Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

esmaspäev, 14. november 2016

No ikka juhtub vahel

Ülemusel suvekummid all, palub, et laena nädalavahetuseks autot, tahaks maale minna.
Eelmisel korral, kui ta autot laenas, keeras ta mu käigukasti pekki. Aga no ikka juhtub, ja firma auto, mis mul ikka keelata.

Esimese kõne saan laupäeval.
Olen parasjagu metsas, kui inimene helistab: ma kaotasin su auto võtme ära. Kühveldasin lund ja kusagil seal hangede all, enne kevadet ilmselt enam üles ei leia.
Et kas mul on tagavaravõti.

Vastan, et kindlasti, aga ma pole kindel, kas kodus või kontoris. Jõuan peale lõunat koju, siis vaatan ja annan teada.

Paanikas ülemus on vahepeal linnast väljas elava sekretäri saatnud kontorisse vaatama, ega seal võti pole. Helistanud sealkandis elavale müügiesindajale, et äkki tolle autos on midagi, mis võimaldaks sisse murda...

Jõuan koju ja kodus on tagavaravõti. Sõidan taksoga bussijaama ja panen võtme cargosse. No mida muud mul laupäeval ikka teha on ju. Ja inimest metsa ju ei jäta.

Pühapäeval tuleb järgmine kõne. Võti käes, aga patarei tühi.
Autoaabi, tuleks sinna metsa appi küll, aga selleks peab autos olema hooldusraamat.


Aga palun, ütlen mina, ava partatšok, tõmba seal väiksest nöörist sahtel lahti ja võta.

See sahtel on täiesti tühi, vannub ülemus (tal on sama marki auto).
Terve pühapäevaõhtu olen paanikas.
See pole ju lihtsalt võimalik, Kes ja miks peaks ära varastama mu hooldusraamatu. Ainus koht, kus ma auto olen silmist lasknud, on teenindus.

Esmaspäevahommikul teen sinna esimese asjana kõne. Muidugi ei ole neil mu hooldusraamatut,

Autooabi jääbki kutsumata, aga ülemus on siiski niipalju powerit võtmest välja pigistanud, et jõuab Tallinna ja annab mulle auto tagasi.
Avan sahtli, ja esimene asi, mida ma näen... hooldusraamat.

No ikka ju juhtub.

6 kommentaari :

  1. päris hirmus...
    aga kui alluv oleks selline? ei, alluv ei saa selline olla.

    VastaKustuta
  2. Mis imeelukas on hooldusraamat? Ma ei tea, et mul ühelgi autol see olnud oleks. Autoabi päris kindlasti ei tunne selle vastu huvi, ma olen neid kasutanud igasugu asenditest ja küll oma raha eest ja küll liisingulepingu osana ja no ausalt, iial pole küsitud ja miks nad peakski.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. mul jälle pole olnud autot ilma hooldusraamatuta?!?
      ja mul on autosid päris mitu olnud. Seal on kirjas mida on tehtud ja millal on järgmine hoolduse aeg. Kuigi seda viimast ütleb moodsam auto ise.

      Kustuta
  3. Aga üldiselt annavad sellised seigad elule nii värvi kui rõõmu. Värvi, et on, mida jutustada ja mäletada. Rõõmu, et ülejäänud nädalavahetused ei ole sellised. Ja ehk tänu sinu talverehvides autole jäi ülemus või mõni kaasteeline ellu? Mõtle positiivselt! :)

    VastaKustuta
  4. Järgime kord autot üle andes, "kaota" oma telefon :)

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!