Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

neljapäev, 18. august 2016

Vihapostitus blog.tr.ee

Ma ei saa aru. Lihtsalt ei saa.
Olen nüüd mingi ajaperioodi jooksul üritanud sinna lisada kolme blogi. Nii wordpress, kui ka blogspot. Ja see ei õnnestu.
Küll ei leia tunnuskoodi üles. Küll läheb blogi feed valesti kirja nt topelt. Ma näen seda, aga ise ju muuta ei saa.
Kirjadele keegi ei vasta, olen kirjutanud kõikidele lehe servas olevate aadressidele....

Ma saan aru, et eraasi ja omaniku raha ja tema probleem, kui ei oska populaarset saiti tööle panna.
Aga miks ometi?

Kui tihe see kirjavahetus siis ometi on, et vastata ei jaksa. Kui palju on tehnilisi probleeme, et neid lahendada ei suuda.
Miks ei taha inimene saada rikkaks. Sul on käes varandus- kontaktid. Reaalne raha. Pane see ometi teenima.
Ükski su konkurentidest pole suutnud sama taset saavutada. Aga äkki homme suudab. Ja siis on juba hilja.

ja teisalt on huvitav, et keegi teine saitidest ei ole blog.tr. ee nõrkusi ära kasutanud. Sealt kopeerinud parima praktika ning hoopis ise reklaamiraha endale korjanud.

Miks see mulle korda läheb? Sest ma endiselt, lisaks feedlyle kasutan seda keskkonda. Seal on mugav vaadata kommentaare ja teha blogiliste.  Tahan või mitte, sealt tuleb mu blogisse suurim liiklus ja mul on väga kahju, et uued ja alustavad blogid ei saa sama kanalit kasutada.

Valiks rõõmuga alternatiivi, kui see vaid olemas oleks.



Õnneks on elu tasakaalus. Sain hiljuti smsi, et võitsin 2 miljonit. Kas pole tore! Seda enam, et ma pole iial mingist loteriist osa võtnud ja maailma miljardite telefoninumbrite seast just mind välja valiti....:)

13 kommentaari :

  1. Ma olen aru saanud, et seda saiti ei haldagi keegi enam. Ta lihtsalt on ja tiksub, aga pole kedagi, kes reaalselt su keabekirju loeks või probleemidega tegeleks. Omanikel kadus huvi. Samas on huvitav tõesti see, et selline surnud sait on endiselt popim ja välja söönud mitu uut üritajat.

    VastaKustuta
  2. Ma ei ole aru saanud, mille alusel blogid sinna esilehele ilmuvad ja kuidas nt top 100 nimekirja eesotsas on mõned üsna tundmatud blogid. Aga mullegi meeldib blogtreel silma peal hoida, just lootuses uusi huvitavaid tulijaid avastada.

    VastaKustuta
  3. Mina jälle ei saanud sealt kunagi ära. Keegi lisas kui oli miskine võistlus ja mulle ei meeldinud seal rippuda. Ja no ära enam ei saa. Oli küll nii, et pidid mingi nipiga autoriseerima, et nad teaksid, et see on ikka sinu blogi ja sul on õigus eemaldamist nõuda. Tegin kõik vajalikud juhised läbi aga blogi rippus endiselt. Ja sellest on ikka mitu aastat möödas, juba siis keegi ei vastanud ega aidanud.

    VastaKustuta
  4. Sa pead lihtsalt olema kannatlik :) Võimalik, et sured enne, kui keegi uue samaväärsem saidi teeb ja seda ka hallata viitsib. Aga jah - ole kannatlik ;) Olen isegi minevikus veskitega võidelnud...ja enda puhul olen täheldanud, et nii mõnigi minu poolne algatus/rahulolematus, millele alguses laia kaarega siristatakse, on umbes 3-5 aastase viivisega normiks muutunud. Ilmselgelt pole konkreetne juhtum päris sama teema, aga no ikkagi :D ole kannatlik - isegi sellises über-küberriigis nagu Eesti võib lõpuks leiduda TEINE taoline sait, mille toimimine kellegile ka korda läheb ning mis ületab olemasoleva populaarsust.

    VastaKustuta
  5. Mina olen jälle aastaid püüdnud oma blogi sealt eemaldada. Sama tulutult. Kusjuures ma ise pole oma blogi sinna isegi lisanud. Mingi täiesti müstiline eluvorm, tundub.

