Vahel ma mõtlen, et misjaoks ma neid blogisid loen, aga siis tuleb jälle ette mõni selline mõte, nagu sinu lõpulõik, üdini positiivne.

    Vaat, et teagi miks, aga see oli lausa ootamatult positiivne. Ju siis oma mustade mõtete vahele oli ootamatu. Ajas lausa mustad mõtted laiali. Aitäh! :)

    VastaKustuta
  2. Victoria seriaal on minu lemmik. Ma väga ei ole uurinud kui faktitäpne see on aga siiski on imetlusväärne kuidas sel ajal maailm arenes ning kuidas noorel naisterahval üldse õnnestus sel ajal troonile saada ja jääda ning veel edukalt valitseda (ja peret/lapsi omada) ... Võimas naine.

    VastaKustuta
  3. Victoria ei olnud päris elus pooltki nii kaunis kui selles seriaalis, aga eks ilu ole vaataja silmades :)
    Peale Alberti surma elas 39 aastat leinas ja kandis vaid must :(
    Kui veel ei ole näinud, siis soovitan soojalt vaadata ka filmi 'Victoria & Abdul' mis jooksis eelmisel aastal kinodes.
    K

    VastaKustuta
  4. Sellist seoste loomist loeks muudkui veelgi. Tobe tunnistada, aga ikka kipub meelest minema, et möödunud ajajärkudel oli ju ka maailmas kõik seotud ja otsapidi ühenduses.

    VastaKustuta
  5. meile toodi Victoria suguvõsa koolis näiteks hemofiilia pärilikkusest. ilmselt siis, kui bioloogiatunnis geneetika mängu tuli.

    VastaKustuta
  6. No maailma jaoks võis ta leinata, kuid tal olevat olnud isegi mitte lihtsalt armulugu, vaid ametlik, kuigi salajane abielu oma ülemteenri või sekretäriga või kes tan'd seal oligi. Lesk või mitte lesk, kuninganna või mitte kuninganna, eks naisterahval ole ka omad vajadused ;D

    VastaKustuta
  7. No kes see enam täna teab , kuidas päriselt oli. Suur osa päevikutest on hävitatud / kadinud ja kui ka poleks. Alati on minu tõde, sinu tõde ja tegelikkus :)

    Filmid on ikkagi head :)

    VastaKustuta
  8. Pühapäeviti jooksis brittide ajaloosaade, kus räägiti valitsejatest läbi aegade ja ponnistustest, mis troonile pääsemisega ning järeltulijatega seoses tehti. Ma ei tea, kas see järelvaatamises enam on. Saatejuht oli ajaloolane, väga põnev vaatamine. Näidati lausa pesuesemeid arhiividest jms :)

    Praegune brittide talusaade (taas pühap) on samuti Victoria-aegne. Eile nt pidasid jõule ja räägiti, et just Albert oli see, kes brittidele tutvustas jõulukuuske.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Esimene oli siis see
      https://etv.err.ee/listing/dokumentaalfilmid/koduseinte_saladused/uldinfo

      Ja teine jookseb praegu
      https://etv.err.ee/listing/dokumentaalfilmid/elu_victoria_ajastu_talus/saated#?page=1&pagesize=20&phrase=&from=&to=&path=dokumentaalfilmid%2Felu_victoria_ajastu_talus%2Fsaated&showAll=false

      Kustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!