    VastaKustuta
  6. Vihapostitused on väga head, sest näitavad, et ka teistel on mingite suvakate asjadega seoses tugevad emotsioonid ;)

    VastaKustuta
  7. Mina tean ka nii, et blog.tr.ee lihtsalt tiksub. Keegi ei halda, keegi kirjadele ei vasta. Kui ma mõni kuu tagasi blogi tegin, siis wordpessi lisamine ei õnnestunud, bloggeri oma see-eest esimese korraga.

    VastaKustuta
  8. Teeme mingi MTÜ Eestiblogijad ja ostame ära? (#tuleva) :)

    VastaKustuta
  9. Eelmisel aastal tehti väga tore portaal eesti blogidest blogtree asendamiseks, aga kahjuks ei läinud blogijad sellega kaasa. esimestel kuudel külastati palju, aga siis väga vähe ja tegija väsis või tundis, et sellest ei hoolita ning kustutas selle.
    Blogtree puhul soovitan niisugust suhtumist, et vanasse kaevu enne ei sülitataks, kui uus tegutseb. Alati on ju võimalik kasutada ka näiteks seda http://blogs.station.ee/
    ja neid on veel.

    VastaKustuta
  10. Seda ka veel, et blogtree ehk blogipuu puhul saab sisse logides määrata, et su blogi postitusi ei näidata (päris maha võtta blogi ei saa, aga niimoodi ei tiksu see enam kuskile kaasa).

    VastaKustuta
  11. Esimene kahtlus: mitte kõik postitused minu blogi(de)st pole jõudnud blog.tr.ee keskkonda. Loodan, et valik on "juhuslik", ehk on tsensuur - miskipärast aga kaovad just krõbedamad palad, seega kahtlustan maailmavaatelist modereerimist.

    Teine omapärane asi blog.tr.ee puhul on umbes 24-tunnine viivitus. Kirjutad täna, siia ilmub homme. On olnud pikemaidki "venitusi". Täiesti arusaamatu, milleks on vaja vahepeal molutada.

    Seega - algusaegadega võrreldes - blog.tr.ee on täiesti kasutu koht. Eks muidugi ka blogimise kvaliteet Eestis üldse on viimastel aastatel oluliselt alla käinud. Reklaam, rahateenimine, algajate näpuharjutused... oma teadmiste ja oskuste jagamist peaaegu enam ei olegi. Aga kui ma ei soovi kellegi pereelu peale kõvatamist või Perekooli stiilis arvamussõdu, siis asjalikke bloge tuleb tikutulega otsida.

    Andris vahepeal tegi blogivoo, ka see kooles kvaliteedinappusse. Nii et arvata võib, blog.tr.ee hetkeomanik üritab nirudes tingimustes kuidagi nina vee peal hoida, ei enamat.

    Aga eks vahepeal ole ka ühiskond ise muutunud - oma arvamuse avalik väljaütlemine (juhul kui see peavoolu vasakl*******idest veidigi erineb), on selles riigis muutumas füüsiliselt ohtlikuks. Blogimine, eriti just aus blogimine, on selge mainerisk.

    VastaKustuta
  12. Minu arusaamist mööda toimib blog tr.ee algoritm klikkide põhjal. St kui tahad, et su postitus ilmuks, siis tuleb oma profiililt seda refressida ja seejärel paar korda klikkida. ja see on esilehel olemas.

    Sama loogika järgi tekib ka populaarsustabel. kellel on profiil ja kes ise vaeva näeb, saab klikke ja seeläbi ka kõrgema koha.

    Uusi suvalisi blogisid saab lisada igaüks. ma saan aru, et see oligi selle lehekülje üks idee ja ka point- saad koostada oma nimekirja. Sama on ju ka feedlys ja bloglovinis.

    Keerulisem on siis, kui tahad lisada oma blogi. ja tahad, et saaksid selle voogu kontrollida- siis tuleb luua profiil, seaded jne. Ja siis saadki, nagu eespool kirjas, uue postituse puhul selle avaldumisele kaasa aidata.

    Probleem on kustutamine. Seda pole ma mitte kusagilt leidnud- ja otsisin põhjusel, et blogi aadressi feed oli vale, tahtsin parandada. Kui nad kutstutamisfunktsiooni ka avalikuks teeksid, siis poleks haldajaid vajagi...:)

    VastaKustuta
  13. mina sain suure nurumisega parooli ja ise teatan oma postitusest. enne seda oli asi täiesti suvaline - ei mitu päeva võis mingi asi tiksuda, enne kui ilmus. värske postituse kaal on üle mõistuse suur, see tõstab postituse esile ja siis vaikselt vajub asi ära. kunagi oli selle kohta mingi algoritm isegi avaldaatud.
    tõenäoliselt tõesti keegi sellega praegu ei tegele, aga hea, et ta üldse tiksub praegu.

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!